Сенатор за украинското нахлуване в Русия: Дързост и красота

Републиканецът Линдзи Греъм приозава за още оръжия за Киев
13 авг 2024 10:26, Петър Бойчев
267
Сенатор за украинското нахлуване в Русия: Дързост и красота
Снимка БГНЕС

Американският сенатор републиканец Линдзи Греъм нарече "красива" и "дръзка" ударната операция на Украйна в руската Курска област през границата, предаде Ройтерс.

По време на посещение в Киев днес Греъм призова правителството на президента Джо Байдън да предостави на Украйна необходимите й оръжия.

На фона на продължаващите усилия на Русия да отблъсне украинските сили седем дни след нахлуването им, главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски заяви, че Киев контролира около 1000 кв. км в Курска област, предаде БТА.

Греъм направи коментарите си при посещението си в Киев заедно със сенатора демократ Ричард Блументал.

"Какво мисля за Курск? Смело, блестящо, красиво. Продължавайте в същия дух", каза той пред репортери и призова американското правителство: "Дайте им оръжията, от които се нуждаят, за да спечелят войната, която не могат да си позволят да загубят".

На срещата с делегацията от Сената украинският президент Володимир Зеленски благодари на САЩ за подкрепата. "Обсъдихме какво точно е нужно, за да доведем тази война до справедлив край, включително необходимостта да използваме оръжия с голям обсег", отбеляза той по-късно в публикация в мрежата "Екс".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
2
 
! Отговори
Дяволско изчадие преди 1 месец
Изгледайте клиповете в тубата с този/тази и ще разберете за какво е войната.
177
5
 
5
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Укрите не смеят да вдигнат във въздуха Ф16. Защо ли...
176
3
 
3
 
! Отговори
До FMC преди 1 месец
*** и трите ли Су-та са успели да излетят??? Похвално
175
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И запада може да прави масовки на оръжие, стига да иска. Там е работата, че в Русия ще правят масовки само по стария начин, а за масовка на нови и качествени неща все още не са пригодени. Виж, че с едни обикновени автомобили не могат да се оправят. Да не говорим, че и танковете им силно намаляха. А уж за 1 седмица щяха да са до Париж ако искат. Нали така беше? Така казваха русофилите. Стига детско мислене.
174
2
 
9
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
А тоя сенатор да не се излага. Нека погледне клипа, как се застрелва бременно момиче с малко дете. И тогава да казва, колко красива операция било. Или за сенатова това е красота-да застреляш 20 годишно бременно момиче?
173
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 175 преди 1 месец
И какво значение има това, че има повече бомби? 2-3 са достатъчни да отиде целия свят по дяволите!
172
6
 
4
 
! Отговори
АМИ, ДА.... преди 1 месец
НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ЧЕРВЕНИЯ РУСКИ ПСИХО-ФАШИЗЪМ ДА ГОСПОДСТВА НА СВЕТА---ИЛИ УКРАЙНА ЩЕ ПОБЕДИ, ИЛИ СВЕТА ЩЕ ЗАГИВА!
171
7
 
4
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Тук не е до повече! 10% от наличния ядрен арсенал,и то по оделно е пре достатъчен планетата да стане на лютеница! Слава на Украйна!
170
5
 
5
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Чакаме с нетърпение първата битка на Ф16. Руснаците са им приготвили специални изненади със Су35С :)
169
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия има доста повече нюкове, сравнено със САЩ. Сравнено със САЩ + Европа не знам, но вероятно пак са повече.
168
4
 
2
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Грешиш за старите руски оръжия. Напротив, Русия има две години и половина обратната връзка от фронта и всичко е почти централизирано. Тоест, един казва, останалите действат. За разлика от Запада, където за да почне някой да действа, трябва да вземе поръчки за няколко милиарда години напред. И понеже не им е опрало още до заднника, те и не развиват новите си технологии. Така Германия е загубила танковите битки. Качество на немските компании, търсещи печалба, срещу масовките на Сталин.
167
9
 
3
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
И запада ще използваме ядрени оръжия! Или русия ще загуби,или планетата приключва!!! Слава на Украйна!
166
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и руснаците не могат да си позволят да загубят. Предвид по-застарелите оръжия с които разполага Русия, сравнено със запада и губи много заради липсата на технилогичен напредък във въоръжаването, значи е въпрос на време кога ще използват тактическите ядрени оръжия. И накрая ще кандисат украинците, без значение криви или прави.
165
3
 
0
 
! Отговори
Карлуково преди 1 месец
Аз съм Матросов!
164
7
 
6
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Днес РУ. Думите на сенатор Греам са СМЕЛА,БЕСТЯЩА и КРАСИВА(операция) Слава на Украйна!
163
4
 
6
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Новия българин, аз видях в руснаците не разклащане, а желание за мъст. А това е лошо. Ще вземат връх такива като Медведев. Давате им поле за действие, изваяхте им вежди. А колко бе просто-подписване на мирен договор!
162
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще стане сериал "Дързост и красота" 2.0Сега Украйна,скоро и други реСпублики !
161
1
 
3
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Слабо днес. Не може да направим и 200 коментара още. Вчера минахме 600 още преди обяд :p
160
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама защо бе, ама как бе? Нали според мaлоyмното население на България уж само демократите в САЩ били злорадствали когато нещо лошо се случи на Русия? Нали демократите били лоши, защото така се казвала партията им? Нали си мислеха, че републиканците са много загрижени на Русия да и е добре, щом Русия подкрепя Тръмп? Нали Тръмп като е републиканец беше много готин поради тая причина? Тази сега е републиканка, защо се гаври така с Русия?
159
5
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Русия опита вкуса на войната! За първи път ВСВ2, враг влиза в нейна територия! 200 хиляди души са евакуирани от домовете си,развяват се украински знамена! Операцията е брилянтна от военна гледна точка! Сега Русия ще трепери по целият фронт да няма втори Курск, нападението им остава на втори план! Целта е много проста и осъществена перфектно, а именно разклащане морала на руския народ, когато войната е в твоя двор е съвсем друго!