Руската атака по Украйна е била най-мащабната по въздух досега

Според Зеленски са били изстреляни поне 110 ракети
29 дек 2023 13:26, Александър Попов
140
Руската атака по Украйна е била най-мащабната по въздух досега
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че през нощта Русия е изстреляла около 110 ракети, както и безпилотни самолети срещу украински цели, което изглежда е било един от най-големите удари през годината, съобщи „Гардиън“.

Той заяви, че повечето от изстреляните ракети и дронове са били свалени, но най-малко 13 цивилни са били убити, а неизвестен брой хора са били погребани под развалини. Украински официални лица съобщиха, че десетки са били ранени.

Зеленски каза, че силите на Кремъл са използвали голямо разнообразие от оръжия, включително балистични и крилати ракети.

Още по темата
Говорителят на украинските военновъздушни сили Юрий Ихнат заяви, че Русия "очевидно е изстреляла всичко, с което разполага", срещу цели в цяла Украйна.

Ако думите на украинският президент се потвърдят, това ще бъде най-мащабната въздушна атака на силите на Кремъл след пълномащабното им нахлуване през февруари 2022 г. Според украинските военновъздушни сили предишната най-голяма атака е била през ноември 2022 г., когато Русия е изстреляла 96 ракети срещу Украйна

Бомбардировката идва в момент, когато боевете по фронтовата линия са до голяма степен спрени от зимното време и след като лятната контраофанзива на Украйна не успя да направи значителен пробив по около 1000-километровата линия на съприкосновение.

Според властите около 18-часовата атака, започнала през нощта на 28 декември и продължила на 29 декември, е засегнала шест града, включително столицата Киев, и други райони от Източна до Западна Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще потапяте Руски кораби а? Веднага следва ответен удар от баба меца,каде отивате вие а?
118
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зельо, чакай....още не ви е подпукал като трябва.
117
2
 
11
 
! Отговори
КастриранеСополПаси преди 4 месеца
Бой по фашагите, а след време - бой и по световните терористи! За да има мир на Земята .Слава на Путин !
116
1
 
1
 
! Отговори
САТАНАТА преди 4 месеца
Браво, още един млярд.мутантий за руската икономика !
115
1
 
9
 
! Отговори
УрсулаЛ.йн.ен преди 4 месеца
Инфо за ЕвроЛГБТдебилАтлантиците, които повтарят в захлас, колко изостанала е Русия. Русия праща първи спътник, първи космонафт в космоса и създава МКЦ "МИР". Русия няма неизпълнени полети до Космоса. За справка САЩ имат един ФЕЙК до Луната и многобройни взривявания на техните совалки. САЩ все още се опитват да изстрелят пилотиран полет до Луната и Молят и искат разрешение от Русия за полет до МКЦ "Мир". Точка. А сравненията какво е било преди 40 години тук и какво е сега в САЩ си ги заврете в..
114
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Интересно, наесен, за закриването на Украйна, ще поканят ли натегача Тагаренко?
113
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тагаренко от посолството дуупе дава да получим и ние атака по въздух, след голямото натягане в полза на Украйна?
112
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Леле добре, че свършиха ракетите на Русия, че не ми се мисли какво щеше да бъде ако все още имаха.
111
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До Алекс Какви ГЛУПОСТИ ГОВОРИШ? 1. БДК е изграден от основен корпус с място за бойната техника, основна надстройка(каюти за десантните части и екипажа) и допълнителни надстройки където са оръжията капитанския мостик мачтата с антени и радари и димоходите. 2. Ракетите са попаднали в Мостика и предната надстройка където се взривява боекомплекта на оръжията на кораба. Части от надстройката се разлитат на далеч. 3. Останалия екипаж действа по инструкция - самопотопяване за да се ограничи пожара
110
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Бомбардировката идва в момент, когато боевете по фронтовата линия са до голяма степен спрени от зимното време ...." Спряна е само инициативата от Украинска страна, но дневните донесения на ВСУ за последният месец са за постоянни сражения и напредък на руснаците по всички направления.
109
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е нали к силата година казаха от пп,Русия нямали ракети ,за заблуждаващите се евроатлантици ,. Русия няма да бъде победена да си садерите ,от яд ,ПП ,дб ,герба ако искат и имате толкова мерел да се сражавате Украйна ,прав ви път
108
17
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Е,и? Чарковете на "Новочеркаск" пак се търкалят из цяла Феодосия.ВСУ демонстрира способности и капацитет.Чебурашките се озъртат и се чудят къде ще е следващия удар.
107
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 116 От кой перални бе тия са толкова бедни,че не знаят ,какво е съвременна перална не случайно Украйната е най-бедната държава в цяла Европа,ама иначе са много отворени
106
1
 
11
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До Анонимен "Нали нямаха чипове и вземаха такива от перални и хладилници?" КОЛКО ГЛУПАВО Е ТОВА ИЗКАЗВАНЕ СТАВА ЯСНО САМО СЛЕД ЕДИН ВЪПРОС: Кой и къде произвежда чиповете за Руската ГПС система ГЛОНАСС с която се управляват практически всички оръжия на РФ? Или Вие си мислите че тези СТРАТЕГИЧЕСКИ ВАЖНИ чипове се произвеждат в ???
105
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
АМА ГОСПОД ПРИБРАЛ ТОЯ ДЕТО РЕЗАЛ ПАМЕТНИКА ХАХАХАХАХАХА
104
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НАЛИ УКРО ПВО Е НАЙ-ДОБРОТО В гАЛАКТИКАТА И ВСИЧКИ РАКЕТИ И ДРОНОВЕ СА СВАЛЕНИ. пУШАТ ЦИГАРИ И СЕ ВЗИРЯВАТ САМИ.
103
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нали нямаха чипове и вземаха такива от перални и хладилници?
102
15
 
8
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 месеца
На ВСУ в най-лошия случай вярва 1 човек повече от колкото на Русия която нямаше да напада Украйна!
101
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Фактът, че само Сърбия около нас не е в НАТО говори, че сърбите са ни най-големите врагове.
100
9
 
23
 
! Отговори
УрсулаЛай преди 4 месеца
Руските ракети струват Ефтино - Русия всичко си има за разлика от продънена Европа - метали, гориво, стратегически ресурси и си ги произвежда сама. А до колко са ефективни ракетите ето цитат - Украинские средства ПВО с начала спецоперации не сбили ни одной из 300 российских ракет X-22, признал спикер Воздушных сил ВСУ Юрий Игнат. Руснаците пазят населението и млатят само НАЦИ-та и САЩ-инструктури хахахаха