Напрежение на гей парад във Висмар

В няколко града в Източна Германия се проведоха ЛГБТ шествия
15 сеп 2024 08:06, Александър Попов
59
Напрежение на гей парад във Висмар
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В няколко града в Източна Германия вчера се проведоха гей паради, като повечето от събитията бяха съпроводени от засилено полицейски присъствие заради контрадемонстрациите на крайнодесни активисти и страховете от избухването на безредици, предаде ДПА.

Прайд шествия днес имаше във Висмар, Франкфурт на Одер, Хале и Айзенах.  

Във Висмар се стигна до остри пререкания, но в останалите градове гей парадите преминаха безпроблемно. Това беше първият прайд в пристанищния град на Балтийско море, като по данни на полицията в участниците са били около 2000. Същевременно в контрадемонстрацията се включиха около 150 крайнодесни активисти. Двете групи се разминаха в центъра на Висмар, където бяха разположени голям брой служители на реда.

Няколко прайд шествия тази година бяха белязани от агресия и насилие, предизвикано от крайнодесни контрадемонстранти, като най-сериозните инциденти бяха в Бауцен и Лайпциг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: гей парад
Още от За да се разбираме
Таро прогноза за 16 - 22 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
39
 
! Отговори
Тъжно е да признаем, преди 4 дни
но в това отношение комунистите бяха по-близо до Бог и Свещената Библия, отколкото т.нар. "либерал-демократи", нихната кожа.
25
3
 
30
 
! Отговори
Въпросът е, преди 4 дни
Трябва ли сбърканяците да демонстрират содомията си публично, разкършвайки рунтави дyпeтa и извършват публичен гъзобрък. Какво искат да покажат с това?
24
3
 
28
 
! Отговори
натам върви преди 4 дни
На времето Сталин такива ги лекуваше с лагери!Като го изпрати на Чукотка във волфрамовите мини,на обяд чорба от рибешки глави с две филии хляб от грах и веднаж в седмицата ходене по голяма нужда,и им е изпаряваха всички щуротии в главите!
23
1
 
19
 
! Отговори
:))) преди 4 дни
До Анонимен 17 И какви права защитават,и от кого ги защитават,и защо ги защитават,я обясни по- подробно!!!:)))
22
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 17 ... проблема им е, че са възрастни, опростачени, провинциални, фалшиви и т.н. Най много извращения има сред хетеросексуалните, а хомосексуалните са само следствие от извратената сексуалност на хетеросексуалните. Няма да ги почвам всичките извращения, защото няма да ми мине коментара.
21
0
 
20
 
! Отговори
Nautica преди 4 дни
Представям си че в Германия им идваповечко войнстващия либерализъм със всичките му тарамбуки , петполови , цензури инпрочие , очаквам повече подобни прояви и още проблеми и то не от крайно десни , а от съвсем нормални хора , на които им е до гуша от целия тоя шит.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 14 - грешиш, те не са Хора
19
0
 
14
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 дни
По времето на милиционеросоциализма тези биваха наказвани с обществено полезен труд и бяха принудени да се крият. И съдебни дела се водеха срещу тях. Както беше казал Георги Парцалев: Коскожамити съдии - седнали да се занимават с нашите дууупетии...
18
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Само питам, кога ще се проведе парад на хетеросексуалните!! Че, почваме да ставаме дискриминирани!! Разни ЛБГТ, дж ендъри, бинарни, минарни, свинарни, директно п е до фи ли , и т.н. ще затрият човешката популация.
17
1
 
37
 
! Отговори
До 17 преди 4 дни
Какви прави бе мушморок!? Какво точно искат???? Еднополови бракове където няма МАМА или ТАТЕ,което е изконна истина от както свят светува!......Ако животът върви по вашите права ,няма да има човешки род!!!
16
1
 
50
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 дни
Ами нормално е да има напрежение. На обикновените хора вече им писна от тези ЛГБТ шествия. Никой не им отнема правата, но всяко нещо трябва да си има някакви граници. Не е редно например да им се позволява да осиновяват деца. Детето не е кученце или котарак, детето е ЧОВЕК. И неговите права се нарушават. То може да не иска да има такива родители! И като стане на 9-10 години, сигурно няма да иска! То си е казано - твоите права и свободи свършват там, където започват правата на останалите хора!
15
1
 
38
 
! Отговори
Троян преди 4 дни
Подобно шествие ако се случи във "комунистически" Китай? Вместо със пера във *** на площада, със кирка и лопата на някои национален обект, за освобождаване на напрежението.
14
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 17 Като правото да имат бебета? Еми то се защитава в спалнята, не на площада, Марийке.
13
51
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Какъв ви е проблема с това че неква група хора си защитават правата????
12
0
 
45
 
! Отговори
Стилиян преди 4 дни
Нормалното вече се нарича КРАЙНО ДЯСНО.
11
2
 
35
 
! Отговори
Sodomy and Lust преди 4 дни
Да чакаме ръст на случаите на маймунска шарка значи в този регион. LGBT = извращения и содомия
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Не се спряха тия хора
9
0
 
7
 
! Отговори
прав си преди 4 дни
До Анонимен 1Само дето си сбъркал "едеоти" с "хора"!Възмечтавай си баджаците на комшийката,лошо няма!Лошото е,че друг трябва да мисли за децата ти!
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Cт.Muxaлeв u Я.Божaнkoв xapecвaт тoвa...
7
0
 
21
 
! Отговори
Haaaa преди 4 дни
До 1 интересувани защото и нас тва ни чака