Руското посолство: Подтикват ни към ембарго на износа на газ

Митрофанова заяви, че "София налива масло в огъня"
11 мар 2022 15:06, Нели Христова
193
Руското посолство: Подтикват ни към ембарго на износа на газ
Снимка: БГНЕС

Затварянето на въздушното пространство на България за руски самолети и поредния случай на изгонване на руски дипломати под измислен претекст несъмнено ще се отразят негативно на двустранните ни отношения.

Това казва руският посланик у нас Елеонора Митрофанова на видеобрифинг, излъчван на фейсбук страницата на посолството на Русия.

Заради внушения в медии и спиране разпространението на руски канали, Митрофанова ще информира всяка седмица на брифинг по актуалните въпроси от международния дневен ред и двустранните отношения с България.

Припомняйки обявяването от МВнР на двама сътрудници на посолството на Русия за персона нон грата, Митрофанова заявява, че това действие не може да се разглежда по друг начин освен като стремеж на официална София да „налее малко масло в огъня” в разпалваната от Запада антируска истерия.

Тези действия няма да останат без отговор, прочита посланикът и припомня, че на 5 март Русия обяви България за неприятелска държава.

Не налагаме още ембарго за доставките на газ по „Северен поток” 1, но европейските политици активно ни подтикват към това, посочва посланик Митрофанова.

Тя казва, че заявленията за отказ от руски нефт и нефтопродукти будят недоумение, след като цените днес са се покачили на над 130 долара за барел.

Освен това всички знаят, че доставките на нефт и нефтопродукти от Русия днес са най-конкурентноспособни за европейския пазар. Отказът от руски нефт ще доведе до тежки последици за световния и най-вече за европейския пазар. При това не е възможно бързо да се замени обемът на руски нефт за европейския пазар, това ще отнеме повече от една година, казва още посланикът на Русия.

Митрофанова прочита още, че Руската федерация не планира да окупира територията на Украйна.

Русия взема всички възможни мерки, за да запази живота и сигурността на мирните жители. Ударите се нанасят само по военни обекти. От началото на военната операция, казва посланикът, са унищожени 2911 обекта на украинската военна инфраструктура, включително 141 зенитни ракетни комплекса, 89 бойни самолета и 57 хеликоптера, близо хиляда танка и други бронирани машини. 90% от военните летища са ликвидирани.

Украинските националисти пречат на хуманитарните коридори и използват мирни граждани като жив щит, заявява посланик Митрофанова във видео изявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Останал съм с впечатление, че през последните 20 години щом руски дипломат се изказва относно България, все е някакво смъмряне или намекнат шантаж както тук (ще ви спрем газта). Аз съм положително настроен към руския народ, но това тяхно правителство знае само как да си създава врагове дори от братските славянски народи.
108
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще натирят Алф обратно в Мордор?
107
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА спрат транзита през Украйна . Трябва да го намалят а не да го спрат за да се вдигне цената.
106
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 144 Тръбите на турски поток са си наши. Това е едно от постиженията на Борисов. Иначе току виж Империята на Злото решила да си "пази собствеността" в България със "специална операция".
105
14
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Да се закрие шпионското руско посолство и тази дърта руска кобила да се изгони бързо.
104
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конфискация на имотите на руснаците в БГ. Да ги върнем в Русия, за да си оправят страната. Стига са се бъркали в живота на други народи и страни. Първо да оправят собствената си страна, а не да бягат от отговорност за собствената си държава! Време е да се събудят! А ние сме БЪЛГАРИ и сме избрали пътя си членки на ЕС и НАТО!!!!!!!!!!
103
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВИЕ, КОИТО ХУЛИТЕ "Борбата е за душите ни" Странно, че си решил, че искаш душата ти да спасява нацист-кагебист-ислямист-военопрестъпник.
102
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко още ще търпим тая тьотка,МВнР има ли достойство или не.Вън рушката тьотка от България.
101
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко още ще търпим тая тьотка,МВнР има ли достойство или не.Вън рушката тьотка от България.
100
25
 
18
 
! Отговори
ВИЕ, КОИТО ХУЛИТЕ преди 2 години
Не забравяйте, ще дойде време, когато ще разберете, че официална Русия прави всички опити да ни предпази от това отново да сме на грешната страна. Не виждате ли за какво става дума в тази война? Борбата е за душите ни, за гена ни, за идентичността ни. Вие си искате Херо Мустафа. Имайте си я, заедно с ПростоКиро, и сие. Следващата ваксинационна кампания е вече планирана. Всичко е свързано.
99
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото да говори и не говори Митрофанова, никой не можа смислено да ми отговори на въпроса ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ЗА ВСИЧКО ТОВА?
98
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мишо - ти лично явно на кредити живуркаш, щом си тръгнал да ни плашиш с тях. Не искам да те разочаровам, но точно за кредитите ще настъпи най-лошото време, стягай се.
97
16
 
18
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Време е и тук да се иземат имотите на руснаците. Стават нагли!!!!!! ТУк е БЪЛГАРИЯ!!!!! ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ПОКАЖЕ!!! Да се настанят украинци!!!
96
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая съветска лелка няма ли кой да я изгони.
95
18
 
20
 
! Отговори
Бегай преди 2 години
Бегай Бабо. Не сте желани. Нема кво да продължаваш да лъжеш...демек информираш. Взимай си горивото, взимай си хората и русофилите и обратно в Раша. Тук е Европа. България е член на ЕС. България е член на НАТО. Както сами казахте БЪЛГАРИЯ НЕ ВИ Е ПРИЯТЕЛ! Ако поне ти е останал 1 гр. достойнство си отивай!!!
94
18
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Господа отворени з а д н и ц и, скоро ще пролазите и диря ще направите до канторите за бързи кредите. Предстои ви вдигане на тока когато падне мораториума и честит ви свободен европейски пазар на по 50 евро цента за киловат, сметка за топла вода по 150лв, парно 450лв, ток 350 лв, там още има кабелна, телефон - заплата 1000 лв. А и да се яде трябва, нещо олиото го гледам по 9 лв. Та какво летим нагоре към прогреса, а?! Като ракета сте, само че изпушила!
93
8
 
18
 
! Отговори
Калкан преди 2 години
Руската баба се дъни с чеченци и таксиметрови шофьори-русофили.
92
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми да, къде-къде щеше да е по-добре да наливаме масло в про-руската истерия, нали, уважаема тьотко? Ало, маслото си е наше, а истерията в момента е предимно в Кремъл, който не очакваше светът да не се уплаши от великана Путин.
91
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна си има Зеленски. България - простокиро! Знаем какво преживяват украинците. Цял народ ли ще похарчи нашето мюре?
90
13
 
25
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Незабавно изгонете овехтелият търлък Митрофанова.