Сигнал за насилие над известен ковач в Банско

Служители на жандармерията пребили Радослав Сарафов
24 яну 2022 10:45, Петя Славова
63
Сигнал за насилие над известен ковач в Банско
Снимка: БГНЕС

Известният ковач и артист в Банско Радослав Сарафов е бит от полицията през нощта в събота срещу неделя. Нападението, според думите му, е от служители на жандармерията и без да е предизвиквал гнева им.

Случаят предизвика недоволството на съгражданите му. Сарафов обяснява, че се чувства добре, има болки, но е без сериозни наранявания.

"Оставих колата си в цеха и тръгнах  да се прибирам пеша. Изчаках още няколко мои колеги на два метра от колата на жандармерията. Отвори се задният прозорец и отвътре човекът попита: "Какъв си ти, бе?". Аз отговорих и ми се каза още: "Разкарай се, изчезвай веднага!". Казах им добре и че чакам колегите, за да тръгна. Те ми отвърнаха, че им преча да работят. Моята реакция беше: "Какво да ви преча, аз не съм върху патрулката, а съм на улицата". Явно това нещо ги провокира по някакъв начин. Излезе човек от шофьорската врата и директно ме изрита в коляното. Паднах на земята и започнаха да ме ритат", разказа пред Нова тв мъжът.

Когато колегите му видели какво се случва, се обаждат на спешния телефон. Сарафов твърди, че именно те са станали причината служителите на реда да спрат с агресията. „Ако ги нямаше, сигурно щяха да ме смелят. Аз бях на земята и ме мачкаха”, добави той. Мъжът посочи, че не са му поискали лична карта, а за ситуацията няма и съставен протокол.

"После дойде екип полицаи - много културни и възпитани момчета, които попитаха какво се случва. Те ми потърсиха лична карта - нормално. И това беше. Срещнахме се с адвоката и отидохме в полицията, за да пишем жалба", обясни Сарафов.

Той посочи, че не познава служителите на жандармерията, които твърди, че са го нападнали. Сега уточнява, че не търси сензация или реванш, но ще отстоява правата си. "Тези хора си бяха навили на пръста да бият някого тази вечер. Да си разнообразят вечерта", допълни мъжът.

От полицията обясниха, че започва вътрешна проверка по случая, за да се изясни дали служителите на жандармерията са превишили правата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БКП Форевър, оле! И преди и сега България си е.........сещате се!
20
3
 
24
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Ами решението е просто - пострадалият събира по.здрави приятели, откриват тези служители на мафията и им теглят един здрав бой!
19
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Палатите и милионите на РАШКОВ ОТ ДЪРЖАВАТА ЗАПЛАТА И ХОНОРАРИТЕ НА НОТАРИУС/ един от 400///?ЗАЩО ТОГАВА ПО НЕГОВО ВРЕМЕ БЕШЕ БУМ НА ПРЕСТЪПНОСТ,КОНТРАБАНДА И ПРЕСТЪПНОСТ?СЕГА СЕ ВРЪЩАТ НРАВИТЕ В ПОЛИЦИЯТА С УСЕЩАНЕТО ЗА МИЛИЦИЯ
18
15
 
15
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Това са от частните жандармеристи на Боко тиквата и хунтата му.Идеята е ясна да всяват раздори и да пречат на нормалното функциониране на държавата
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи стои си тихо и кротко жандармериста и чете Ана Каренина. В един момент минава този ковач му казва каво мисли за него. Виждайки че са го разкрили жандармериста скача да поправи нещата по единствения начин по който може
16
10
 
9
 
! Отговори
Добре де, преди 2 години
Дайте и другата гледна точка, на жандармеристите, нали така е правилно?
15
0
 
19
 
! Отговори
аз преди 2 години
както пееше Весо Маринов - "родната полиция ни пази!" Явно не е имал предвид жандармерията
14
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жанддармерия е имало през монархо фашизма и са гонели партианите по балкана. Фашизма се завърна под прикритието на демоникрацията. Но иначе оная от Крушовица се прави на Комунистка. На следващи избори ще си оди на село да язди катъро. Тези жандачета са извадили късмет че не са попаднали на някое каратистче с черен колан днес щяха да ги опеват.
13
1
 
39
 
! Отговори
22 преди 2 години
"От полицията обясниха, че започва вътрешна проверка по случая, за да се изясни дали служителите на жандармерията са превишили правата си" - ДАЛИ СА СИ ПРЕВИШИЛИ ПРАВАТА?! ЖАНДАРМЕРИСТИ СВАЛЯТ ЧОВЕК, КОЙТО СИ СТОИ НА ТРОТОАРА. Ритат го, блъскат и МВР ще ПРОВЕРЯВАТ дали служителите им са си превишили правата!!!
12
10
 
16
 
! Отговори
НЕДОСЕГАЕМИТЕ преди 2 години
В Перник режат ръце и хвърлят хора от скалите, а от МВР Перник казват че мутрите са добри хора!Главореза Юлиян Борисов Георгиев от Перник е добър мафиот щото си плаща редовно на МВР ПЕРНИК!?
11
0
 
22
 
! Отговори
ехааа преди 2 години
До АнонименДа пречи им да взимат подкупи.
10
0
 
17
 
! Отговори
да преди 2 години
До МВР не ни пазиЗа всичко ни я сме си виновни защото не правим нищо............
9
3
 
26
 
! Отговори
решение преди 2 години
До АнонименИма проверено решение,разбираш къде живее бияча и действаш,като се разчуе има ефект и другите мър.ши в униформа се плашат.
8
12
 
21
 
! Отговори
МВР не ни пази преди 2 години
Борисов направи полицаите Господ - нищо общо с Демокрацията тотален Фашизъм!
7
9
 
16
 
! Отговори
ТАКА Е В БГ преди 2 години
ПРОМЯНА КВО ДА ПРАВИШ
6
5
 
19
 
! Отговори
Терористи в Перник преди 2 години
Държавата явно подкрепяни Подкрепя Пернишки Фашисти милиции които се занимават с поръчкови убийства! Потулват всички жалби като в Халифат !
5
4
 
29
 
! Отговори
факт преди 2 години
Пребиете ги и вия тези търтей от друго не разбират,с униформа са много важни но иначе са страхливи кучета!
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако безпричинно почнат да те налагат какво трябва да направиш?Жалба в полицията няма да свърши работа щото могат да те почупят .Ако тръгнеш да се защитаваш излизаш виновен Има нещо скапано в тези закони
3
3
 
29
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
пуснаха НАГЛИТЕ и мутрите мутреят
2
1
 
28
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
що за безумие