Прибират спасените от горящия ферибот българи с автобуси

Министерството на транспорта координира действията
Обновена: 19 фев 2022 17:27 | 19 фев 2022 17:26, Веселина Йорданова
10
Прибират спасените от горящия ферибот българи с автобуси
Снимка: БГНЕС

Министерството на транспорта и съобщенията на България координира всички действия по прибиране на спасените български граждани при инцидента с пожара на ферибот в Йонийско море, съобщават от ведомството.

По последни данни 12 души от горящия ферибот в Йонийско море остават в неизвестност, седем от тях са български граждани.

Още по темата
Температурата в горящата още част на кораба е 600 градуса, а в резервоарите има над 700 тона гориво, информира екипажът.

Министърът на търговския флот Янис Плакотакис съобщи днес, че основната цел на цялата операция е да се намерят хората, които са в неизвестност и да се спасят.

Издирваните хора се намират на кораба, защото водолази не откриха бедстващи във водите около мястото на инцидента, съобщи ръководителят на гръцките спасители Глиофридис.

Информация за българи, пътували на ферибота „Юрофери Олимпия“, може да се получи в Ситуационния център на тел. 02 948 3051, обявиха от Министерството на външните работи.

127 са били българските граждани, които са пътували на ферибота. Сред тях има и деца, които са добре, каза заместник-министър Велислава Петрова. Всички са евакуирани и са настанени в хотели на остров Корфу. Консулът ни в Солун е посетил сънародниците ни и е останал на място при тях като им е осигурена храна и напитки.

Със съдействието на български превозвачи са осигурени необходимите автобуси, с които ще бъдат превозени спасените български граждани при инцидента с пожара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
2
 
! Отговори
Дар от БОГ ТАНГРА преди 2 години
Ако искате България да е добре, както никога до сега, тогава се запознайте с мен и ме издигнете да бъда владетел на България ! Вярвайте на мен и бъдете сигурни , че аз няма да ви разорачаровам ! Изборът е изцяло ваш !
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щаба на правителството нищо не свърши, консул помага от там, частни фирми пращат автобуси от тук
3
4
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
7 берачи на мандарини в Калабрия,Италия липсват, надник я има 25 евро на ден.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямо виене на телевизиите ,ни не съобщават на тоя ферибот само българи ли е имало ,имали хора от други държави !
1
13
 
2
 
! Отговори
Човек за реализации преди 2 години
България е ПЕПЕЛЯШКА, а всъщност трябва да е ПРИНЦЕСА !Трябва НЯКОЙ да стани ПРИНЦ и да управлява много хубаво !Според вас аз подходящ ли съм или не ми личи ?!