Вратарят на Севиля залови фен, опитал да го удари на терена

Сръбският страж показа завидни умения в неутрализирането на противник
24 фев 2023 12:39, Красимир Ангелов
9

Снимка: БГНЕС

Сръбският вратар на Севиля Марко Дмитрович показа, че знае как да защитава не само вратата си, но и самия себе си, след като бе въвлечен в сблъсък в фен по време на двубоя на испанския тим срещу нидерландския ПСВ Айндховен в плейофите на Лига Европа, пише агенция ДПА.

Севиля загуби с 0:2 при гостуването си, но благодарение на успеха с 3:0 в първия мач, се класира за осминафиналите в турнира.

Привърженик на ПСВ нахлу на терена в заключителните моменти на двубоя и тръгна да удря Дмитрович, но вратарят реагира изключително хладнокръвно и го задържа, докато охраната се намеси. По-късно сръбският страж разясни инцидента, заявявайки, че подобно насилие няма място във футбола и призова въпросното лице да бъде наказано.

"Той ме блъсна в гърба и опита да ме удари. Хвана носа ми и врата ми за кратко", каза Марко Дмитрович пред Movistar+.

"Истината е, че исках да го ударя. Ако искаш да удариш някого, тогава предизвикваш включването си в спорт като бокса. Надявам се да го накажат. Никога не съм удрял някого през живота си, но знам как да се защитавам. Важното е, че отборът продължава напред", коментира още вратарят, цитиран от БТА.

От УЕФА обявиха, че ще изчакат доклада на рефера на мача преди да коментират ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Затова... преди 1 година
...се отказах да играя, макар и на аматьорско ниво. Бях чепрашик и избухлив, в Разград, където бях по разпределение, във финален мач на работническо първенство, ступах един стругар от ЗБС-завод за бутала и сегменти в Разград-не спря да ме рита през цялото време, макар да го предупредих. Туширах го и съдията ме изгони. Така реших, че мачлетата на малки вратички ми стигат, макар да имах обещание от един партиен другар да ми съдейства за резервите на Лудогорец. Бях на 24, 1973 г.
3
3
 
5
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Трябва да бие най-лошите хора на терена с черни гащета. Бий съдията по главата, бий, бий, бий!!!
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам от снимките нидерланските футболисти задържат Дмитрович вместо да хванат побойника...
1
1
 
18
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
БРАВО на вратарят