Билд за убийството в Цалапица: Близнаците укривали Рангел четири дни

Борислав и Валентин Динкови са в ареста
9 авг 2023 07:58, Нели Христова
11
Билд за убийството в Цалапица: Близнаците укривали Рангел четири дни
Снимка: БГНЕС

Близнаците от Цалапица, обвинени, че са съучастници в убийството на Димитър Малинов, са крили сочения за убиец Рангел Бизюрев в дома си в продължение на четири дни. Това твърди немското издание "Билд", цитиран от "24 часа".

Тялото на Димитър бе открито в Цалапица на 27 юли след няколкодневно издирване. Трупът е бил заровен под отпадъци.

Близнаците Борислав и Валентин Динкови признават, че са помогнали на Рангел Бизюрев да зарови тялото. Става ясно и че той е отлетял за Германия на 24 юли.

"Рангел устрои засада на сина ми и помоли близнаците да го вземат - да го отведат на уединено място. Как е възможно един убиец да изчезне незабелязано", казала майката на Димитър - Атанаска, в телефонен разговор пред немската медия.

Тя е в шок, обяснява, че синът ѝ е познавал заподозрения, но не е бил приятел с него. "Твърди се, че са спорили за някакъв заем", обяснява тя.

Близнаците са в ареста, а българската прокуратура заяви, че те само са помогнали за прикриването на случая и не са участвали в убийството, пише още "Билд".

Според запознати Рангел работи в Германия. Поискана е европейска заповед за ареста му и той в момента се издирва.

Според публикации в социалните мрежи Бизюрев в миналото често посещавал баща си, който очевидно е прекарвал известно време в Германия - пътувал често или дори живял. Снимки показват мъжете в Малберг и в Ращат, близо до Карлсруе.

От Федералната криминална служба са отговорили на "Билд", че не могат да коментират текущи разследвания, включително и такива на чуждестранни органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 9 месеца
Сега да им натресат по една доживотна и на тримата, с право на преразглеждане след излежани минимум 20 години, а в зандана да им се осигури по някое време безаварийно преселение към лъчезарния Шеол :). Пито - платено, ток и жица (най-вече 2 оголени жици към 2 различни фази, по една за ръка).
9
0
 
9
 
! Отговори
Общо 4 престъпления: преди 9 месеца
1. Подмамили са Димитър знаейки, че Рангел не го чака за добро; 2. Почти 100% е сигурно, че активно са помагали на Рангел да надвие и убие Димитър, защото при борба един на един, можеше Рангел да е жертвата; 3. После заедно с Рангел са погребали в пустошта момчето и са замаскирали мястото с отпадъци; 4. След това са укривали Рангел, т.е. умишлено са заблуждавали следствието. ЧЕТИРИ ОТДЕЛНИ ПРИСЪДИ трябва да получат за четирите си престъпления и да ги излежат ефективно. Дано да е до живот!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не знам в кой арест са близнаците, вчера ги видях да се разхождат в Пловдив по Богомил.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Немско издание пише подробности за криминален случай в България, и то 2 седмици след самия случай..... тоя ес вече е напълно прогнил.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 5 А Вие все равнодушни ли ще си стоите?
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Все едно Билд знаят повече отколкото службите в България.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Феминисткиииии, нали искате РАВНОПРАВИЕ, хайде марш на протест срещу насилието към ВСЕКИ млад ЧОВЕК! Ама към всеки, не само към жените, защото иначе това не е равноправие.
3
1
 
3
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
Тук загадката е пълна. За какво изобщо става дума?
2
4
 
5
 
! Отговори
Симо преди 9 месеца
До Асан ГерберджиятаМай*кати друго ми каза
1
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ти твоя надник вече си го взел от пасоля. В копейки