Орбан: Европа се самоунищожава следвайки политиката на САЩ

Изправени сме пред промяна на световния ред, заяви той
27 авг 2024 22:00, Александър Попов
126
Орбан: Европа се самоунищожава следвайки политиката на САЩ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

„Европа се е отказала да защитава собствените си интереси. Единственото, което Европа прави днес, е безусловно да следва продемократичната външна политика на САЩ, дори с цената на самоунищожение“, заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан, който подкрепи кандидатурата на Доналд Тръмп за американски президент.

„Настъпва промяна, каквато не е имало от 500 години насам. Това, пред което сме изправени, всъщност е промяна в световния ред“, каза унгарският премиер, като посочи Китай, Индия, Пакистан и Индонезия като „доминиращи центрове“ в света.

Орбан обвини американците, че стоят зад експлозиите, които повредиха газопроводите, изградени за пренос на газ от Русия до Германия през 2022 г. Той ги нарече терористичен акт, извършен под очевидното ръководство на американците, но не подкрепи твърденията си с никакви доказателства.

Унгарският лидер посети Москва и Пекин като част от „мирна мисия“ с цел да посредничи за постигането на мир в Украйна. Пътуванията му срещнаха неодобрение и критики от страна на европейските лидери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: Виктор Орбан
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 2 - 8 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
4
 
! Отговори
до 70 от БАН преди 3 седмици
Ще ги издухате вие унгарците, барабар с големите им макари, това е ясно, добре че някои О.трепки си признавате, свикнали да сте наведени още от времето на падишаха.
54
6
 
1
 
! Отговори
до 69 преди 3 седмици
Никой вече не се сеща за блатная, не е в дневния ред дори на Ингушетия.
53
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Българите скоростно настигаме унгарците по стандарт на живот и е въпрос на време да ги издухаме. Верно е, че Будапеща е средата на Европа и в исторически план е много по-напреднала, но Орбан ги съсипа за 20 години диктатура. Направо им каза на унгарците ЯМХ аз съм унгарския путин пък вие си живейте в мизерия не ми пука за вас.
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хахах, даже и руската пионка Орбан не брои Блатная за жива, като посочва за "доминиращи центрове в света" Китай, Индия, Пакистан и Индонезия, но не и Блатная! ХАХАХАХАХ! А до колко това е вярно е друг въпрос - само по себе си огромното население, масово неуко и живеещо в мизерни условия, не прави една страна Велика сила
51
0
 
3
 
! Отговори
лалала преди 3 седмици
До АнонименБате, неизгодно е на Европа Унгария да не е в съюза, Унгария е на кръстопът, целия европейски трафик за източна европа монава оттам.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
66 по цял пляскаш глуподти по коментарите шизофренника. Орбан е президент, Радев също, а ти си никой.
49
8
 
1
 
! Отговори
Карачанаков преди 3 седмици
Ей го и тоя ОБран и той като нашия вдига юмручета,ама кво се чудя нали са от една школа.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
63 а най-хубавото е че не съществуваш, даже унгарците са те занулили - Карпатска Украйна е кратко съществувала непризната държава, провъзгласена на 15 март 1939 г. в град Хуст на територията на едноименната автономна област, влизаща тогава в състава на Втората чехословашка република. Непризнатата държава просъществува точно един ден до 16 март, когато унгарските войски навлизат в град Хуст (по други данни до 18 март, когато Унгария окупира цялата територия на Карпатска Украйна).
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вместо в Брезник: BYD ще построи европейския си завод в УнгарияКитайският гигант BYD, глобален лидер в производството на електрифицирани автомобили, ще построи първия си европейски завод в Унгария, потвърди Frankfurter Allgemeine, цитирайки неназован източник от компанията. Това се случва точно 10 години, след като BYD трябваше да стартира производство в Брезник от съвместното си предприятие с "Булминерал". Заводи в страната имат Audi, Mercedes и Suzuki, а BMW в момента строи най-модерния си
46
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Орбан е поредното доказателство, че копейките са просто шизоидно болни хора. Краставите магарета се надушват все пак през 9 планини в 10-та.
45
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Орбан е наследник на Кол, Митеран, Ширак и Тачър! Това бяха лидери и велики визионери и мъже! И Тачър беше мъж! Да ме прощават джендериите! Днес имаме жалки тъжни клоуни!
44
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя дали ще последва съдбата на Чаушеско, като Мордор се разпадне? Не очаквам унгарците да са толкова зомбирани.
43
22
 
3
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 3 седмици
Вън Унгария от НАТО и ЕВРОПА УНИОН. Нямат работа при нас тези *** и руски слуги.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Урби ет Орби - кажа папето.
41
10
 
17
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 седмици
В цялото еврейогейскко котило има само трима лидери с мозък и топпкии едновременно - Орбан, Ердоан и Путин. И донякъде Санчес и Мелони. Всички други са на каишки от страна на евреите. ЕССССР няма бъдещете дечица. Няма такъв съюз в световната история, в който българин да е влязъл и оно да е прокопсало. Още тогава съм написал - ЕС 20 години я издържи, ч не издържи на членството на българина. И все още съм на същото мнение - еврейогейталлащисттанската коттччина ЕС няма да види края на 2027!
40
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То бива толкова да си смешен Орбане, ама чак толкова, явно през комунизма си живял по-добре, особено в Унгария :)))
39
15
 
5
 
! Отговори
На Орбан преди 3 седмици
не му стиска да излезе от ЕС , иска вечно да си изпомпва Европейски Фондиве и същевременно да плюе срещу същото ЕС
38
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Без Европа САЩ няма да е сила ве комун де, пък и в Европа е съвсем различно от САЩ, но ко ти обяснявам на тебе, отивай в Масква да ядеш руския джуджак :)))
37
2
 
12
 
! Отговори
до ХМ преди 3 седмици
сОРОС е част от американската дълбока държава ....като главен спонсор на Америранската демоктаическа партия ....
36
10
 
7
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 3 седмици
Орбане! Викторчее. Ами аз да тъ попитам що не изкараш Маджарско от гнилия ЕС!? Ко чакаш, да ви талибанизират и вас ли?