Германия се връща към въглищата за енергийните си нужди

Целта е да компенсира намалените газови доставки
Обновена: 19 юни 2022 20:14 | 19 юни 2022 20:07, Анисия Иванова
198
Германия се връща към въглищата за енергийните си нужди

Германия ще предприеме спешни мерки, за да гарантира покриването на енергийните си нужди след спада на доставките на руски газ, включително увеличеното използване на въглища, заяви правителството в неделя, съобщава АФП.

"За да се намали потреблението на газ, трябва да се използва по-малко газ за генериране на електроенергия. Вместо това ще трябва да се използват повече електроцентрали, работещи с въглища", се казва в изявление на министерството на икономиката, цитирано от БНР.

Този ход е след предупреждение на руския енергиен гигант "Газпром" миналата седмица, че ще намали рязко доставките за Европа.

"Газпром" заяви, че намаляването на доставките по газопровода "Северен поток" е резултат от ремонтни дейности, но служители на ЕС смятат, че Москва наказва съюзниците на Украйна, където руските сили започнаха инвазия през февруари.

Решението на Берлин бележи обрат от управляващата коалиция от социалдемократи, Зелените и либералната FDP, която обеща да намали използването на въглища до 2030 г.

„Това е горчиво, но е необходимо за намаляване на потреблението на газ“, каза в изявление министърът на икономиката и климата Роберт Хабек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
31
 
! Отговори
Ала Бала преди 1 година
Въглищата зелени ли са или от обикновените черни и кафяви ? :)
88
0
 
25
 
! Отговори
И ся квоо преди 1 година
зелената Зделка отече в канала лЕ?!?Ми то така става като се мисли с някои други части от човешкото тяло вместо с главата!Лошото е че го отнасяме всички
87
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е да карате електромобили и да забраним старите коли. А че горим ***, това са отделни въпроси и който ги задава тия въпроси е агент на Путин, русофил и комунист!
86
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-зелените!!!
85
2
 
29
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ И ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА СЕ ИЗПАРИХА С ЕВТИНИЯ РУСКИ ГАЗ !!! СЪБИРАЙ СЪЧКИ ЕВРОПО ПРОСТАТА !!!
84
5
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
В статията е пропуснато обстоятелството, че мярката е за шест месеца.
83
4
 
27
 
! Отговори
Така ще е преди 1 година
Европа е умираща бабичка. И като всяка бабичка ще е с ниска пенсия, неможеща и незнаеща как да се оправя в новите реалности. Спестила е едни пари от младините и ще крета на тях, но с тази инфлация скоро ще замизерства. Китай и другите азиатски тигри ще живеят по-добре от голямата част от Европа, която не произвежда нищо, освен вина и лежи на китайски туристи. Една Италия преди 50 години е правила повече, отколкото днес. И така са мнозинството еврпоейски държави.
82
2
 
31
 
! Отговори
пепи преди 1 година
Значи зелената сделка на Германия е минавала през газта на Русия . И сега като нема газ , нема и ток . А като нема ток - нема интернет и постоянното облъчване как хората цапали .
81
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се забрани износа на ток от козлодуйската АЕЦ, да не се върнем ние в ледена епоха. И да се анулират договорите с американските производители на ток (поне 24 от тях са немски на Дойче банк) като неравностойни
80
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
RIP Greta ..
79
3
 
23
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 1 година
Ама закриха ядрените централи. Отказът на ядрената енергетика беше в услуга на русия. Ако германските зелени тикви и меркелисата не бяха закрили ядрените централи в полза на "временното" горене на руски газ, сега война можеше и да няма.
78
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"170 Българии, защото Русия има над 17 млн. кв. км. територия." Леко, леко ще достигнем до правилното число. Русия 17 100 000 км2, България 111 000 км2 , като разделим едното на другото получаваме 154 Българии.
77
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБЕ САКАТИЯТА БИДОНЯ ДАЛИ НЕ Е ПУКНАЛ КАТО СЕ ПЛЬОСНА НА АСФАЛТА ОТ КОЛЕЛОТО И НЕМА КОЙ ДА ПРАТИ ПРЪДНЯ. ТОЯ ПУТИН ВЪРНА ЕСЕС ОВЦЕТЕ ВЪВ 10 ВЕК.
76
7
 
20
 
! Отговори
Пипи преди 1 година
България има най-големият запас от антрацитни въглища в Европа ,да ви питам на зеленото .
75
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еколкогия от 30-те години на 20-ти век.То и аз се върнах в екологията. От ел радиатори минах на *** и дърва. Екологична енергия от времето на прадядо ми. А честита ви зелена енергия.
74
1
 
30
 
! Отговори
Бънди преди 1 година
За едни може, за други не може.
73
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ка е възможно?! Ко стана със зелената сделка? Над питали ли са ни дали сме съгласни швабите да тровят нашият европейски въздух? Какво стана с нашите срокове за ликвидиране на всички въглищни мощности? Или швабския тарикат прави само това дето му отърва в момента, но винаги има наглоста да те поучава и да те обвинява за нещо.
72
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама как въглища? Нали зелената сделка? Защо сега за Германия може? Светът се променя! Глобализацията донесе на България загуба на идентичност, фалит на националната икономика, възход на мафия и дребни тарикати! Бъдещето принадлежи на онези, които по-бързо възприемат новия световен ред!
71
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 91 до 79 Леко да те поправя, колега. България е 500 км дължина, Русия е 10 000. Това са не 15, а 20 България))))))Не 20 България, а 170 Българии, защото Русия има над 17 млн. кв. км. територия.
70
12
 
5
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Махнаха комсомолката на Путин и изведнъж няма гриин диил, няма затваряне на въглищни централи, германците могат и без руски газ и нефт!