Предаде се мъжът, застрелял кучето асистент Рожен

Той е направил пълно самопризнание
10 сеп 2024 10:06, Нели Христова
74
Предаде се мъжът, застрелял кучето асистент Рожен
Снимка: NOVA

Миналата седмица куче асистент на жена с диабет в Равно поле беше жестоко застреляно и убито в двора на къщата, в която живеят. Животното е обучавано да бъде неотлъчно до собственичката си, за да я предпазва от животозастрашаващи състояния, когато кръвната ѝ захар не е в норма.

Полицията е задържала потенциалния извършител. Мъж на 61 години е направил пълно самопризнание. Експертиза ще провери дали предадената въздушна пушка е оръжието, с което е извършено престъплението. За подобно деяние се предвиждат лишаване от свобода между 1 и 4 години и парична компенсация от 1000 до 5000 лева.

"Няма 100% гаранция кой е извършил това престъпление. Той е съсед. Аз не искам парично обезщетение, искам затвор. Това е убийство", каза стопанката на кучето Рожен Виктория Александрова в ефира на Нова телевизия. "Органите на реда регираха бързо и ми олекна. Не мога да свикна без Рожен", добави тя.

"Надявам се бързо да приключи досъдебното производство и този престъпник да бъде наказан", каза кметът на селото Григор Господинов. Той коментира и другия случай на убито животно в района:"В този случай са различни извършителите. И другият е обект на внимание на служителите на реда".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от За да се разбираме
10 причини за липса на интимност във връзката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен11 псетата по важни от хората ,човека изгоря като факла в болницата ,а за п с е то оревахте ........стринката го вързала като дворно и как точно и помага .
22
9
 
5
 
! Отговори
Бай ви Тодор преди 1 седмица
Да ви е честита демокрацията и евроатлантическите ценности
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще плати едни 5000 и ще се размине без затвор.Понякога съседите си вземат кучета които лаят по цял ден и не се търпят.
20
6
 
7
 
! Отговори
До До тцтц (18) преди 1 седмица
Май на вас ви говорят звездите, щом и под такава тема пишете колко евроатлантическо било. Нищо общо няма едното с другото, ама човек трябва да може да мисли, за да разбере.
19
10
 
8
 
! Отговори
*/* преди 1 седмица
Винаги в кучкарските драми се знае мнението само на кучкаря.
18
2
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 19 преди 1 седмица
Кучето си е у дома! Жената живее в къща и кучето си е в нейния двор! При положение, че живееш в къща с двор да си държиш кучето само затворено вътре ли - абсурд! Аз също живея в къща. В София. Кучето си ми обикаля по двора и вътре - когато си поиска, освен през нощта. Има кучешка вратичка на вратата за двора, но вечер го прибирам и затварям, за да не лае и да пречи. Съвсем нормално е, когато си е у дома си да си е на двора!
17
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До Анонимен 12Кучето е много ценно сам каза. Аз съм имал куче 15 години никога не съм го пускал да обикаля без да го гледам.Когато сме били на почивка на къща (село нямам) винаги е стояло вътре в къщата.Виж,всичко се случва по селата.Може да го нападнат подивели кучета може някой отрова да му хвърли може то да изяде нещо отровно по градините се слагат отрови за вредители. Как така куче за хиляди левове което е някакво супер специално ще щъка така без надзор ?
16
1
 
10
 
! Отговори
До тцтц преди 1 седмица
Пак ли звездите ти говорят бе ***
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Толкова са неграмотни, даже четене с разбиране не им се отдава. То написано че кучето е застреляно в двора на къщата, *** мотното същество пита що се скитало безпризорно...... А за евроатлантизма а ми лее се отвсякъде, всеки си прави каквото иска, дигнл човека пушката и гръмнал. Свободния... Нали и това в евроатлантическа ценност? Или само джендъриьма е вероценнност?
14
10
 
7
 
! Отговори
тцтц преди 1 седмица
И тук има от онези платените и плоскомозъчни коментатори, които под всяка новина, "ни в клин, ни в ръкав", пишат, че било евроатлантическо или намесват Русия или някоя политическа сила (предимно от новите). Като няма какво да кажеш - мълчи. Така поне по-малко хора ще разбират, че си прocт
13
4
 
11
 
! Отговори
Сър Джеймс преди 1 седмица
Евроатлантици сър! Забавляват се!!!
12
2
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 12 преди 1 седмица
Къде обикаля безпризорно - в двора на къщата, в която живеят ?!
11
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо го е пуснала да обикаля безпризорно след като знае колко е ценно кучето ?!Ами ако беше изяло нещо отровно?
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дано изгние в затвора
9
16
 
19
 
! Отговори
До До Искрен преди 1 седмица
Съвсем прав е Искрен и е добре. Такива кучета буквално спасяват живота на стопаните си. И, да, дълго се обучават, струва скъпо и не всеки нуждаещ се може да има такова куче. Затова е варващина да убиваш подобен помощник на човек в нужда. Имахме лабрадор, породата на застреляното куче. Не специално обучаван, просто домашен любимец. Всички познати отбелязваха, че това не е куче, може и човек да не е, но е някакъв трети вид, много близък до човека. Жалко за застреляния и собственичката.
8
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен6 : къв евроатлантизъм бе льохман, такива помиари заливат градовете от 20+ години.
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това може да се тълкова и като опит за убийство към стопанката му. Тази жена може да не оцелее без подобно куче. Отделно са сложността на подбор и дресировка на подобно животно....
6
22
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 8 преди 1 седмица
Хайде обясни, ако можеш (което ме съмнява), какво имаш предвид под това "евроатлантизъм се лее..." или просто си говориш ей така безсмислици, които нямат общо с темата.
5
1
 
23
 
! Отговори
666 преди 1 седмица
такъв изверг , не 4 г. а много повече, трябва да лежи в затвора....
4
15
 
27
 
! Отговори
До Искрен преди 1 седмица
Добре ли сте?