Сестрата на Ким Чен Ун към Сеул: Дроновете ще предизвикат ужасна катастрофа

КНДР твърди, че южнокорейски безпилотни самолети са летели над Пхенян
13 окт 2024 10:20, Красимир Ангелов
8
Сестрата на Ким Чен Ун към Сеул: Дроновете ще предизвикат ужасна катастрофа
Снимка: БГНЕС

Ким Йо Чен, влиятелната сестра на севернокоресйкия лидер Ким Чен Ун, предупреди Сеул за опасност от "ужасна катастрофа", ако южнокорейски безпилотни самолети бъдат открити да летят над Пхенян, предаде Ройтерс, като цитира изявление, разпространено от държавната медия КЦТА.

Тя също така разкритикува южнокорейската армия заради реакцията ѝ на твърдението на Севера, че южнокорейски безпилотни самолети са навлезли в небето над столицата.

Още по темата
В петък севернокорейското външно министерство обвини Южна Корея, че е изпратила безпилотни самолети в Пхенян през нощта тази и миналата седмица и че нахлуването изисква ответни действия. В отговор Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея заяви, че не може да потвърди обвиненията на Севера.

"Фактът, че средството, което е пренесло листовките, са именно безпилотни самолети, е в основата на сериозността на неотдавнашния инцидент", заявила е Ким, визирайки антисевернокорейските листовки.

Тя добави, че ако южнокорейската армия не е успяла да идентифицира безпилотните самолети, изпратени от неправителствена организация през границата, вината е на южнокорейските сили.

От май насам Северна Корея пуска хиляди балони с прикрепени към тях боклуци над границата с Юга, което изостря напрежението между двете държави. Пхенян твърди, че прави това в отговор на някои активисти и севернокорейски дезертьори в Южна Корея, които пращат в Севера балони, носещи пакети с помощи и листовки, критикуващи лидера Ким Чен Ун. (БТА, Асен Георгиев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от Балкани
Мицкоски сметна: В Албания има повече българи, отколкото в Македония
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Тя преди 9 минути
Южна Корея провокира северна,както Украйна правеше с Русия ,после ауу,нападнаха ни !
6
1
 
2
 
! Отговори
бай Пешо преди 43 минути
да де, ама сега следва традиционните доставки на десетки тона *** и отпадъци (най-вече фекалии и съпътсващата ги ползвана 00-хартия) с безбройните управляеми балони на КНДР - иновационна наказателна мярка, която дава отлични резултати. Миризливите доставки са точни, и нямат изчистване... А не смеят и да стрелят по балоните, понеже не се знае къде ще се стоварят в такъв случай...
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 54 минути
ЯО. Вярно, КНДР може да бъде изпепелена, но е и вярно, че няма гаранции за бум в ЕлЕй. А това е страх...който спира. Иначе, КНДР отдавна да е Либия и Югославия
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
В КНДР нямат ли от руските недосчета С300, С400 които според ежедневните изказвания на съветските другари свалят поголовно украинските дронове, но отломките от тях правят повече поражения отколкото самите дронове. Както забеляза и големия путински пропагандист Соловьов, не са опасни дроновете, а отломките от дронове. Виждате че вече и верните пропагандистки путински кучета започнаха да се подиграват с руската ПВО.
3
11
 
3
 
! Отговори
Денис Родман преди 1 час
Корейският Пънкар не си поплюва- като нищо ще изпепели Южна Корея и след това Краваристан-- добре че е сестра му да го спре---Ген Щабът му само чака да каже СТАРТ и да си погледне златният часовник- после ще има само огън и пепел- Това са манияци и въобще Южнокорейските кра-ви не трябва да си правят експерименти- освен ако дроновете не са американска идея за провокация
2
11
 
5
 
! Отговори
евро-атлантик тъпак преди 1 час
Мнооо силни и ербап са южните, обаче реват по 2 месеца за 5 чувала квавешки лaй-на, паднали на къра...
1
6
 
14
 
! Отговори
Basles преди 1 час
Освен балони с торби с ако,какви други ответни действия от тия гащници