Нови въздушни удари на Русия по черноморското крайбрежие

Руски обстрел и срещу гражданска инфраструктура в Харков
Обновена: 26 юли 2022 15:25 | 26 юли 2022 15:25, Елка Василева
61
Нови въздушни удари на Русия по черноморското крайбрежие
Снимка: архив, БГНЕС

Русия нанесе днес въздушни удари в района на Одеса и Николаев, като порази частни сгради и пристанищна инфраструктура по черноморското крайбрежие, съобщиха украинските военни, предаде АП.

Още по темата
Според съобщението във Facebook на оперативното командване "Юг" на Украйна атаките са били с ракети "въздух-земя".

В района на Одеса са били поразени и обхванати от пожар голям брой жилищни сгради, се казва в съобщението. В него се добавя, че в района на Николаев са нанесени щети на пристанищна инфраструктура.

Часове след тези въздушни удари на юг ръководителят на окупационната власт в Херсонската област е казал пред РИА "Новости", че скоро Одеса и Николаев "ще бъдат освободени" от руските сили.

Британското министерство на отбраната констатира, че Русия вижда "голяма заплаха" в украинските противокорабни ракети, които ограничават действията на нейния Черноморски флот. Затова Москва си е поставила за приоритет да намали или унищожи потенциала на Украйна за бой с кораби.

На изток в Донецката област, където през последните седмици се водеха сражения, стрелбата продължава и днес по протежение на целия фронт, като руските сили атакуват големите населени места, сред които Бахмут,  Авдеевка и Торецк. Украинският губернатор на Донецката област Павло Кириленко обвини руските войски, че използват касетъчни боеприпаси и повтори призива си към цивилните да се евакуират.

Базираният във Вашингтон Институт за изследване на войната съобщи, че Русия използва бойци от частната армия "Вагнер" за превземането на електроцентралата във Вугледар. Украинският Генщаб твърди, че руснаците са постигнали там ограничени успехи.

Днес продължава руският обстрел и срещу гражданска инфраструктура в североизточния град Харков и околностите му. Според губернатора на Харковската област Олег Синегубов призори руснаците "умишлено" са обстрелвали болници, училища и кинотеатри, предаде АП. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Моля моля .... преди 1 година
До допотопни оръжияИмат много остарели снаряди и им е по-лесно да ги изстрелят със старите оръдия вместо да ги утилизират.
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТО ами вземи си поколението и в украйна да ги защитавате щом те боли за укропите още от първият истрел ще искаш руски паспорт
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес продължава руският обстрел и срещу гражданска инфраструктура в североизточния град Харков и околностите му. Според губернатора на Харковската област Олег Синегубов призори руснаците "умишлено" са обстрелвали болници, училища и кинотеатри, ами защо си оставяте оръдията на тези места зада вините русия чеги обстрелва
47
1
 
2
 
! Отговори
допотопни оръжия преди 1 година
С допотопните си оръжия от времето на Брежнев, русите само жилищни блокове целят!Но Himars им разказа играта!
46
2
 
2
 
! Отговори
руски мародери преди 1 година
Нищо свято няма за руските терористи! жени деца....
45
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"А истината е че в тези жилищни райони се крият затворници с оръжие." - Е къде в Одеса са ги пратили? Ако са освободили затворници, пратили са ги на фронта да ***. Не са толкова глупави обаче да им дадат оръжие на хора без принципи. Май само Русия прави такива неща.
44
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много руски шпиони има в Украйна. Издават координати по какво да се стреля.
43
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пишат кавото им наредят а не истината. А истината е че в тези жилищни райони се крият затворници с оръжие. Преди два часа руснаците плениха 50 човека от тези въоръжени затворници. Наркомана изкара затворниците от затворите и ги въоръжи. Защото никой нормален човек няма да отиде да се бие за един кло ун и да ум ре 25 годишен.
42
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мали на русия и бяха свършили ракетите още март месец ? Бой докато всички урки не поскат руски паспорти!
41
30
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Мало имници, стоите и гледате как азиатските варвари разрушават европейския бастион Украйна! За кога чакате?!
40
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-голямото зло е империализмът и капитализмът.
39
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците защо палят нивите на хората за да няма хляб за тях. Ах гиди злобни маскари. Още в края на миналата година и в началото на тая година мечката колко пъти каза на зеления да седне да преговаря. Неговия високо мерен отговор беше че влизането в Нато му било приоритет. Западните страни защо налагат санкции които също са незаконни и неморални. Укрите поискайте мир !!!
38
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стрелят от Черно и Каспийско море с ракети. Затова трябва авиация да сваля и гони Белите лебеди.
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До дядо йоцо гледаПреди 60 години завод на Булгаррено в Пловдив не съществувал, кълвач.
36
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И земята е руска и народа е руски. Така наречените украинци са узурпатори но ако бяха се държали възпитано нямаше да се стигне до война. Обаче те доведоха дедовата унука и почнаха дослука. Всяка мярка беше мината и чашата преля мечката излезе от бърлогата. ...
35
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименДа, само дето отдавна има видеа заснети от мирните граждани как УкроФашистки вертолети им палят нивите. На УкроФашиста урсулският слуга не му дреме за обикновеният човек, техните бомби и *** са винаги демократични -да, нали? Слава Русия, смърт на зеленски-слугата на САЩ!
34
17
 
7
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
До Анонимен----Преди 60 години правех нормални автомоили в Пловдив, казваха се Булгаррено, но руснаците завидяха и ни спряха.
33
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ще го направи новия Съветски съюз като нищо, той Запада затова го е страх. Защо по дяволите дърпахте мечката от бърлогата. Имаше мир и любов за един Крим оревахте орталъците.
32
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 27 "Украинците сами си палят не само нивите" Руските терористи и техните слуги си мислят, че лъжите им минават.
31
8
 
25
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
И ОТНОВО НЯМА УБИТИ !!! СТРАННА Е ТАЗИ ВОЙНА !!! ЗАЩО ПУТИН ГИ ПАЗИ ТОЛКОВА ??? ОБЯСНИМО 7О % СА РУСИ 25 % ПОЛЯЦИ !!!