Зеленски иска съседите да помагат за прехващане на руски ракети

Иска среща на Съвета НАТО-Украйна да се обсъди помощта
240
Зеленски иска съседите да помагат за прехващане на руски ракети
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски е разпоредил да се подготви среща в рамките на Съвета НАТО-Украйна, на която да се обсъди участието на съседни страни в свалянето на руски ракети, предаде Укринформ, цитирайки думите на украинския лидер по време на събитие по случай Деня на военновъздушните сили на Украйна.

"Трябва да разработим повече технически възможности, така че съседните страни да могат да използват самолетите си срещу определени пристигащи ракети. Да, те удрят Украйна, но действат в посока на нашите съседни партньори, разбира се, на първо място страните от алианса. И изглежда, че това решение вероятно е трудно за нашите партньори. Те винаги се страхуват от ненужна ескалация. Но ние се борим с това, ще работим по него и мисля, че имаме добър вариант за нашия Съвет НАТО-Украйна, и вече го изработихме от гледна точка на безопасността по море", каза Зеленски.

Той заяви, че вече е възложил на украинските дипломати да работят с НАТО за провеждането на заседание на Съвета НАТО-Украйна и е определил дата за такова заседание.

"Мисля, че днес наистина ни липсва такава коалиция. Защото е голяма отговорност една съседна страна да поеме отговорност и да ни помогне да сваляме ракети. Въпреки че според мен това трябваше да бъде направено много отдавна. Но мисля, че има и друг такъв инструмент, и искам да го изпробваме, за да могат страните от НАТО да разговарят с Украйна за възможността за такава малка коалиция от съседни страни, която да сваля вражески ракети", каза Зеленски./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
20
 
! Отговори
Зеленски преди 1 месец
Скромността краси човека, но не му помага. Защо се обръщаш за помощ само към съседите? Поискай от целия свят да сваля руски ракети /те бият много лошо/, аз дори на твоето място бих се обърнал към министър-председателя на Марс да изпрати стотина зелени човечета с бойни летящи чинии и бластери, както и Звездата на смъртта. Също и към галактическата управа за помощ срещу агресора.
95
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
3а това дето се опитва да въвлече съседите си във войната заслужава присъда...
94
1
 
28
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
Скоро ще поиска и войници на някоя от следващите срещи Украйна-НАТО и България ще се окаже най-подходящата . Сходни езици, съседна държава, действащ закон за Мобилизацията,мразещо Русия население/ според коментарите в медиите/.... и познайте дали няма да изпратят само русофоби. Аз ако бях русофоб, вече щях да стягам чепиците и дядовата манлихера. Ама не съм.. Никой няма да се излага пред партньорите ни от НАТО с разни русофили като мен. Ще трябва да си остана в къщи. С пуканки пред телевизора
93
1
 
37
 
! Отговори
Хммм преди 1 месец
С други думи - нови стъпки към ядрена война. Сега ще почнат да ни убеждават, че да се свалят руски самолети и ракети над Украйна от Полша и Румъния не е намеса във войната. И, войната бавно и сигурно си приближава, както винаги е ставало с големите войни. Предизвикват ги шепа влиятелни старици, които изпращат 20 годишни хора да умират.
92
1
 
34
 
! Отговори
Скоро преди 1 месец
В Украйна много се радват и снимат с Ф 16 както беше с немските и американски танкове и какво стана бум,изгоряха.
91
1
 
26
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
Аууу, зеленото жуже как издуло бузи да изглежда по голямо !
90
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разгрома на Русия е само стъпка към плана за усвояване на ресурсите в света. Китай може да бъде победен само ако се задуши с липса на ресурси и храна и му се противопостави друг гъстонаселен регион. Засега се подгряват и друг район в африка, а в прогрес е религиозното и етническо разделение в южна америка.
89
3
 
31
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 месец
Натовците не осъзнават нечовешкото търпение, което руснаците проявяват по отношение на украинците (обяснявам за евр-оли-берастите - горе-долу такова, каквото ние проявяваме спрямо макетата). Ако НАТО се намеси, руснаците няма да имат такива задръжки.
88
38
 
2
 
! Отговори
Фичо Колев преди 1 месец
Рашка отива кирдик, икономиката и е на ръба и до няколко месеца свободното падане ще започне. Това го признава и наибулина която казва че вдигането на лихвата няма да помогне. 90те от които уж путев ги изкара, май ще им се багодатни на раснячетата и ще им пращаме като помощи използвано бельо и използвана тоалетна хартия, а те ще са доволни.
87
2
 
45
 
! Отговори
Ясно преди 1 месец
Бившият президент Зеленски е решил да воюва с Русия до последния си съсед
86
2
 
55
 
! Отговори
Mda преди 1 месец
Украйна вече няма какво да губи и всячески опитва да въвлече света във войната за да я спасява.Заceга освен полските мaлоyмници и прибалтийските лилипути трезвия разум надделява.
85
0
 
21
 
! Отговори
Зеленски напредва преди 1 месец
Българската поговорка Съседът е по-важен и от роднина е мъдрост, родена в живота, която схвана и доста скромния интелектуално бивш президент на Украйна. А тази поговорка важи ли за лошия съсед, който те бъхти като маче у дирек?
84
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нова еврейска клика пуснала пипалата си и зад океана иска отново да запали нова световна война. Жалко за останалите евреи.
83
1
 
45
 
! Отговори
Зорница преди 1 месец
Миналата седмица украинците геройски отстъпиха доста територия в източна украйна, а руските войски позорно я завзеха.
82
2
 
40
 
! Отговори
каро преди 1 месец
той кокаина какво ли не прави,всякакви халюцинации
81
2
 
39
 
! Отговори
Бум преди 1 месец
Рекордни загуби на всу за месец юли.Отчитат в Нато.
80
2
 
49
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Иска да вкара цяла Европа в войната.Зада,си спаси кожата.
79
3
 
32
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Наглия евреин зеленски ще умре като куче никои няма да помогне на фашиска Украйна инак ще я сполети съдбата на украйна
78
0
 
25
 
! Отговори
До 82 преди 1 месец
Не Харков ,май нещата Одеса ще замине.
77
0
 
31
 
! Отговори
До 82 преди 1 месец
От самото начало офанзивата към Харков целеше да отклони украински войски от Източна Украйна и Донецк , както се вижда стратегията се отплаща ... хохлите съобщават тая сутрин за поредното "изтегляне с цел заемане на по-благоприятни позиции хаха За миналата седмица Русия взе още 8 села , 10 км навътре и 7 км. на ширина ...