Арестуваха основателя и собственик на "Телеграм" Павел Дуров в Париж

Сред възможните обвинения са тероризъм, наркотици, пране на пари
25 авг 2024 08:15, Петър Бойчев
152
Арестуваха основателя и собственик на "Телеграм" Павел Дуров в Париж
Снимка БГНЕС

Основателят и собственик на приложението "Телеграм" Павел Дуров е бил арестуван от френските специални служби в Париж на летище "Бурже". Това съобщи телевизионният канал TF1, предаде БТА.

39-годишният Дуров е бил съпровождан от телохранител и една жена. Той е кацнал в Париж с частния си самолет от Азърбейджан.

Има френска заповед за обиск, издадена от Националния департамент за разследване във Франция. Дуров е отведен под стража.

Властите искат да изяснят взаимодействието на Дуров с Кремъл и да го разпитат за подслушването на мениджър на Макрон чрез защитената мрежа на "Телеграм".

TF1 твърди, че сред възможните обвинения са тероризъм, наркотици, мошеничество, пране на пари, педофилско съдържание.

Дуров е закаран в ареста, заплашват го 20 години затвор.Той има френско гражданство и скоро ще бъде изправен пред френски съд, казва TF1. Източник, близък до делото, казва на тв канала, че Дуров ще бъде обвинен в безброй правонарушения и престъпления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 2 - 8 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
3
 
14
 
! Отговори
Virtuozzo преди 3 седмици
За фашисткият запад само атом !
76
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Евроатлантически фашизъм
75
22
 
4
 
! Отговори
Куку преди 3 седмици
Нали никой не мисли,че Павката Дуров случайно е кацнал в Париж?Просто поредния путински прош...к се опитва да си спаси кожата,като предостави огромен масив от информация-имена,адреси,телефони,връзки с ФСБ и т.н.След което ще си харчи парите на спокойствие на Френската ривиера!
74
2
 
18
 
! Отговори
сменяй дилъра преди 3 седмици
Азърбейджан...мама мия, в една дума две грешки :D
73
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Парижка комуна.
72
3
 
16
 
! Отговори
Военно пор** преди 3 седмици
Може и да има съвсем друга причина освен официално изброените обвинения в заповедта за арест. "Телеграм" се пълни с нецензурирани клипове от войната в Украйна - и в проруски, и в проукраински канали. Това е абсолютно забранено в "Тубата", например. Вижда се какво безумно взаимно изтребление е там. И за руските, и за западните власти е по-изгодно такива видеоматериали да не се появяват повече, за да не се стряскат плебеите. Затова на Дуров ще му обяснят ползата от цензурата.
71
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отворете ЮТУБ канала и вижте Рашките- до Айфеловата кула им мирешело лошо, едноетажни и двуетажни квартали в Лондон било гето, в Германия ги карали език да учат и затова нямало да останат там, в Нидерландия имало прозорци гледащи към гробище и сгради върху които трябва да се поработи много иначе грозно и мизерно- и се питам а какво е в Рашистан вземам мапс и си казвам там в Русия е огромен ГУЛАГ- разбирам защо са избягали но не им разбирам претенциите на фона на жестоката разруха и мизерия у тях
70
5
 
28
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 3 седмици
Преди повече от 12 години Президентът Путин предупреди всички руски милиардери: "Прибирайте се у дома. Подлият запад ще ви експроприира всички активи, намиращи се в негова юридическа достъпност. Ще се скапете да гълтате прах по съдилищата в опити да си върнете откраднатото".
69
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чрез социалните интернетмрежи станаха арабските революции, станаха опитите за реолюции в териоториите подвластни на Китай, стават и сега терористичните действия на територията на РФ. Вероятно има и нужда да се мисли какво е и в нашата страна. отделно, че цялото порно, явно и неявно, си е вид тероризъм, защото спомага за деградацията на хората, за атродията на мисленето. Неслучайно първото, което наложиха като "свободи" след 1989 г, бяха порното, наркотиците и откроввеното насилие! !
68
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Павелчо сам си е избрал да бъде франсе гражданин,сега да си изсърба попарата,която сам си е надробил! Тъкмо ще има везможност на практика да се запознае с прословутите европейски ценности,правата на човека,справедливо правосъдие и разни други подобни бла-бла!
67
2
 
18
 
! Отговори
По същество преди 3 седмици
Хахахаха хахахаха. Извинете, исках да кажа - хахахаха хахахаха! Да си знаят руските олигарсчета дето бягат по света и си взимат гражданства и се мислят за недосегаеми, да не шават много. Лошото е, че сега и телеграм ще цензурират в Европа.
66
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Както с Асанж. Цензура, диктатура, лъжи, демагогия.... Най- новите ценности на нашето време. Само в людоедство не са се сетили да го обвинят.
65
4
 
10
 
! Отговори
83 преди 3 седмици
защо наричаш украинците на помощи - рашки?
64
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Честито - току що създадохте още един мъченик, който ще е символ против вас.
63
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Властите искат да изяснят взаимодействието на Дуров с Кремъл и да го разпитат за подслушването на мениджър на Макрон чрез защитената мрежа на "Телеграм". TF1 твърди, че сред възможните обвинения са тероризъм, наркотици, мошеничество, пране на пари, педофилско съдържание." - Забравих - във Франция обвинеията явно не са публични и ще си дадем малко време, да си ги скалъпим ... Дайте и трафик на хора, че да е пълна картинката!
62
4
 
24
 
! Отговори
Американско говедо преди 3 седмици
Всичко което не се контролира от ЦРУ трябва да бъде унищожено.Дамо тогава ще имаме един нов свободен свят -"Прекрасният нов свят "
61
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 72 То е до интереси. САЩ са харесвали Хитрлер, преди време. Даже го сложиха на корицата на New Your Times, като мъж на година. Работиха и със Сталин. Него па го сложиха на същата корица, ама два пъти! Щом е до интереса ...
60
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Запада репресира частния бизнес и преследва инакомислещите.
59
7
 
13
 
! Отговори
Зевзек преди 3 седмици
Либерално неомарксистка бухалка
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Политолог - Което не допринася с нищо за сегашния ни разговор ...