Оставките в НГДЕК още са на масата, протестът остава

Учебният процес е подновен, за да не се провали учебната година
16 мар 2015 15:43,
19
Оставките в НГДЕК още са на масата, протестът остава
Снимка: БТА

38-те учители, подали оставки в Националната гимназия за древни езици и култури, продължават протеста. Молбите им не са оттеглени. Това обяви председателят на училищното настоятелство Ирина Абаджиева, цитирана от БТА.

Още по темата

Преди дни след среща с ръководството на гимназията и културният министър Вежди Рашидов беше съобщено, че преподавателите няма да подават оставки.

Днес учители и родители, които от седмици недоволстват срещу връщането на НГДЕК в "Модерно предградие", обявиха, че протестът им няма да спре. Те обясниха, че учебният процес в ремонтираната сграда в "Модерно предградие" е подновен само за да не обвинят ръководството в саботаж на учебната година.

Абаджиева отново обяви позицията на протестиращите, че естествената база на гимназията е в центъра, в близост до музеите и факултетите на СУ. Според нея имало данни и за азбестови влакна в ремонтираната сграда в "Модерно предградие".

Преподавателят по латински език Марта Методиева потвърди, че учителите не са оттеглили оставките си. Тя се възмути и от това, че обещанията на министъра на културата за среща не са спазени.

Един от родителите на учениците в НГДЕК, Димитър Димитров, обяви, че децата застават зад позицията на учителите си. Според него коментари от рода на "Като не им харесва, да си запишат децата в друго училище" били цинични.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
3
 
! Отговори
Много прост народ преди 9 години
За два дни могат да се намерят нови преподаватели. Много *** народ , много слаба държава.
14
1
 
3
 
! Отговори
Някооой преди 9 години
До КактусДа Орлинчо - знаем и за има КАМПУС!!!! Знаееееем!
13
4
 
14
 
! Отговори
ученик преди 9 години
Папазова и Репуц карат учителите да си подават оставките. Нещо повече, миналата година, а навярно и сега е така, въпросните оставки бяха написани, разпечатани и раздадени на преподавателите от самият Директор, сиреч от онзи дявол Папазова.Към оставките имаше и упътване с маркер как да я попълнят. Всичко е блъф.Това е ясно.Но що за човек трябва да си, за да допуснеш учениците да четат в ИНТЕРНЕТ как любимите им учители си тръгват?! И все пак обичта към учителите е важна, но истината..истината....
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дебилните класически алкохолици не разбират, че трябва да са записани в ремонтираната сграда, а ще учат във филиала.
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лигльовци !! Дадоха им 2 сгради, но умственият им капацитет е на класически дебилни алкохолици и не разбират.
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези хора са нагли. Изтъкани от нахалство и провинциален комплекс /да са НА центъра, па бил той и Женския пазар/ Нивото им е ниско, като за...Женския пазар.Защо и.д.д. на НГДЕК не изпълнява функциите си и училището се води за носа от самозванци, които нямат никаква легитимна роля в неговото управление. Това НЕ Е частно училище и неуспялата кандидат-депутатка на никому неизвестна партия тип един файтон хора НЯМА НИКАКВО право да говори от името на НГДЕК, учители и ученици. Спрете й микрофона!
9
4
 
12
 
! Отговори
nina преди 9 години
Rashidov da gi uvolni tezi glezeni daskali ot epohata na komunizma i da naznachi mladi prepodavateli tam...ima takiva hora mladi koito sega sa bez rabota
8
7
 
12
 
! Отговори
Бодил преди 9 години
До Кактус : Не всички престижни училища са извън центъра. А тези, които са имат училищен транспорт, лавки, огради да не влизат коне и всякакви други удобства.
7
6
 
25
 
! Отговори
разгневен преди 9 години
Абе какво ни занимават с това училище! Само това слушам - учителите подали оставки, учениците стачкуват! Това са глупости, правят го, защото не им се учи и преподава! Това ли е най-важната новина? Щом не им се стои в клас, да отидат да помогнат на бедстващите хора в Родопите! Има хиляди деца в България, които ходят километри за да учат и не се оплакват по телевизията, а тези "мамини синчета" ни проглушиха ушите!
6
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато са кандидатствали за това училище, са ги приели с нисък бал, защото училището е скапано и извън София и никой свестен не иска да учи там. Сега искат административно да си вдигнат качеството на училището. Някакси не е честно и нормално.Единствения честен начин това да стане, е ако се кандидатсрва отново, тоест ако ще се местят в Центъра, това да е ново училище с нови ученици.
5
19
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Защо отричате правото им да са недоволни,ако намерят съмишленици ще победят ,ако не ,отиват в модерното предградие.
4
7
 
29
 
! Отговори
mery преди 9 години
Май нещо не разбирам, тези учители и ученици за какво са в тази гимназия, заради знанията и учебния материал или заради местоположението? Разглезени родители и ученици, ако държат да учат в тази гимназия ще я посещават където и да се намира! Моите деца 12 години са висяли по спирките за да учат в училищата които са избрали!
3
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
искат ората в центъра на София бревсички живо сака да е боржоа
2
7
 
26
 
! Отговори
Кактус преди 9 години
Господа учители , съдържаниета трябва да е преди формата ! В другите страни всички престижни училища и университети са извън града ! За какъв ви е да си врете в идеалния център ? За да се фукате ? Вие сте глупави и съответно преподавате тази си житейска глупост и на учениците !
1
5
 
12
 
! Отговори
stinka преди 9 години
da zakrivat uchilisteto, ot tova uchiliste nema nikakva faida za bg darjavata i za bg narod.da stavat chastno uchiliste, kat ne im sa haresva bg darjavnata izdrajka.i da ne nerviat s tehnite kaprizi bg naroda, chi sha stane hepten zle.ako kaje premiera i v selo Mochure, selo Gradsko, selo Tihomir ili selo Strashimir da gi prati, hem da sa nauchat da rinat sniag, kal i kamani i da sa hepten blizo do bulgarskata kultura.