Манчестър Сити матира Реал и поглежда към 1/4-финал в ШЛ

Лион пък победи Ювентус с 1:0 във Франция
27 фев 2020 08:50, Красимир Ангелов
9
Манчестър Сити матира Реал и поглежда към 1/4-финал в ШЛ
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити направи много важна крачка към четвъртфиналите в Шампионската лига, след като надигра с 2:1 като гост Реал Мадрид. Това бе първа победа на "гражданите" над испанския гранд в петте мача помежду им.

Хората на Пеп Гуардиола изпуснаха доста положения, но след час игра Иско възпламени трибуните с хубав гол.

Англичаните реагираха като попарени и с два гола в рамките на пет минути стигнаха до обрата. В 78-та минута Габриел Жезус се възползва от грешка на Серхио Рамос и изравни, а в 83-та Кевин Де Бройне реализира дузпа. В края Серхио Рамос спря с цената на червен картон възможност за трети гол за Сити.

Така англичаните взеха страхотен аванс преди реванша на “Етихад”, а Реал Мадрид продължава колебливото си представяне в последно време.

В другия мач от снощи Ювентус изигра трагичен мач при гостуването си на Олимпик Лион в първи мач от 1/8-финалите на Шампионска лига и загуби с 0:1.

Единственият гол на "Групама Стейдиъм" отбеляза Лукас Тусар в средата на първото полувреме. Преди това домакините уцелиха и греда, а през първите 45 минути изпуснаха и още няколко добри положения за гол.

Хегемонът в Италия пък не създаде нито едно опасно голово положение и отправи само един точен изстрел. Той беше много слабо изпълнение на Кристиано Роналдо с глава, при което звездата поиска и дузпа, но претенциите му бяха подминати.

Реваншът в Торино
ще се играе на 17 март.

Всичко за снощните мачове в Шампионската лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Дизпаналдо искал дузпа ли?Ами той винаги иска, като не може да вкара.
6
0
 
5
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Първото полувреме бе шахматен двубой и двата отбора се страхуваха и двата отбора бяха под голямо напрежение ,това се виждаше от действията на играчите като Мендитита.. Второто полувреме същото започна,но ЗАЩИТНИЦТЕ на МанСити успяха всички да сгрешат за да вкара гол Реал.Реал бе по-добрият отбор на терена с изключение последните минути след като влезе Стърлинг. Аз бих казал Стърлинг-Реал 2:1 .А да и още ,за първи път в последните 5 години да видя съдия да не подържа Реал.МанС скучни за гледане
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реал сами се биха. Не са във форма - който ги следи веднага ще се сети за издънките им срещу Селта по абсолютно същия начин -след 80-та минута, както и срещу Леванте. Нямам нищо против Сити, но това си е един изкуствено създаден отбор с над милиард налети в него. Ще видите как ще се разбягат звездите му, като ги накажат за следващите две години от УЕФА.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пред отпадане са основните фаворити за ШЛ тази година-Реал,Юве, Ливърпул.
3
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колега, погледнете в началото. "Ман Сити надигра с 2:1 като гост...". Има и други нелепости в статията.
2
4
 
4
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Каквото и да си говорим Гуардиола е най-големия треньор в последните 10 години.
1
0
 
3
 
! Отговори
Кво речи!? преди 4 години
Ювентус загуби като гост с 0:1 ???