Сенатор за украинското нахлуване в Русия: Дързост и красота

Републиканецът Линдзи Греъм приозава за още оръжия за Киев
13 авг 2024 10:26, Петър Бойчев
267
Сенатор за украинското нахлуване в Русия: Дързост и красота
Снимка БГНЕС

Американският сенатор републиканец Линдзи Греъм нарече "красива" и "дръзка" ударната операция на Украйна в руската Курска област през границата, предаде Ройтерс.

По време на посещение в Киев днес Греъм призова правителството на президента Джо Байдън да предостави на Украйна необходимите й оръжия.

На фона на продължаващите усилия на Русия да отблъсне украинските сили седем дни след нахлуването им, главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски заяви, че Киев контролира около 1000 кв. км в Курска област, предаде БТА.

Греъм направи коментарите си при посещението си в Киев заедно със сенатора демократ Ричард Блументал.

"Какво мисля за Курск? Смело, блестящо, красиво. Продължавайте в същия дух", каза той пред репортери и призова американското правителство: "Дайте им оръжията, от които се нуждаят, за да спечелят войната, която не могат да си позволят да загубят".

На срещата с делегацията от Сената украинският президент Володимир Зеленски благодари на САЩ за подкрепата. "Обсъдихме какво точно е нужно, за да доведем тази война до справедлив край, включително необходимостта да използваме оръжия с голям обсег", отбеляза той по-късно в публикация в мрежата "Екс".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ясно, до последния украинец !
157
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
операция.барбароса-в първите няколко седмици близо 1,8млн.войници се предават в немски плен.
156
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТАКА СЕ РАДВАТ ГОВЕДАРИТЕ ЗА УБИТИТЕ УКРИ ,КРАСОТА НЯМАМ ДУМИ
155
2
 
7
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Никой никъде по света не може за оправдае тая терористична операция, чиято цел е избиване на мирно население за кеф. И който я оправдава, значи е замесен в тоя терор над мирното население.
154
1
 
4
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Укрите се представят за руснаци, имат руски документи. То и за това се води контратерористична операция. Гонят се терористи, замесени в убийства на бременни жени и други мирни граждани. Русия поне обяви ВСО, влизайки в Донецк и Луганск. Украйна нищо не е обявила още, затова според световното право, това е терористична операция. А според руското право, си е красива гледка на красиви и дръзки трупове.
153
0
 
3
 
! Отговори
аха до 154 преди 1 месец
Ползваш местното население като щит, там където мислиш да се закрепиш и отбраняваш. С 10 войника в 2 Страйкъра къде и кого да ползваш като щит? Нищо не ползваш, ами само снимаш и бегаш. Кух си, брато, като хралупа.
152
2
 
5
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
153, аз гледам тубата и виждам, как се правят фейкове. Един пример. Снимка на украинци пред табела Курьск 10км. А всъщност това е украинска табела за 108 км, написана дори на украински. Руснаците не пишат "ь" за името Курск. И ти вярваш на подготвени месеци фейкове. Браво.
151
1
 
1
 
! Отговори
До 154 преди 1 месец
Отдалече си личи, че в кратунката нямаш нищо! Кой нормален ще бяга в полето вместо да използват местното население като щит??? Ако бягат в полето стават пушечно месо! Ако "укрите" бяха умни колкото теб отдавна да са загубили войната
150
1
 
1
 
! Отговори
до Българин преди 1 месец
Подготвя се референдум, подготвя се, спокоен бъди. Чака се само елитните украински бригади и още по-елитните натовски наемници да превземат някое руско градче. Обаче те не могат, горките ...
149
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано миротворната операция на другаря Путин не продължи колкото сериала дързост и красота ;-)
148
2
 
4
 
! Отговори
аха преди 1 месец
Нещата с украинските успехи са малко позасилени, по холивудски. Ясно е, че достоверна информация няма, но оставам с впечатление, че укрите бързат да стигнат до някое населено масто, ползвайки шосето. Правят снимки, ако могат сменят руското знаме с украинско и беж из полята, да се скрият овреме от идващите руснаци. Това не бих го нарекъл "контрол над територии". Разбира се, вероятно има едни 300-400 кв. километра, където присъствието им е по-засилено, но и там вече ги пердашат здраво.
147
6
 
3
 
! Отговори
До FMC преди 1 месец
Стига се излага вече! Всеки пост ти е безсмислен с никаква информациинна полза! Свободни съчинения на копейка! Те ви къртят дупарата, ти пак са обясняваш колко велики сте на фронта! Пускай тубата и гледай кво става на руска територия, веят се украински знамена и се вика слава Украйна! Даавай да си говорим с факти, не с болни амбиции! Като ядеш шамари имай респект, защото иначе ще има токати после! Уважавай успехите на врага и си прави изводи, другото е ала бала!
146
4
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Слагай си сам зелените палци и не ме занимавай, копейке :)
145
4
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Чакам вълна от мемета с Путkин, който се почесва под надпис - Когато тръгнеш да завладяваш Киев за 3 дни, но след 3 години украинската армия нахлува в Русия.
144
0
 
3
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Новия българин, стига си преписвал опорки. Измисли нещо и сам.
143
0
 
3
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
145, те двете бригади изчезнаха 82-ра и 22-ра .Само прриодично се появяват клипове за унищожена техника от тия бригади. Хората се чудят де се изпариха.
142
6
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Дали вече се подготвя референдум за обявяване на Курска народна република за независима държава с желание за членство в ЕС и НАТО?
141
0
 
1
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Ко, ко? Трайдънт? Ония дето за малко да си нацелят кораба майка?
140
0
 
1
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
144, да не си от преименуваните 1985-та нови българи, че ползваш това име? Ако си от тях, извинявай, ползвай си го, много ти отива. Меди Доганов ти ръкопляска.
139
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според британското разузнаване Украйна ще вкара в Курска област до 4 бригади,2 които тепърва ще събира и обучава. Муахахахахаааааа