Урсула: Трябва да провалим плановете на Путин

ЕС нямало да толерира империализма му
18 фев 2023 13:30, Александър Попов
435
Урсула: Трябва да провалим плановете на Путин
Снимка: БГНЕС/EPA

Ръководителят на Европейския съюз Урсула фон дер Лайен заяви на форума за сигурност, че съюзниците трябва да "удвоят" военната си подкрепа за Украйна, която се бори срещу руските сили.

"Трябва да удвоим усилията си и да продължим наистина масираната подкрепа, която е необходима, за да се провалят напълно тези империалистически планове на президента Владимир Путин", заяви тя на Мюнхенската конференция по сигурността.

Империализмът на Путин няма да бъде толериран от ЕС, каза още Фон дер Лайен.

Войната на Русия срещу Украйна се засилва, затова трябва да засилим нашата подкрепа за Украйна, каза и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

„Много години се опитвахме да ангажираме Русия с дипломация. Но Путин се стреми към война, не към мир“, каза той.

Според него общността е научила сериозни уроци. Сред тях са, че трябва да се засили подкрепа срещу войната.

Генералният секретар заяви, че дори войната да приключи утре, средата за сигурност се е променила в дългосрочен план. Той заяви, че Кремъл иска една различна Европа, в която Русия контролира съседите си.

Според него войната е непредвидима и това налага засилване на защитата. Още повече заради последствията от нея и върху страни като Китай.

„Каквото се случва в Европа днес, ще се отрази на линията на Китай утре“, каза той.

"Знаем също така, че Пекин следи отблизо, за да види цената, която Русия ще плати, или наградата, която ще получи за своята агресия", каза Столтенберг и подчерта, че войната в Украйна показва, че сигурността е глобална, а не регионална, и че отбраната не е по избор.

"Мнозина се питат дали военната помощ за Украйна крие риск от ескалация на конфликта. Мога да кажа: няма безрискови варианти. Но рискът от победа на руския президент Владимир Путин е много по-висок", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
1
 
15
 
! Отговори
Ицо преди 1 година
Когато разни пачанги дойдат на власт . Урсули бербоци меркели оландовци макарони байдъни трюдовци грети и темподобна свол***1 . Така става после . Ядем брашно от буболечки, пържоли от леблеблия, пестим топло в 21 ввек ,боцкат ни с химикалки създадени от фирми съдени за милиони , електричеството , отктито преди повече от 100 години скъпо , а вместо безплатно или на символични цени ,скоро и коли няма да ни дават да караме , ако не са на батериики варта . Цивилизация бе .
304
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От това по ясен знак за въвличане в ефективни военни действия на ЕС, здраве му кажи! Тази женица осъзнава ли какви думи и слагат в устата и в какво навира цял континент? В момента целия съюз е зле икономически заради емнайстия пакет санкции...представете си колко по зле ще бъдем ако сме във състояние на война, когато ще даваме жертви -военни и цивилни...разрушения-домове и инфраструктура...Някой от нашите умнокрасиви папагали дава ли си сметка?
303
1
 
9
 
! Отговори
Северозапад преди 1 година
През 14-ти век инквизицията щеше да тури тоя бабишкер на кладата за вещерство...
302
0
 
9
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
Николай Хайтов добре го е казал в "Мъжки времена" - "Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш". Мърсуло, чети Хайтов!
301
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако основателите на ЕС можеха да видят от какви некомпетентни, меркални, безгръбначни дупедавци се управлява днес съюзът още тогава щяха да му бият хикса.
300
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време се заглушаваха западните радиостанции,та не можехме да хванем никакъв сигнал извън България,сакън да не слушаме какво говорят в Западна Европа! Сега същата Европа ни заглушава да не чуваме какво говорят руснаците! Е кои са добрите и кои лошите в случая???
299
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задължение на българите е да работят за България и провалят плановете на Урсулата.
298
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това сме го чели и слушали от преди 30-тина години - Дайде да дадем, се викаше!
297
1
 
10
 
! Отговори
Защо преди 1 година
Защо нямаме походи за мир. Тези ще ни унищожат в ядрена война
296
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Столтенберг заяви, че Кремъл иска една различна Европа, в която Русия контролира съседите си.?? НАТО отдавно *** "контролира" Европа!
295
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българинът харесва фашисти като Орбан и Радев, но презира белгийки...
294
5
 
27
 
! Отговори
Mamunio преди 1 година
Ангажирахте ги Урсуло ,като отиде баба ти Меркел с Оланд и го излъгахте с Минските споразумения. Та сега война де .
293
6
 
20
 
! Отговори
Шебек преди 1 година
Вчера Сорос каза ,че с еврото е свършено.... Смятай... Отворете си в мрежата. Ние с Украйна се занимаваме, тази държава до 2 години няма да съществува.
292
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледачките на ръка по улиците за 1.50лв ще ви предскажат повече истини от кремълските пропагандисти. Каквото са казали до сега се е оказало грешка и после търсят оправдания. Така, че да се говори за плановете на Путин е несериозно. Сигурно е само, че целта му е да умрат възможно най-много православни славяни без значение украинци или руснаци и накрая Русия да стане сателит на китай по модела северна корея.
291
1
 
28
 
! Отговори
Наглост преди 1 година
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг: Много години се опитвахме да ангажираме Русия с дипломация. Но Путин се стреми към война, не към мир, каза той"--- Тоя сложи в джоба си и Великия Наглец и Лъжец Зеленски. Евала!!!!! Вече е историческа личност, ще го изучават в училищата!!!!!
290
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горкия ЕС, горката Урсула, с Путин лягат, с него стават. Ще се поболеят от мисли и дела как да го победят, а той чер-се-ната гадина не се дава, държи се мъжки. Каква липса на такт и кавалерство от негова страна, толкова възрастни дами разиграва, е хайде да отстъпи малко, та дамите да имат по спокойни старини.
289
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фондерлайнен с чужда пита помен прави. ЕС е развалина, тя тръгнала Окрайна да оправя.
288
3
 
35
 
! Отговори
Уруспията ако се преди 1 година
Гръмне със шмайзера ще е най-хуманното което може да направи и да се отърве от мъките.
287
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еврозона и евро не. Лев или долар да.
286
19
 
10
 
! Отговори
Мечтая си преди 1 година
Да видя американци, европейци и японци да се редят пред руски и северно-корейски посолства да чакат лелеяните визи, за да могат и да заживеят най-свободните и демократични народи.