32 хил. евро средна цена за гараж в София

В столицата е 1400 евро за квадрат, във Варна 1070
10 сеп 2024 11:26, Петър Бойчев
27
32 хил. евро средна цена за гараж в София
Снимка БГНЕС

Средната цената на гаражите в София е над 32 хил. евро, показват данни на сайтове за обяви за недвижими имоти. Причината за това е, че гаражите в центъра на София и по-големите градове на страната са едни от най-търсените имоти. А предлагането е ограничено и не може да удовлетвори търсенето на пазара. В резултат цените на гаражите постоянно нарастват през годините.

Средната цената на гаражите в София доближава 1400 евро за кв.м. Но цените варират в много широки граници в зависимост от района, в който се намира гаражът. Цените започват от 12 хил. евро за гараж с товарна платформа - асансьор за автомобили, и често надминават 40 хил. евро.

Във Варна средната цената на гаражите доближава 26 хил. евро, а цената на квадрат е около 1070 евро. В София е Варна в редица квартали е трудно да бъде намерено място за паркиране, което води до високи цени. И във Варна цените на гаражите са в широки граници в зависимост от локацията на конкретния имот. И в София, и във Варна има обяви за гаражи с по-голяма площ, в които може да бъдат паркирани по няколко автомобила, което оказва влияние на средните цени на пазара, пише Труд.
 

В Бургас е малко по-евтино, като средната цена на кв. метър гараж е 830 евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: ценасофиягараж
Още от САЩ
Предизборно в САЩ: Мигранти избивали патици и котки, за да ги ядат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В София гаражи НЯМА, продават се единици и само в изключителни случаи, затова и цените са кошмарни. Платените гаражи също са много скъпи, но все пак е по-добре, отколкото да ти съсипят или откраднат колата от улицата под балкона ти.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
нормално - то в София като гледам само лимузини от 100к евро нагоре се карат, е колко да ти е гаража. Така е то, а като се събудиш - краката отвити...
5
7
 
24
 
! Отговори
Банкя преди 1 седмица
Нямам търпение да си купя гараж за 50к евро и ПАНЕЛ в софето! Града с най-мръсен въздух и *** събран от цялата страна! Искам сутрин като се будя в ПАНЕЛА комшията да се прочиства, а по-късно да започне поредния скандал! Да мирише на отврат, а оня от Банкя каза, че е оставил София кукла! Бацето от Бнакя
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма такава промяна. Хората вече и гараж не могат да си позволят, а какво остава за апартавент
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Преди 15 години си купих двустаен в центъра на тази цена
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мхм, аз преди 6 години взех две паркоместа за 10к евро и двете в подземен гараж, това на сегашните цени кой купува ми е чудно, дори и пари да има?
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Доста ненормална ситуация. Ще си купиш гараж за 30 иляди еврака да си държиш колата за 3 иляди еврака.