Дания призова: Позволете на Украйна удари по Русия

Призова съюзниците за "зелена светлина"
23 сеп 2024 13:19, Александър Попов
355
Дания призова: Позволете на Украйна удари по Русия
Датският министър-председател Мете Фредериксен. Снимка: БГНЕС/ЕРА

Датският министър-председател Мете Фредериксен призова съюзниците на Украйна да дадат зелена светлина за използване на оръжия с далечен обсег по цели в Русия.

"Моето предложение е да сложим край на дискусията за червени линии", заяви Фредериксен по време на интервю за Bloomberg. Тя добави, че благодетелите на Украйна са допуснали „грешка“, като са се впуснали в раздухване на въпроса дали Киев да поразява цели в Русия, тъй като по този начин са дали на Москва „твърде добра карта в ръцете ѝ“.

Страните, предоставящи оръжия, особено САЩ, са поставили ограничения за използването на тези оръжия от Украйна за удари на далечни разстояния поради страха от по-нататъшно въвличане в конфликт с Русия.

В последните месеци обаче се увеличиха призивите тези ограничения да отпаднат, включително от висшия дипломат на ЕС и украинския президент. Зеленски заяви, че това е от критична важност за победата на страната му. Дания, Финландия и Швеция са сред държавите, които вече са дали позволение на Украйна да прави това, което желае.

„Най-важната червена линия вече беше прекрачена. И това беше, когато руснаците влезнаха в Украйна. Затова няма да приема тази предпоставка и никога няма да позволя някой от Русия да избира кое е правилното нещо да се направи в НАТО, в Европа или в Украйна“, обясни датският премиер.

Тази седмица Зеленски е на посещение в САЩ, за да събере подкрепа за Киев и да представи своя „план за победа“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от Русия
Как руснаци преодоляха преградите да видят Тейлър Суифт на живо?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
2
 
2
 
! Отговори
Виц преди 1 час
Защо Немците изгубиха ВСВ? Защото не знаеха да връзват с тел!!!Защо РФ губи следващите войни??? ЗАЩОТО НЕ СПРЯ ДА ВРЪЗВА С ТЕЛ!!! :))))
273
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
На Путин куфарчето ще му гръмне в ръцете!
272
1
 
5
 
! Отговори
Батко Шаман преди 1 час
Гледам на боб, на уран.
271
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
За Русия стига един пейджер!
270
4
 
4
 
! Отговори
Батко Шаман преди 1 час
1 ракета с 10 кила уран стигат за цяла Москва.
269
2
 
4
 
! Отговори
справка : ю тюб преди 1 час
МИНАЛАТА СЕДМИЦА РУСКИ ГУБЕРНАТОРИ ПОЯСНИХА КАК отломки от дронове изпаряват 30 000 т БМ21 Град, С300, С400, Искандер, СевКорейски КН23 в 107 арсенал на ГРАУ на МО на РФ до Торопец, Тверска област : 18 земетресения от 2ра до 3.2ра по Рихтер. Отломки изпариха 23 арсенал на ГРАУ на 16 км южно от изпарения 107 арсенал. Отломки изпариха влаков ешелон с 2 000 т СевКорейски снаряди до с. Октябърско до Тихорецк, Краснодарски край. Ако Ким сам си ги взривява ще спестят от транспортни разходи.
268
3
 
3
 
! Отговори
АгентСармат преди 1 час
Така излетях, че 1 милион наборници в Дания чакат да кацна.И те така.
267
3
 
3
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 час
Украйна вече удря далечни цели в Русия. Не чухте ли за склада с ракетите? Дето изгоря.
266
3
 
9
 
! Отговори
Челомей преди 1 час
Един ,,Сармат" ще стигне за цяла Дания.
265
1
 
12
 
! Отговори
999 преди 1 час
Дания призовава отдалече,а Украина търпи последствията.Колко удобно.Ако изостави мантрите за помощ за Украина какви интереси има Дания на тези територии?
264
1
 
4
 
! Отговори
Дрон преди 1 час
До 261.Кой ти говори за отломки? Според много снимки са били директни попадения.Ако си служил в Разузнаването ще знаеш и с какво точно са ударени складовете.Отломки е изявление на Руските прес-служби ;)
263
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Анонимен 252 - Къде ще сравняваш аналоговите си братушки с Изрел или пък ВСУ с Хамас? То рашистите искаха 3 дневен блицкриг, ама на - вече трета година са запецнали някъде из Донбас, а Курск е окупиран. Ежедневно нещо гърми в блатната територия, а руский флот е натирен в Новоросийск.
262
13
 
6
 
! Отговори
Преподобна Стойна преди 1 час
Русията ще се свие до Московията и тогава света ще си отдъхне..
261
5
 
2
 
! Отговори
до 82 преди 1 час
И на мен ми е много интересно с какви отломки от дрон, свален от руската ПВО успяха да изпарят 30 000 тона ракети Град, Искандер, С 300, С 400 и СевероКорейските КN 23 в 107и арсенал на Главното Ракетно Артилерийско Управление на Министерството на Отбраната на РФ до Торопец, Тверска област, на 300 км източно от Латвия??? И последвалите с часове 18 земетресения от 2ра до 3.2 степени по Рихтер ??? Руските губернатори сигурно имат предвид отломки от дрон с размерите на Емпайър Стейт Билдинг ???
260
5
 
5
 
! Отговори
Степан Бандера преди 1 час
РФ отписа единствения си самолетоносач "Адмирал Кузнецов"! Той вече 8 г не дава бойни дежурства и Кремъл прати екипажа да се бие в Украйна, което показва овехтялото/трагично състояние на руския флот. "Кузя" е закотвен в Мурманск, след като горя през 2018 и два пъти през 2019 г. Опитите за модернизация завъшват с неуспех, проблемът е в двигателите, които са УКРАИНСКИ!
259
1
 
1
 
! Отговори
КамалаХарис преди 1 час
Защо, как решихте, че по презумпция съм Виновна, а все още не съм Президент???Съдите без вина някои.
258
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Айде, заминавайте копейки за руския мир, като толкова ви харесва.Ще имате възможност и да се биете за братушките.. Ама не ви стиска нали?В ЕС е по-добре...
257
13
 
4
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 час
Руските въшкарници не трябва да се питат за нищо, те разбират само от бой по дървените глави.
256
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Викаха пуснете жените в политиката, те ще спасят света и ще донесат мир.Още ли го вярвате.Навсякъде жени и искат световна война с Русия.
255
2
 
4
 
! Отговори
Целият Ютландски преди 1 час
полуостров и проливите Малък Белт, Голям Белт, Ересун, Категат, Скагерак между Балтийско и Северно морета, представляват една нетърпима тапа за свободното корабоплаване.