От утре в София област е обявена грипна епидемия

Децата продължават да ходят на училище
24 яну 2024 12:56, Нели Христова
9
От утре в София област е обявена грипна епидемия
Снимка: БГНЕС

София-област обяви грипна епидемия от 25 януари до 1 февруари 2024 г. Заповед за това издаде директорът на РЗИ-София д-р Розалина Чобанова.

Решение е взето на 23 януари след заседание на Областния кризисен щаб за борба с грип и ОРЗ.

В началото на седмицата заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) в областта е била 312 на 10 000 души от население.

Временните противоепидемични мерки са съгласувани с главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Те включват преустановяване на женските и детски консултации, на свижданията в болниците и домовете за социални грижи, на имунизациите и реимунизациите.

Освен това децата, които посещават ясли и градини, ще бъдат подлагани на стриктен контрол, като болните ще бъдат връщани. В болниците пък трябва да се спазват стриктно всички мерки за борба с грипа и ОРЗ.

Временните противоепидемични мерки ще бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на Софийска област, се казва още в заповедта. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То други години не е било по-различно, грип-мрип-ковит-настинка. Голяма драматизация :)
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Що за безумие.Абсолютна отживелица-училище ,в което се симулира учене...Високи резултати са плод на добри родители,умни деца и частни учители или школи.Да ги пуснат онлайн ,какво искат? Никакъв филтър няма в училищата.Дъщеря ми е трябвало тя да моли госпожата да я преместят,че детето до нея кашля и се сополиви...Всеки ден някой си тръгва, защото му е станало лошо в часовете.Защо все трябва да вървим след събитията.... Нито една екскурзия на планина...
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Евала тамън Симона да се врътка на него както умира от кеф нащракана и неиздържала, успех батка с теб съм!
6
3
 
3
 
! Отговори
До хитрите... преди 3 месеца
Дано си и останете на Алпите.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пълна простотия! Обявяват епидемия, но децата на училище ( те и без това не се скъсват да учат, поне да ги пощадят от поредния прием на антибиотик и какви ли още не гадости)! За детските градини и ясли да не говорим - стриктен контрол, ама друг път! Смешници!
4
1
 
8
 
! Отговори
do 3 преди 3 месеца
Еее, ама сега ще дойдат касиерките и склададжиите да ти обясняват как не може да отсъстват от великата си мега добре платена работа :Д
3
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нека се бутат децата из училищата, като родителите им нямат акъл. Хитрите програмисти от 10-януари сме на Алпите с децата на чист въздух. Планината е здраве. Ще се върнат на училище март. До тогава- дистанционно. Разбира се, говорим за пълни отличници със самосъзнание да се учи. Присъствието в училище е отшумяла мода. Ходят да се видят с приятелчета, въпреки че и на Алпите сме 4 семейства с по 2 и 3 деца. Дистанционна работа и училище- РАЙ. Положителните ефекти от КОВИД!
2
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Затваряйте училищата в цялата страна за 3 седмици поне. Децата се разболяха по 3 пъти, ще ги осакатим. Ако трябва, пускайте ги онлайн.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Щом училища и градини работят, никаква грипна не е това! Има класове с по 50 % болни ..ама няма проблеми