Някой трови кучета в Кранево, отрова пръсната и на детска площадка

Вече пет животинчета са умъртвени за седмица
Обновена: 5 мар 2024 08:46 | 5 мар 2024 08:43, Петър Бойчев
43
Някой трови кучета в Кранево, отрова пръсната и на детска площадка
Снимка БГНЕС

През последната седмица поне 5 кучета са били отровени в село Кранево, а отрова е била разпръсната дори на детска площадка. Това съобщиха граждани пред bTV.

Как може опасна отрова да се слага на детска площадка. Знаете ли в какъв филм съм изпаднала, когато детето ми повърна преди три дена, а кучето ми да умре в ръцете ми, каза възмутена жителка на Кранево. Още в събота е подала сигнал до полицията. Наложил се и втори сигнал в неделя, защото не обърнали сериозно внимание на хората.

В селото имало две детски площадки, но на другата нямало разположена примамка, каза още тя.

Ежедневно имам оплаквания от граждани, които са били ухапвани и гонени от бездомни хора, каза кметицата на Кранево.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами като престанете да си хвърляте кучетата на улиците и си ги гледате ще се оправи положението. Те не са дошли от балкана..
20
0
 
3
 
! Отговори
VladTepes преди 2 месеца
Компетентната институция е силно затруднена от липсата на служители - работната виза на свещеник Нъждех Кешишян не беше удължена заради конфликта между Епархийски съвет и духовенството и от лятото на 2019г. във Варна няма компетентен служител, само на Коледа и Великден идва гостуващ за кратко и не може да помогне сериозно.
19
0
 
8
 
! Отговори
бла,бла преди 2 месеца
Не е казано, че някой одобрява, ама като не си вършат работата и не се спазват законите, какво, да оставиш глутници да ти хапят децата ли? На някой потърпевш му писва и ги трови. Да, гадно е, да душа носят, ама това е положението. Не ги кастрират някои само и само да имат работа после.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До НякойСамо да питам: кастрацията спира ли кучето да хапе?Не мога да се съглася, че по улиците трябва да има глутници от кучета.Популацията на котките, които осират и опикават навсякъде и разнасят зарази, също трябва да се намали по някакъв начин.И не, не смятам че начинът е да се хвърля отрова по площадките, просто тоя проблем го има само в България, явно защото е изгодно на някой: доста схеми за източване на пари има покрай тия бездомни животни.Защо другаде може да се реши проблема, тук не?
17
4
 
6
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
Чакайте да има някога правова държава в България. Гледам, че всеки втори коментар одобрява отравянето на кучетата - тоест, нарушаването на Наказателния кодекс е одобрено, стига да е по някакъв начин изгодно за читателя. Законът за защита на животните задължава общините да се справят хуманно с проблема, чрез кастрации и други дейности. Закона го има от 2007 г.! Ако беше прилаган както трябва навсякъде, сега да видиш бездомно куче щеше да е рядка гледка.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ухапванията от бездомни хора са много опасни! Да, се кастрират и да им се сложи печат на ухото!
15
0
 
13
 
! Отговори
бла,бла преди 2 месеца
"Ежедневно имам оплаквания от граждани, които са били ухапвани и гонени от бездомни хора, каза кметицата на Краневo".Значи освен бездомни кучета, има и бездомни хора, които хапят :D
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами институцията която това и е работа като спи, хората сами ще оправят нещата.
13
0
 
10
 
! Отговори
Eeeee преди 2 месеца
А колко подивели чакала се разметат из Кранево а общината спи, така ше е
12
0
 
17
 
! Отговори
61 преди 2 месеца
"Ежедневно имам оплаквания от граждани, които са били ухапвани и гонени от бездомни хора, каза кметицата на Кранево." ... Бисер! Да се сложи в рамка!
11
2
 
15
 
! Отговори
от балкана преди 2 месеца
В моето село няма дори едно бездомно псе!Само да се появи и след някой ден изчезва!
10
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички любители на кученца, които са толкова загрижени за тяхното здраве, да вземат да си ги приберат вкъщи, а не само да им подхвърлят по някой залък и да реват по медиите. После като ухапе някое дете , поне да се знае кой е виновен.
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Усещането за бездържавност продължава. Никой не си върши работата. Полицията спи, службите които трябва да вземат отношение са в кома... всички граждани работещи в държавните администрация сякаш не вземат на сериозно своите професии... държат се като неопитни деца... голяма част непроявяат никакви качества и поемане на отговорност. Ужасно слаба администрация и хора в цялата държава.
8
1
 
23
 
! Отговори
Този Който преди 2 месеца
Първото и последното изречение в статията описват ясно ситуацията. Поради липсата на каквато и да е управленска воля от страна на общинарите, на някой му е писнало и е намерил решение.
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българските градове са най-осраните от кучета в Европа. На хората им писна вече.
6
2
 
19
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
при работеща община, която да се грижи да няма бездомни кучета - това нямаше да се случва.
5
2
 
25
 
! Отговори
mery преди 2 месеца
Отвратително е положението с бездомните кучета! Ако искат да имат туристи в Кранево. кмета и общината трябва да се справи с този проблем! Не е приятно човек да отиде на почивка и да не може спокойно да се разхожда и постоянно да е нащтерк, защото около хотелите и плажа се разхождат глутници кучета. Не бих повторила почивката си там! общината има правео на избор Кранево да е курот за хората или за кучетата.
4
0
 
31
 
! Отговори
ъъъъъъъъ преди 2 месеца
Ежедневно имам оплаквания от граждани, които са били ухапвани и гонени от бездомни хора, каза кметицата на Кранево.,,,,, тва как да го разбирам ?!
3
4
 
29
 
! Отговори
Не кучкар преди 2 месеца
Някой, на когото му е писнало кучета да гонят децата и да стискат на площадката. Защо не защитавате нахапани и уплашени хора? Кучетата струват повече от човек. Няма политика за намаляването им. И в "белите" държави обичат кучетата, но няма такива по улиците. Тук е по-добре да пребиеш кучкар вместо кучето му. За човек може и с условна да минеш, за куче затвор.
2
4
 
26
 
! Отговори
До 4 преди 2 месеца
Ти остави това настрани. Животните разнасят болести. Уличните кучета пък многократно са у6ивали разкъсвали хора през годините.