Орбан: Европа се самоунищожава следвайки политиката на САЩ

Изправени сме пред промяна на световния ред, заяви той
27 авг 2024 22:00, Александър Попов
126
Орбан: Европа се самоунищожава следвайки политиката на САЩ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

„Европа се е отказала да защитава собствените си интереси. Единственото, което Европа прави днес, е безусловно да следва продемократичната външна политика на САЩ, дори с цената на самоунищожение“, заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан, който подкрепи кандидатурата на Доналд Тръмп за американски президент.

„Настъпва промяна, каквато не е имало от 500 години насам. Това, пред което сме изправени, всъщност е промяна в световния ред“, каза унгарският премиер, като посочи Китай, Индия, Пакистан и Индонезия като „доминиращи центрове“ в света.

Орбан обвини американците, че стоят зад експлозиите, които повредиха газопроводите, изградени за пренос на газ от Русия до Германия през 2022 г. Той ги нарече терористичен акт, извършен под очевидното ръководство на американците, но не подкрепи твърденията си с никакви доказателства.

Унгарският лидер посети Москва и Пекин като част от „мирна мисия“ с цел да посредничи за постигането на мир в Украйна. Пътуванията му срещнаха неодобрение и критики от страна на европейските лидери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: Виктор Орбан
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 2 - 8 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е като не ви харесва демокрацията, защо си пращате децата на запад, а не в Русия. Това е реалната цена, всичко се плаща, няма безплатен обяд. Искате по десет деца, платете цената. Искате безплатно на чужд гръб, ама няма. Факт е 45+35 години са провал, но защото не се направи лустрация.
74
2
 
30
 
! Отговори
Руси преди 3 седмици
Съжалявам ,че пак коментирам ,но много запалих фитила. Какво бъдеще имат младите ? Викат ни правете много деца. Това шега ли е ? Да има повече роби ли? Преди човек с 4-5 годишни заплати взимаше семейно жилище. Вече 4-5 години само робуваш за депозит и то с лишения. После изплащаш до 55-60 годишен. И съответно на 5-10 годинки криза ,пандемия и прочее и ипотеките се вдигат главоломно. Какво добро виждате ,какво социално ? За какви човешки права говорим като най-исконното липсва. Здравеопазване йок
73
3
 
22
 
! Отговори
Руси преди 3 седмици
Който казва истината за основните теми от дневния ред на света бива преследван. Истината вече няма цена, богопомазаните може да кажат лъжа ,но щом те я казват ние шилетата трябва да се съгласим. До преди десетина години биваше ,вече не се търпи. Ако милееш за страната си ти наричат фашист и диктатор. Цялата истина е че мача е свирен и реално ,който не приема ще бъде елиминиран. С цифровите валути ще е върха на сладоледа ,даже с еврото. Приемете ЛГБТ или държавата спира! Е това не е ли диктат?!
72
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
84 Освен това соростаците пренебрегвате основните понятия като това че без хартията от Китай, западна европа нямаше да познава библията, без компаса и барута от Китай нямаше да има от кой да краде и кой да поробва и колонизира и щяха да мизерстват западняците на зеле и ряпа. Без чая от индия нямаше да има чаено парти и сащ щяха да са още колония на англия и нямаше да носят флага на източно индийската британска компания.И в момента ако Азия спре да произвежда и шие дрехи целият запад ще каталяса
71
10
 
9
 
! Отговори
тоти преди 3 седмици
И тоя играе някакъв цирк под купола на Москва ,но го разбраха що за шпионин е и Унгария я чака люта зима!!
70
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
84 Орбан и други достатъчно ясно са казали кое какво е, обаче соростаците се правите на ощипани Европа е на нациите в европа, включително и на Русия,която заема голяма част от континента, а не на Сорос. ЕК има всяка седмица среща със Сорос, повече от всеки друг държавен глава или ръковидител в Европа. А кой е Сорос и по чия инициатива е там, кой го е избирал него?Още Де Гол като са създавали общност е казал на нациите и народите, а не на нещо брюкселско псевдообщо нехарактерно за никой в европа
69
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
85 никой от Унгария не бяга на запад. Страната е около 10 милиона от 1945 г насам. Спирай с опорките, дженддър ***. Такива като теб в Унгария не могат да припарят. Орбан ви изгони соростаците. Вие виете да се връщате обратно в Унгария с университета на Сорос, ама не ви пускат. И от всякъде ще ви гонят. И Грузия ви забрани американските побъркани наркомани и подстрекатели. И други също.
68
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Орбан прекали с анти-американска пропаганда! Нека каже тогава каква е политиката на Кремъл, за да разберем с какво тя превъзхожда американската? Ако наистина я превъзхождаше, хората щяха да бягат към Москва през глава. Ама те бягат на запад...някак си.
67
9
 
