Байдън спокоен за изборите: Нямам намерение да си ходя

Аз вярвам в този човек, заяви фаворит да смени кандидатурата му
Обновена: 5 юли 2024 07:55 | 5 юли 2024 07:38, Красимир Ангелов
35
Байдън спокоен за изборите: Нямам намерение да си ходя

Американският президент Джо Байдън откри в четвъртък решителен етап в усилията си да спаси застрашената си кампания за преизбиране, изправен пред нарастващо усещане, че може би има на разположение само дни да докаже, че е годен за поста, преди подкрепата за него сред демократите да се изпари напълно, пише Асошиейтед прес.

Пред събралото се множество на барбекю по случай Деня на независимостта - 4 юли в двора на Белия дом, където се срещна с военнослужещи и техните семейства, Байдън заяви: „Нямам намерение да си ходя“.

Байдън беше подкрепен в четвъртък и от губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм, сочен сред възможните кандидатури, които биха могли да сменят Байдън в надпреварата в последния момент. Пред привърженици на демократите в щата Мичиган Нюсъм каза, че 81-годишният президент има опита и енергията да спечели втори мандат въпреки съмненията за способността му да води кампания и да управлява ефективно.

„Аз вярвам в този човек. Вярвам в неговия характер. Вярвам, че той е един от президентите, които са променили най-много в нашия колективен живот. Ние сме толкова добри да се фокусираме в грешките и да не оценяваме правилните неща“, каза Нюсъм.

Според неназован източник в частни разговори Байдън е фокусиран върху това как да промени тенденцията след неубедителното си участие в дебата с Тръмп. По време на един разговор, на въпрос какво би станало, ако усилията му да промени нещата не проработят, Байдън е отговорил, че разбира колко важна е надпреварата и че той би поставил страната на първо място.

В резултат на катастрофалното представяне на Байдън миналата седмица по време на дебата с кандидата на републиканците Доналд Тръмп, някои дарители на кампанията на Байдън задържат или отменят следващите си дарения, каза пред Асошиейтед прес запознат източник, пожелал да остане неназован.

И в четвъртък лошите вести за Байдън от дарителите за кампанията му продължиха. След като в сряда съоснователят на платформата за гледане на филми "Нетфликс" и един от най-големите дарители на Демократическата партия Рийд Хейстингс призова президента да се оттегли от борбата за преизбиране, в четвъртък Абигейл Дисни, внучка на Уолт Дисни, основател на филмовата компания, която носи неговото име, каза през Си Ен Би Си, че преустановява даренията си за Демократическата партия, докато Байдън не се оттегли от надпреварата, предаде Ройтерс. (БТА, Петър Къдрев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от Звезди
Рита Ора без сутиен и с прозрачна рокля на червения килим
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
ъ преди 2 дни
Всички държави, които през 2022 г. искаха да свалят Путин с преврат, смениха официалните ръководства. някои по 2-3, че и повече пъти /БГ/. Остават само САЩ, но изглежда и там е предстоящо. Това може би трябва да замисли неофициалните ръководства на тези държави. Ако има с какво да мислят.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Защо в тази огромна страна САЩ има ограничен брой претенденти за високата титла "световен властелин". Къде са им другите кандидат президенти от партията на Байдън. Само един кандидат се обсъжда засега, то бива мало ..умни хора, ама чак толкова не бива. Това е демокрация, да.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нюсъм не може да се кандидатира сега щото ако го направи при 4 месеца до изборите му трябва само 1 жена да излезе и да каже, че е насилник и цялата кампания отива в клозета. 4 месеца само това ще се говори
27
1
 
6
 
! Отговори
Happy Yellow Liberal преди 2 дни
Да! Това е президента на прекрасния мирен и проспериращ западен свят! Планетата е щастлива!
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ще се поси***ра на трибуната,ще спи,а ние ще се смеем на Америка.
25
0
 
12
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 дни
Прав е човека -той отдавна си е отишал и не знае в нашият свят ли е или в долниятДаже маха за поздрав на своите невидими за нас -приятели
24
0
 
3
 
! Отговори
Джо съм преди 2 дни
До Анонимен 22 Абе аз ги татуирах тия кодове, ама къде са ми ръцете по дяволите?
23
1
 
12
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 2 дни
Абе Джо, ти и да имаш намерение да си ходиш не може да си ходиш щото не може да ходиш.Тебе трябва да те изнесат.Щеше да е смешно ако не беше толкова трагично.
22
8
 
4
 
! Отговори
Байдън бави Путин преди 2 дни
Трябваше още преди изборите да го е приключил. Всяко забавяне, води до невинни жертви
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ядрените кодове дали ги помни или си ги е татуирал на ръцете?
20
3
 
20
 
! Отговори
Зорница преди 2 дни
Това, което правят кукловодите с Байдън, е чиста злоупотреба с човешко същество. Това е човек със сериозно медицинско състояние. През повечето време няма никаква представа къде се намира.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Предният път по времето *** Тръмп започна пландемията, така че *** мен не ми е весело.
18
0
 
21
 
! Отговори
Аз да ви обадя преди 2 дни
Как да си тръгне, като не може да намери изхода.
17
1
 
16
 
! Отговори
свети Петър преди 2 дни
... А дано /станеш пак президент/ , ама надали.
16
0
 
24
 
! Отговори
Зевс преди 2 дни
Той и да иска не може да си тръгне, или ще обърка посоката или ще падне по стълбите :)
15
1
 
16
 
! Отговори
ароматния пръч преди 2 дни
Домошар чиляк,а наш Денков все му се пътувало,ама на Бойко му се досвидя..
14
0
 
26
 
! Отговори
кукла на конци преди 2 дни
преди Байдън имаше съмнения и слухове, че президента е кукла на конци и реалното управление се извършва от тайни кукловоди, но откакто той е "на власт", вече няма никакви съмнения за това...
13
0
 
20
 
! Отговори
Игра на полове преди 2 дни
Защото му е да си ходи? В Белия дом има такива удодни легла и кресла да си нанка.
12
0
 
13
 
! Отговори
българина преди 2 дни
колкото повече се обяснява, по сигурно е, че ще го сменят с камала
11
2
 
18
 
! Отговори
Х преди 2 дни
за жалост не мисля, че този път Байдън ще спечели. Помощите за Украйна ще идват от ЕС. Ние ще страдаме. Бай Г не го осъзнава това, като винаги..