Турция обвинява Гърция, че обучава терористи

Атина защити суверенитета на островите в Егейско море
3 юни 2022 14:46, Елка Василева
46
Турция обвинява Гърция, че обучава терористи
Снимка: архив, БГНЕС

Анкара обвини Гърция, че обучава терористи.

Атина защити суверенитета на островите в Егейско море, като получи подкрепа от френското председателство на Европейския съюз, предаде БНР.

Още по темата
"В Гърция няма военни бази за подготовка на терористи", отговори гръцкият министър по защита на гражданите Теодорикакос на турския вътрешен министър Сюлейман Сойлу.

"Анкара да престане с провокациите", реагираха от парламентарните партии.

Напрежението между двете съседни страни ескалира след изявление на турския президент Ердоган, че няма да преговаря с премиера Мицотакис.

Анкара настоява за демилитаризация на част от островите в Егейско море. Атина заяви, че "никой няма право да поставя под съмнение суверенитета на Гърция над островите".

Френският президент Макрон подкрепи гръцката страна.

Гръцкото министерство по миграция съобщи, че очаква "жарко лято" с мигрантски натиск от страна на Турция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
6
 
! Отговори
до 19 преди 1 година
*** в кварталите тарлабаши и бейоглу в Истанбул, *** в газиантеп по кварталите и ми говори тогава, все еднос ега да те заведа в България в центъра на София, в Царевец в Търново, и на Свети влас и ще кажеш че България е Швейцария, ама не е. В турция ходите само по хубави места, а аз съм ходил на 50 места и ти казвам България вече е по-добре от Турция от 1-2 години, в Турция стана мизерия на много места
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Богинята Атина е велика! Слава на демокрацията!
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На джуджака навсякъде му се привиждат нацисти, а на мустака - терористи... Така е, като всички си затварят очите за подобни "лидери"... Чакат удобния момент да вгорчат живота на целия свят, заради собствените си мании и отклонения...
19
7
 
2
 
! Отговори
турчин преди 1 година
турците може да не се къпем всеки ден , но не сме мизерници, а и ние не излизаме много не контактуваме, защо трябва да се къпем повече от 1-2 пъти седмично.
18
2
 
4
 
! Отговори
ДО 19 преди 1 година
защо тогава турците им е доста по-нисък БВП на глава от населението и стандарта даже и от България и 32 милиона гастернайтери бършат *** на запад, а пък ти си християнин колкото аз съм индиец.
17
7
 
5
 
! Отговори
не можете преди 1 година
да стъпите на малкия пръст на турците, казвам ви го като българин християнин! вижте тяхната красива държава, работливите хора и вижте себе си - ***, мързеливи, че и с претенции в страна напомняща Бейрут след бомбандировките !!
16
1
 
2
 
! Отговори
Anonymus преди 1 година
Путин заминава за Турция. Скоро Турция ще се опита да нападне Гърция по пример. 3та световна е зад ъгъла.
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
, не ми ги хвалете турците, гърците са дали на света демокрация, мислители, имената на лекарите и на политическите термини са на гръцки, култура и какво ли не , а турците са племе, което използва изхода за вход, примитивно и до ден днешен - добре че Истанбул е космополитен град и само това имат и то някой части само са привлекателни,повече от 60 % от кварталите са мизерия, като Бейоглу и Тарлабаши. НЕ МИ ХВАЛЕТЕ ТЕЗ МИЗЕРНИЦИ ТУРЦИТЕ, ТЕ НЕ СЕ И КЪПЯТ, КАКТО И ДОСТА БЪЛГАРИ, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а и тоя почна с номерата на приятеля си путин...Е, как са гръцките фашисти,ще им прави л испециална операция?
13
3
 
8
 
! Отговори
до 14 преди 1 година
не те ги хваля, нали ги гледам и турците в Германия - от 60 години тука не знаят 200 думи на немски масово, със забрадки, живеят в 19ти век, бачкат бараби, живеят по 10 човека , ама са свикнали на малкото и нищо, нито по почивки ходят, нито някакъв нормален живот водят, това не е живот, но така са свикнали. А за избиването - факт, ама и съвременните турци като някой осъди геноцида над арманците скачат кат девственица за хуйййййй, за съжаление нивото им е примитивно и ниско.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а турците дето много ми ги хвалите кога ше си платят че избиха без никакъв повод 1,8 милиона арменици, 300 000 българия и близо толкова гърци и тто половината жени и децав периода 1914-1922 г, Това е геноцид, те една лира обезшетение не са дали, за разлика от немците на евреите, ама иначе много честни били, много точни били. За нищо не стават тюркиемите и затова сега в Турция е мизерия, само чужденци ходят за по евтино, турчина масово изнемогва
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По официални данни за месец май 2022 г. Турция БВП на глава от населениео 8 080 долара, България 14 100 долара, Турция на 106 то място по жизнен стандарт, България на 72ро. Тръгнали да се ежат и на гърците дет са на 30то някъде, пълни *** тез турци, на какво отгоре, не знам, за 87 милиона население имат смешна икономика, колкото на 35 милионна Полша.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плeмe което ползва изхода за вход не става
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Турция като Путин се кани да демилитаризира част от Гърция. Уж Ердоган е радетел на мира в Украйна а създава конфликти на балканите.
8
1
 
5
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 година
Мдааа. Вече претекса за война е денацификация, двмилитаризация, чистка на тероряги. То винаги се измислят поводи.
7
0
 
0
 
! Отговори
Хитро преди 1 година
Открадни си после покани некой който да обвиниш не благодаря
6
0
 
1
 
! Отговори
Ти преди 1 година
Крадеш льжеш и убиваш
5
1
 
0
 
! Отговори
От преди 1 година
Телефонни турски терористи ни писна
4
1
 
1
 
! Отговори
Откраднали преди 1 година
Сме ти ние на тебе льжи льжи льжи малоумницс
3
1
 
3
 
! Отговори
Ше преди 1 година
Го докладвам тоя турчин и тая дето ми се цькли