6
 
! Отговори
Joker преди 3 седмици
И кой трябва да следва Европа? Индия ли? Айде по сериозно! Или Китай? Какво общо има Европа с твзи държави, култура, религия, бит, бизнес, политическо виждане, даже на външен вид сме коренно различни! Орбан е един объркан политик, който го следват объркани хора!
66
3
 
13
 
! Отговори
Руси до 79 преди 3 седмици
Брато аз съм на 34 години ,от 18 годишен съм навън. Живял и работил на 3 континента. На запад всички за заборчлели ,кредити ,заеми и прочее. Никой почти нищо не притежава ,освен ако не е наследническо или е на заплата над 80к на година. Пример в Англия депозит за жилище е минимум 70 хиляди паунда. Хората работят за 2 или 2.500 на месец като в този момент плашат квартири. Кога ще задели млад човек излязал от университета ,да се задоми и да гради семейство ? Сметни ми ги ,моля те ! Аз съм реалист!
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
79 кръв и сега се лее, всеки ден по улиците наркомани като теб измират и отнасят и други невинни. Това е защото прокуратурата не издика твоят кумир Хазарта да си изпее дилърите, вместо това "евтопейщината" го напради евродепутат. В момента когато на нас ни писне ще ви намерим и издерем както сте надрусани. Никакво БХК няма да те спаси.
64
1
 
8
 
! Отговори
от БАН преди 3 седмици
Всички колцентържии живуркаши "добре" по мръсните софийски кръчми пррз УЙкенда. Имам новина за вас: До 2-3 години сте без работа и като ви изгонят от ипотеката ще запеете песента за държавата майка и социалната политика. Тогава ми разправяй ти как България била по-богата от Унгария. Негодяй!!! Събери 5 лева за ексурзия до Будапеща поне.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
76 българската поговорка е лозето не ще молитва , а мотика. Не ми църкай пожелателни измислици докато правиш гейпарад. Реалността така ще те цапардоса по гейската ти хвалипръцковска кратуна че ще пищиш че Сорос е длъжен да те храни а на мего му изтича времето.
62
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И кръв щело да се лее, ти да видиш. Някои хора са доста изостанали с възприятията си за живота. Мда, не се справят в Европейска България през 2024.
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
BMW удвоява инвестициите за модернизиране и разширяване на своя завод в Унгария Компанията ще вложи до 2 млрд. евро в комплекса в Дебрецен, за да изгради съоръжение за производство на батерии. Кой колко е учил? Дайнов и Сорос ли ще ти преподават инженерни специалности и химия и физика? Настигал. С тротинеъката да си сменя пола настигна американските обратни.
60
4
 
8
 
! Отговори
Руси преди 3 седмици
Защо някой като вземе да каже истините или го наричат Путинист или фашист ,или крайно десен ?Та лъжа ли е ,че децата ни са обречени да живеят под наем ,да нямат никаква собственост освен,ако няма помощ от мама и тате! От кога да имаш кредитна карта и заем е хубаво ? Защо живеем в объркан свят и отиваме още по-дълбоко в ямата. България един водопровод не може да направи за народа ,само кърпежи и проекти на двойни цени за качество никакво ! На къде отиваме ? Не се ли промени нещо ,ще се лее кръв!
59
5
 
1
 
! Отговори
до 74 преди 3 седмици
Ето още един мразещ България, но за тебе приятелю не мисля, че си небългарин. Ти си по-скоро българин русофил, комплексирано парче, което се срамува от себе си и държавата си. Защо бе!
58
2
 
0
 
! Отговори
до до 70 от БАН преди 3 седмици
Не ме разбирай погрешно, радвам се когато небългари говорят български, дори да мразят държавата ни като теб.
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
70 продължаваш да пляскаш пълни глупости. Унгария е с по малка територия, без ресурси, без излаз на море и населението и варира около 10 милиона души от 1945г насам. България от 9 милиона стана 6 с мигрантите ромите и турците. Заводи няма, има жълтопаветни и медийни "умнокрасавци" които не могат да си вържат обувките даже. Кво настигаш? С "хуманитарни" специалности отричащи биологията крещиш по улицата че си "киуър" заради няколко цента от американска фондация. С това ли "настигаш"?
56
3
 
0
 
! Отговори
до до 70 от БАН преди 3 седмици
Охоо, някой небългарин говорещ български. Ти руснак ли си по етническа принадлежност?! Ром?! Турчин?!