Осем жертви на стрелба в американския град Сан Хосе

Стрелецът бил служител на предприятие обект на атаката
Обновена: 26 май 2021 21:56 | 26 май 2021 21:56, Веселина Йорданова
44
Осем жертви на стрелба в американския град Сан Хосе
Снимка: БГНЕС

Осем души бяха убити и ранени, когато въоръжен мъж откри стрелба в транспортно депо в американския град Сан Хосе, съобщиха от окръжното шерифство, предадоха световните агенции. Стрелецът е бил служител на предприятието, станало обект на атаката, съобщи БТА.

Сан Хосе, град с около 1 милион жители, се намира в сърцето на Силициевата долина, глобален център на технологичните иновации и дом на някои от най-големите американски технологични компании.

Престъпленията в Сан Хосе са се увеличили с почти 17 процента тази година в сравнение със същия период на миналата, сочат данните на полицията. Убийствата са със 75 на сто повече. През тази година подобни стрелби в Съединените щати вече наброяват 230.

По-рано прессекретарят на Белия дом, който говори за вълната от инциденти със стрелба, каза, че страната "има проблем с оръжията, а не с престъпленията".

Само миналата седмица се случиха над дузина масови стрелби в цялата страна, а на над 4000 души бяха застреляни с оръжие през 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: калифорнияСан Хосе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
7
 
! Отговори
Това ли е демокрация преди 3 години
"През тази година подобни стрелби в Съединените щати вече наброяват 230." - това е за 5 месеца, до краят на годината случаите ще станат 1000. Това ли искате да донесете от краварите, това не е демокрация, а анархия!
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осем жертви защо не се защитиха с оръжие, което им дава конституцията? Оръжието е дадено, за да стават добри стрелби, затворите да се пълнят, а телевизиите да произвеждат филми за престъпленията.
13
7
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Дедо Сорос си умира да лиши белите американци от оръжие, за да може цве*тните да ги убиват с подръчни средства. Като у нас...
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не отнемайте на каубоя голямата пушка, ще му остане само малката чишка!
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако влезете в няколко американски медии на отделен щат, ще установите, че само днес е имало десетки престрелки с още толкова убити и т.н.
10
17
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Сърбали сме попарата на стрелбите и на жертвите при Торор Живково и при руската окупация.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имат напредък откакто бай дан е на власт. Не минава седмица без някой да е убил някои. Не си спомням точно в кой Щат разрешават оръжие без разрешително. Отиваш в магазина купуваш си оръжие и започваш да чистиш вируса. За нула време заразените и болните ще намалеят.
8
2
 
20
 
! Отговори
До 10: преди 3 години
Закон не може да се прокара защото правото за притежаване на оръжие е написано в тяхната конституция. Дори да се отмени тази поправка на конституцията на САЩ, там има толкова много оръжие, че не може да се контролира кой ще го върне и кой не. Не искам да съм лош пророк, но с икономическите проблеми ще зачестяват стрелбите. Освен това, те нямат пари за издържане на болни в психиатрични заведения с дълъг престой и това е друг сериозен проблем.
7
3
 
17
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Толкова много се стрелят в момента че медиите не смогват да отразят всичко!!!И по-зле ща става!Черняците субсидирани и толерирани,това е корена на проблема който ще става от ден на ден по-голям!
6
1
 
10
 
! Отговори
Леша преди 3 години
Ще активират колкото трябва спящи клетки и монарх роби, докато не прокарат закон/забрана за притежаване и носене на лично оръжие.
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Силен ден за деморкацията и евроатлантическите ценности.
4
2
 
22
 
! Отговори
Been there seen that преди 3 години
Като си спомня, че бях спрян и накаран да коленича, само защото бутах един телевизор и беше късничко, ми иде да си правя курбан. Там всички са на розови хапчета и масово са въоръжени. Няма как стрелбите да спрат без да им вземат пушкалата. Защото ако им вземат хапчетата съвсем ще превъртят.
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прессекретаряр на Белия Дом казал, че "САЩ имали проблеми с оръжието, а не с престъпленията". Според мен, САЩ имат проблеми с ценностите - там единствените ценности са парите.
2
0
 
22
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 3 години
В тексас вече може да носиш оръжие и без разрешително вече ,дивия запад се върна!Ще оцелее само този с най бързата ръка в запада!
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това новина ли е? Дайте нещо по-интересно от САЩ.