Рамазнов: Не знаех дали ще се боря, Бог ми даде шанс с България

Олимпийският ни шампион иска да се бори още 1 олимпийски цикъл
12 авг 2024 16:05, Красимир Ангелов
33

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Последните няколко години бяха много сложни, не се знаеше дали ще мога да продължа да се боря, но Бог ми даде шанс в лицето на България. България е моята втора родина, ще помагам на България и след като спра с борбата, ще предам моя опит, надявам се да бъда полезен на страната. Тук има много талантливи хора".

Това заяви Магомед Рамазанов, който донесе олимпийска титла на България от турнира по свободна борба в Париж при пристигането си на летище София след триумфа си.

Още по темата
Рамазнов и другият ни шампион в борбата Семен Новиков бяха посрещнати като герои при завръщането си в България.

"Чувствам се много добре. Благодаря на България, че ми даде шанс, радвам се, че успях да използвам този шанс. Нереално е, чувствам се както у дома. Усещах отговорност, особено когато се качих на почетната стълбичка. Не съм толкова изненадан от това посрещане, защото България се счита за борцова страна, но много съм благодарен, много е приятно. Никога не е имало такова внимание към мен. Мечтите ми са да направя още един цикъл, да взема медали от европейско, световно първенство и отново да спечели олимпиадата, но това зависи от всевишния", сподели Рамазнов.

Той коментира дали е очаквал, че ще грабне титлата в Париж.

"Невъзможно е да очакваш на 100 процента, че ще спечелиш, защото всичките участници са много добри, но вярвах“, заяви оше Рамазнов.

Борецът ще бъде тържествено посрещнат и във Велико Търново, където живее и тренира. Това ще се случи утре сутрин на стадион "Ивайло" в старата столица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
До фалшиви медали.... Кое е фалшиво бре копейка??? Ся ще кажеш, че Путин скача 260см. висок скок, нали??? :))))))))))))))))))))))))))
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До фалшиви медали - тоа по го мъчи, че били купени руски състезатели?! Милия - намерил притеснение! А те да не са се продали против волята си бре, Копейка? Що не протестираше когато любимия на Путин - Абрамович купи Челси? Не трябваше ли да рониш сълзи за ингилизите и колко е нечестно? Тая дребна злобица, мъчи - дори и българския успех ви е горчив!
9
11
 
7
 
! Отговори
фалшиви медали преди 1 месец
По тая логика препоръчвам на всики паралии из спорта да купят руските съзтезатели и с нашия флаг в Лос Анджелис, второ място ще вземем така.После ще ни санкционират като Русия и радостта ще е кратка.В Бризбейн няма да се ходи, е и на евровизия вече няма да ходим.
8
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на момчетата! Да се бориш, представяш и т.н. под чужд флаг не е нищо необичайно. Във футбола няма класен отбор, дето поне 40% да не са чужденци. 21 век е - век на свободната воля. Но пък болгарската копейка не знае какво е свободна воля и затова хейти и мрази и тези момчета. Айде отпуснете малките затлъстяли сърчица и приемете, че макар и да не са българи - тук са тренирали и са се готвели. Закономерно медалите са за България. Не е много сложно, дори и за сKотове като вас!
7
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
от турчин българин не става
6
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Татарин българин не става :)))
5
19
 
6
 
! Отговори
фалшиви медали преди 1 месец
Една дума български не знае.Руска работа.Иначе класен борец, но купен като животно от пазара за спортисти в бившата СССР.Понеже видяхме каква сатанистка античност тресеше олимпийските игри и вчера при закриването се досетих как в древна Гърция имало пазар за войници и който има пари от полисите, царете и тираните, си купувал.Днес същото със спортистите.Гришата вади парата и има медали.Е то лесна работа.По нашенски, да минем през капките, без школи и усилия, че и химна научи другия.
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е бог а Аллах :)))
3
2
 
18
 
! Отговори
В Търново преди 1 месец
Да е жив и здрав и още много успехи и медали.
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
рамазан на дядо си ли е покръстен
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво за успеха.