5 храни, които са много богати на хром

Хапвайте броколи
14
5 храни, които са много богати на хром
Снимка: Istock

Хромът е ценен елемент, който има множество ползи за здравето. Сред най-важните от тях е контролът на кръвната захар и потискането на апетита за сладко. Това прави хромът един от най-добрите помощници в превенцията и управлението на диабета. Минералът има положително въздействие върху подобряване на чувствителността на клетките към инсулина, което подобрява състоянието при инсулинова резистентност. Като бонус към това контролът на теглото също става по-лесен.

Хромът играе важна роля и в бавното и качествено усвояване на захарите от клетките, като това спомага за превенцията на резки скокове в нивата на кръвната захар – така опасни за здравето не само при страдащи от диабет.

Кои са най-богатите на хром източници сред храните, на които да наблегнете за контрол на кръвната захар, теглото и подобряване на метаболизма?

Пуешко месо

Пуешкото месо е бедно на мазнини и същевременно много богато на хром. Редовната консумация на пуешко помага за контрол на кръвната захар, за отслабване, за подобряване на костната плътност, за увеличаване на мускулната маса при трениращи хора.

Броколи

Броколите са много богати на хром. В тях се съдържат още завидни количества витамин К, важен за костната плътност и кръвосъсирването. Източник са на желязо, фибри, витамини от група В, витамин А. Цялата тази палитра ги прави много здравословен избор за всяко хранене. Освен всичко това са и бедни на калории, което е важно за фигурата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от За да се разбираме
6 добри насоки как да преговаряте за заплата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
@@@ преди 1 седмица
Пийте вода от чешмата, пърна е с тежки метали, всякви видове и валентности, даже има и благородни такива.
5
0
 
2
 
! Отговори
Ванадий преди 1 седмица
Предната радиатрна решетка на ретроавтомобилите.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За хрома не зная, но ще се информирам, обаче зная, че в казармията се носеше слух, че чаят, който се разлива сутрин на закуска е обогатен с бром, защото се предполагало, че действало полово-седативно :D
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мише, ти ли си? От 5 храни си преписала за 2. Рекламация искам си парите обратно.
2
2
 
8
 
! Отговори
Ако Ви липсва преди 1 седмица
Уран в тялото, можете да изядете няколко украйнски яйца. Той не е много обогатен , само няколко изотопа са.
1
0
 
3
 
! Отговори
Затова ли преди 1 седмица
Не ми става патерицата