Григор е четвъртфиналист след успех над световния №4 Холгер Руне

Следващият му съперник е италианецът Яник Синер
Обновена: 1 окт 2023 17:15 | 1 окт 2023 17:04, Анисия Иванова
21
Григор е четвъртфиналист след успех над световния №4 Холгер Руне
Снимка: БГНЕС, архив

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи Холгер Руне с 6:3 7:5 на турнира в Пекин на твърди кортове от сериите АТП 500 с награден фонд 3 633 875 долара, съобщи БТА. Мачът продължи час и 32 минути. Това бе първи успех на Димитров срещу Руне, който по-рано през годината го бе победил на осминафиналите на "Уимбълдън".

Така българинът последен си осигури участие на четвъртфиналите на турнира, където ще играе срещу италианеца Яник Синер.

Мачът започна чудесно за българския тенисист, който проби датчанина още в първия гейм, а след това серията му продължи и в следващите, като в рамките на 18 минути Димитров вече водеше с 4:0.

Руне много трудно успя да вземе подаването си в петия гейм, но след това спечели и следващите два и намали на 4:3. Дори в осмия гейм младият Руне имаше шанс за пробив и изравняване, но българинът се справи с това, а след това успя да се възползва от третия си сетбол при сервис на Руне и да затвори частта при 6:3 за 43 минути.

Това даде възможност на Григор да сервира в началото на втория сет и той записа чест гейм за 1:0. След това всеки от двамата взимаше подаването си с добър сервис, като резултатът стигна до 5:4 за българина. В деветия гейм Димитров поведе с 30:0 и беше на две точки от победата, но Руне успя да направи няколко добри сервиса и разигравания, като в крайна сметка изравни.

Димитров отново взе сервиса си, а след това поведе и с 40:0 при подаване на датчанина, при което имаше три мачбола. Руне спаси първите два, но Григор Димитров успя да спечели продължителното разиграване, с което и целия мач.

Българинът направи по-малко печеливши удари - 18 срещу 23, но бе по-добър при точките на при точките на втори сервис, при ретурите и при сервирането.

Григор Димитров и Яник Синер са си разменили по една победа, като българинът печели на "Мастърс" в Рим преди три години, но италианецът почели на тазгодишния "Мастърс" в Маями с 6:3, 6:4.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До (5) Всъщност в Бг има доста хора с много повече от тези пършиви 20 млн на ДриЧо.Хубаво е да го знаеш. А колкото и пари да има когато е *** а той Е парите ще си отидат там откъдето са дошли. Начина ти на мислене е на БЕДЕН бачкер-фен какъвто очевидно си. Запомни добре какво то казвам. Ще ти трябва!!
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Феновете без значение от спорта са типаж <Селски бек>!!Без значение дали са раждани на село или в столицата. Профила е един и същ.Бих казал че тази диагноза има и медицински характер.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Приятел (12) Определено имаш нужда от психиатрична помощ! Тичай при доктора че скоро ще е късно!
11
1
 
12
 
! Отговори
Приятел преди 7 месеца
Мачкай Гришо ,мачкай! Мачкай и се радвай на живота! Завистниците ти се пукат от яд ,защото нищо и никога не са мачкали!Всички успели и достойни българи те обичат!Мачкай Гришо ,мачкай!
10
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До до 3 Наличието на пари не го прави различен от лузер. Какво ще кажеш за Байдън - има сто пъти повече пари от тоя и е още по-голям лузър. Нашия Гришо си изкарва някакви пари там в някакъв тенис и не е нито полезен нито интересен за когото и да било в България. Приносът му за България и българите е чиста нула.
9
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само двама от първите шест в ранглистата продължават на четвъртфиналите. Джокович не участва, а трима отпаднаха.
8
3
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 месеца
Това е спорт,в който за да...победиш,разчиташ само на...своите умения и на...слабоста на противника. Трябва да надграждаш непрекъснато, и да си в час за нивото на опонента зад...мрежата.. Браво на Гришо,че ни...представя успешно по света на турнирите. Колко са...нациите които имат тенисисти на това ниво,всеки сам може да ги...преброи.
7
13
 
2
 
! Отговори
Пишете преди 7 месеца
Какво мисли майката на Холгер за Гришо
6
14
 
10
 
! Отговори
Чук и Гек преди 7 месеца
Гришо е тракиец! Има повече победи на нежния фронт, отколкото на корта!
5
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Радва много родителите ми, то това им остана защото с общо 800 лева пенсия иначе трябва да се закопаят живи.
4
7
 
24
 
! Отговори
до 3 преди 7 месеца
Тоя "лузер" има 20 млн долара, а ти си тежък бачкер на смешна заплата :D
3
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не знам защо ни занимавате през ден с тоя лузер Григор?
2
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ГРИШО ОДЪРТЯ, НО НЕ ПОМЪДРЯ!
1
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като отпадне се криете като мишки!