В Киргизстан анулираха резултатите от парламентарните избори

Един човек бе убит и 590 ранени при сблъсъците след вота
6 окт 2020 20:30, Елка Василева
20
В Киргизстан анулираха резултатите от парламентарните избори
Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия (ЦИК) на Киргизстан анулира резултатите от произведените в неделя парламентарни избори след избухналите вчера в страната протести, предаде Ройтерс, като се позова на местния новинарски сайт 24.kg.

Новината бе потвърдена пред ТАСС от пресслужбата на избирателната комисия. От там казаха, че "във връзка с многочислените нарушения в хода на гласуването и в предизборния период на заседание на членовете на ЦИК бе решено изборите да бъдат признати за недействителни".

Изборите са анулирани, за да бъде "избегнато напрежение", каза председателката на комисията Нуржан Шайдалбекова, цитирана от Асошиейтед прес.

Още по темата
Eдин човек бе убит и 590 ранени при сблъсъците в Киргизстан. Хиляди хора излязоха вчера на улицата, щурмувайки административни сгради. Опозиционни групи твърдят, че са поели контрол върху властта, предаде БТА.

Протестите избухнаха, след като близки до президента Сооранбай Жеенбеков партии бяха обявени за победители на изборите, припомня Bulgaria ON AIR.

Кметът на столицата Бишкек Азиз Суракматов е подал оставка по собствено желание, съобщи агенция Кабар, цитирайки ръководителя на пресслужбата на общината, предаде ТАСС. По-рано днес демонстранти превзеха сградата на кметството. Представители на опозицията обявиха, че за изпълняващ длъжността кмет на Бишкек е назначен Жоошбек Коеналиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори тия се оказаха повече народ от ганьоветe.
13
4
 
2
 
! Отговори
ГРОБАР преди 3 години
Скоро и у нас, въпрос на време е!
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14Поздравления за поста ви за името на човека - обикновено то носи много повече информация за човека, отколкото той предполага.Корнелия, лат. - звучи "учено" и купешки, значи, пък то означава "дрян" или "глог" - трънливо, диво и бодливо.Галина, лат. - кокошка,Полина, Павлина, лат. - Паунка, и стотици подобни, които означават не друго, а простотията на поколения преди да се пръкне отрочето, затова пък с претенции да звучи много "културно", "модерно" и "учено".
11
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гурбангули Бердимуха 10"Тия са пълни шeбeци."Нищо не сте видели за шебеците, ако не погледате поне десетина минути Комунистическата телевизия - толкова са забавни, че на вечеря замалко да изпозагинем от смях.Гледайте да улучите Сашко Кюфтето, макар че Нора Лисичкова и Васил Хладилников-Мразов също стават - най-вече за Киргизстан, Тръмп и ***.
10
1
 
1
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Тея Киргизстан, Узбекистан,Казахстан татарите си избират Хан Ювиги.
9
2
 
7
 
! Отговори
Само ПП ВЪЗРАЖДАНЕ преди 3 години
Те това е истински протест, както и този в Ливан. Вдига се народът и раз-два решава проблемите с щурм и превземане на институциите, а не като нашите плашипотурковци.
8
3
 
5
 
! Отговори
Гурбангули Бердимуха преди 3 години
Тия са пълни шeбeци.
7
2
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПРИ ТЯХ СЕГА Е ВСЕ ЕДНО ПРИ НАС 1997-*** ГОДИНА!!!ТОЗИ КОМУНИЗЪМ Е ВПЕЧАТЛЯВАЩО НА КОЛКО МНОГО МЕСТА СЕ Е РАЗПРОСТРАНИЛ ПО СВЕТА!
6
4
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ОПОЗИЦИЯ Е СПЕЧЕЛИЛА И РЕЗУЛТАТА Е АНУЛИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ :DКОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА С ПРЕДИМНО МЮСЮЛМАНСКО НАСЕЛЕНИЕ!!!
5
3
 
6
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 3 години
ТЕЗИ НЕ СА .БГ.МИШОЦИ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА.И ЗАТОВА УСПИЯВАТ.
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се предизвикват избори не с песни и танци
3
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко, що е близко до Путин, иска свобода, а не руско робство. Свърши тая.
2
3
 
13
 
! Отговори
Момо преди 3 години
Така се прави, а не с мирни протести и песни!
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са двама, трима повече от тези на жълтите павета...