"Голямата седморка" дава F-16 на Украйна

Срещата на върха започва днес
19 май 2023 17:30, Стела Стоянова
246
"Голямата седморка" дава F-16 на Украйна
Снимка БГНЕС

На срещата на върха на лидерите на Г-7 ще бъде разгледан въпросът за прехвърлянето на изтребители F-16 на Украйна.

Това заяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел на пресконференция преди срещата на върха, в която участват Германия, Обединеното кралство, САЩ, Канада, Франция, Италия и Япония. Тя ще се проведе в японския град Хирошима на 19-21 май.

"Днес имаме възможност да обсъдим тази тема с Джо Байдън и другите членове на Г-7. Ще направим оценка на допълнителното ниво на подкрепа, което ще бъде необходимо", каза Мишел.

Още по темата

Според него е ясно, че Украйна се нуждае от повече военно оборудване.

ЕС реши да увеличи производството на боеприпаси, посочи той.

"Трябва да ускорим усилията си. Що се отнася до изтребителите, вероятно сте видели, че някои страни обявиха коалиция, която да започне да обучава пилоти. Днес ще обсъдим тази тема със Съединените щати и други партньори", добави Мишел.

Междувременно Yahoo News цитира отчет за служебно ползване на американските ВВС, в който се казва, че украинските пилоти могат да бъдат обучени да пилотират F-16 за рекордно кратък срок - 4 месеца.

С документа били запознати и съюзниците на САЩ в НАТО, които имат на въоръжение F-16. Отчетът е съставен възоснова на обучението на двама украински пилоти в Аризона, които имали опит с МиГ-29 и Су-27, но  никога не са били обучавани на F-16.

Украинският президент Володимир Зеленски също ще се включи в срещата в Хирошима. Днес сутринта бе обявено, че той отива лично, но по-късно отново се заговори за онлайн участие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още по темата: украйнаГ-7F-16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
7
 
20
 
! Отговори
До 152 преди 1 година
Ако не беше Русия, пилотите ни в армията щяха да летят на метли! До ден днешен..
142
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За голямата седморка сме важни само да им дадем бази и пристанище!
141
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствено ние от целия ЕС трябва да се молим за виза до Америка,а ти искаш американски пушки някой да ти хариже! Ония лошите и лицензи на производство ни подариха и до ден днешен папкаме от готовото! И най модерните ракети имахме!
140
2
 
8
 
! Отговори
До 149 преди 1 година
Ти откъде знаеш как се живее във фалиралия САЩ?? Даже не си бил като турист там, личи си по глепостите дето пишеш!
139
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 148Сега от толкова години сме в НАТО и няма какво да покажем на парад ./////Показахме повече от колкото Мордора на последният си парад.
138
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 153До една седмица ще фалират, ))))И аз искам САЩ да фалират, за да се види, че дори и фалирала в държавата САЩ се живее 20 пъти по-добре от Рудия.
137
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато бяхме във Варшавския договор имахме най модерното оборудване! Сега от толкова години сме в НАТО и няма какво да покажем на парад .Пълен резил . Ни танкове,ни самолети,ни ракети! Една пушка американска не съм видял!
136
6
 
14
 
! Отговори
Те САЩ преди 1 година
До една седмица ще фалират, ако не се договорат да си увеличат лимита на кредитната карта! Тръгнали да санкционират целия свят! И да бетат още пари на Украйна! Смешници!
135
3
 
10
 
! Отговори
Това просто е преди 1 година
Клуба на САЩ и колониите му по света ;)
134
6
 
13
 
! Отговори
Голямата Седморка преди 1 година
Големи са на дългове и инфлация! Не на индустрия! Ха ха смешници!
133
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като са мудалиповече от 70 милиарди ЕТ ЕС и колко още от сащ къде са тия милиарди интересно нали ,тоя и оръжиякупуваьащото ми го подаряват нито строи жилищни сгради ,къде са пачките ?
132
5
 
20
 
! Отговори
До Западняка преди 1 година
Бежанците тичат на Запад ( Германия) само защото те им дават социални помощи от 2000 евро на човек без да работят! Не защото е много хебаво на Запад.. Ако Китай или Индия им даваха пари без да правят нищо, щяха на там да тичат! Хората които имат квалификация бягат от Западна Европа! Защото не искат да работят за *** бежанци!
131
11
 
15
 
! Отговори
Човек преди 1 година
Руснаците само се излагат! Трябваше до крак да избият до сега тези нацисти! Трябваше Киев и Лвов с термобарични тежки ракети и бомби да бъдат превърнати в лунен пейзаж, сякаш Луцифер е дошъл да пирува сред руините им! Избийте ги до крак тези нацисти и поклонници на Сатаната!
130
4
 
11
 
! Отговори
Санкциити преди 1 година
Не действат, защото Г7 виче те са най-големите индустриални държави..Те са смешни..А Русия си търгува с Китай и Индиая, които са в Топ 5..
129
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До BG. Това го от *** ли си го изсмука? Преди да пишеш глу.пости не е лошо да се информираш колко държави продължават да ползват F-16 и колко са си поръчали нови такива. Аман от олигоффрени, които само се плюнчат по сайтовете от завист и злоба.
128
3
 
14
 
! Отговори
Г7 преди 1 година
Имат по молко от 30% от Брутния Вътрешен Продукт в света! Това не стига да налагат санкции на света;)
127
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На нас ни отказаха самолети за временно ползване,за охрана на границите си същите държави,които в момента с лека ръка търсят ф16 за украинците въпреки че не са в НАТО! На това му казваме братски съюз!
126
5
 
21
 
! Отговори
Г7 преди 1 година
Са просто САЩ ( пропадащия хегемон) и теговите слуги!
125
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние ги платихме Ф16 те , а те ги дават на хохлите. Разбрахте ли сега като ви го казвам от толкова време че ние Ф16 няма да получим платихме ги вместо украинците и за Шенген ни излъгаха и за македония и за всичко...
124
17
 
4
 
! Отговори
Западняк преди 1 година
До правилно. Виц са такива като теб. Някой видял ли си да се е запътил към Китай или Индия или всички се стремят към страните от Г 7. Даже бежанците от Азия и Африка и те все на запад тичат.