Реал Бетис надви трудно Лудогорец с 3:2

Все пак испанците победиха отбора ни в мача от Група С на Лига Европа
Обновена: 16 сеп 2022 00:05 | 16 сеп 2022 00:04, Петя Славова
22
Реал Бетис надви трудно Лудогорец с 3:2
Снимка: Gol.bg

Реал Бетис победи Лудогорец с 3:2 в страхотен мач от Група С на Лига Европа. Родният хегемон се опита да се противопостави на третия в Ла Лига, но андалусийци не позволиха да се стигне до изненада на "Бенито Вилямарин" и наложиха волята си.

Успехът за домакините донесоха Луис Енрике  и 41-годишният Хоакин, които се разписаха преди почивката, а Серхио Каналес вкара през втората част. За българския шампион реализипаха Кирил Десподов и Рик Джонатан, които забиха първите два гола за Лудогорец в Испания.

Така тимът, воден от Мануел Пелегрини, оглави класирането в групата с пълен актив от 6 точки. Лудогорец е с 3 пункта на 3-ото място, колкото има и Рома. "Зелено-белите" от Севиля сложиха край и на серията от четири поредни победи на „разградските орли“ в родния шампионат и първия кръг на Лига Европа, когато сразиха Рома.

Очаквано двубоят на "Бенито Вилямарин" започна с домакински натиск. Българският тим обаче се отбраняваше компактно и не позволи да бъдат създадени сериозни голови положения пред Падт в началните 10-на минути.

Андрес Гуардадо шутира опасно от дистанция след четвърт час игра, но Падт се справи. Лудогорец отговори с удар на Бърнард Текпетей в 23-ата минута, ала и Клаудио Браво показа класа и изби в корнер.

По-напористата игра на домакините се увенча с успех в 25-ата минута, когато Луис Енрике откри резултата. Каналес шутира отдалеч, Серджио Падт боксира, но топката попадна в Хуан Миранда. Последният се опита да стреля към вратата, но намери Луис Енрике, който с глава прати кълбото под гредата – 1:0.

Лудогорец пробва да отговори веднага. В 29-ата минута Каули Оливейра шутира, но Браво отново бе на висота.

В 40-ата минута ветеранът Хоакин удвои преднината на Бетис със страхотен гол. 41-годишното крило отправи мощен диагонален шут от дъгата на пеналта и матира Падт, пращайки топката в левия ъгъл на вратата – 2:0.

Само 60 секунди по-късно Кирил Десподов получи жълт картон за симулация, предава Gol.bg.

В първата минута на добавеното време на първото полувреме именно Десподов върна интригата в мача. Той изненада Клаудио Браво от пряк свободен удар отляво, като вратарят не успя да изчисти топката преди да премине голлинията. Домакините оспориха попадението, но съдията Андрис Трейманис посочи центъра – 2:1.

Малко след антракта Серхио Каналес стреля много опасно от дъгата на пеналта, но Падт успя да избие в корнер. Лудогорец отговори с удар на Игор Тиаго, отразен от Браво. Последва нов удар на бразилеца, този път с глава, но вратарят на домакините улови.
 

Вижте подробности от мача в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
11
 
5
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Кудогорец има още да сънува че е европейски гранд и да не се хвали , след като всяка година Караманджуков носи куфарчето във БФС и си гарантира първото място! Няма нищо за хвалене , защото заради тях такова е нивото и на родния и националния футбол!
13
5
 
9
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
До Анонимен Като за български отбор доста добре. Съвсем спокойно може да се каже че са сред грандовете на източна Европа, нещо което Левски и ЦСКА не можаха да направят." По-добре не се обаждай,че се излагаш. Явно е, че нищо не разбираш от български или от какъвто и да е футбол. Едва ли даже си бил и на стадион. Седи си там и си трай.
12
4
 
10
 
! Отговори
до 10 преди 1 година
Турските отбори са слаби въпреки че купуват футболисти от световна класа. Необяснимо е защо имат толкова слаби резултати на фона на футболистите които имат. Това не е тая Турция която стана 3та на световното и Галатасарай игра финал.
11
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато футбола ти винаги е бил на ниво недъгави трудно се чупи това реноме - за 10 години Лудогорец направи повече отколкото всички български отбори за 100 години взети заедно
10
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като за български отбор доста добре. Съвсем спокойно може да се каже че са сред грандовете на източна Европа, нещо което Левски и ЦСКА не можаха да направят.
9
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запомнете: Истанбул Башахшехир ще са фурора тази година. Смазаха Антверпен който мачка всички в Белгия и така стигнаха до групите. Там биха в Шотландия със 4:0 и сега смляха Фиорентина с 3:0. В Турция още нямат получен гол от 5-6 мача. Като добавим и тези от Европа смятайте !
8
5
 
20
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Браво юнаци. Дано имате повече късмет в бъдеще
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна не гледам БГ-футбол............играчите-балерини и наркомани, шефовете и собствениците-мафиоти и играчи от класа,,,....................не , мерси, не си падам по такива извращения!!!
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В българския футбол се перат едни мръсни пари...........милиони и милиарди.............Кири-Гела го знаем що за стока е..........шефа на Лудогорец..........да не говоря за шефовете и собствениците на останалите БГ-отбори...........все отбор юнаци............бандит до бандита!!
5
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Софийските бунаци да гледат, само с Лудогорец не става. Днес четирите турски отбора взеха три победи и един равен и то срещу какви отбори без участието на Галатасарай и Бешикташ. От 12 възможни лепнаха 10 точки и качиха коефицента на Турция. Трабзонспор-Цървена Звезда 2:1, Истанбул Башакшехир-Фиорентина 3:0, Клуж-Сивасспор 0:1, Рен-Фенербахче 2:2 !
4
4
 
28
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Отличен мач за Лудогорец! Жалко, че напрактика сами се биха с глупавите голове, които допуснаха, и с многото пропуски в атака.
3
10
 
12
 
! Отговори
??? преди 1 година
Киро-Гела.........олигарха-мафиот, шеф на Лудогорец още ли продава наркотици и прекурсори за терористите и главорезите от Ислямска държава!!!Ей така..............за един приятел питам!!!
2
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо Рома сега и Бетис. Много солидно играят Лудогорец. Браво !
1
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъжка битка, браво че не се предадоха до самият край.