Седмокласниците пишат по Вариант 2

Изпитът е от два модула, общо два часа и половина
Обновена: 18 май 2016 10:40 | 18 май 2016 10:03,
14
Седмокласниците пишат по Вариант 2
Снимка: архив, Bulphoto

По Вариант "2" от три възможни варианта ще пишат днес седмокласниците на националното външно оценяване по български език и литература.

Вариантът беше изтеглен в Министерството на образованието и науката от журналист, определен с жребий, в присъствието на вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева, както и на заместник-министъра Диян Стаматов.

Изпитът за седми клас започва в 10.00 часа и е в два модула. Първият модул продължава 60 минути, а вторият модул - 90 минути.

За втория модул учениците трябва да напишат преразказ по непознат текст с дидактическа задача. Темата за преразказа ще бъде съобщена днес по-късно - отново заради мерки за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: изпитседми клас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
норa преди 7 години
Относно държaвите от ЕС - във Фрaнция зрелостниците държaт 4 зaдължителни мaтури - френски, aнглийски, мaтемaтикa, философски цикъл. Колко от нaшите децa бихa се спрaвили? Дрaконовски мерки срещу преписвaчите не се нaлaгaт, зaщото не се преписвa мaсово, a нaкaзaниятa сa сериозни - 2 години след кaто си хвaнaт, нямaш прaво дa се явиш нa мaтурa.
13
1
 
3
 
! Отговори
ан преди 7 години
до 7те ,затова от другите страни според вас по хубави приемат нашите ученици ,защото са или по скоро бяха по добривидях им системата и съм много разочарована и вместо да копираме тях ,да им вземем и най доброто и да си върнем нашата
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МОН мълчи относно 7 клас.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С оценките от матурите за 7 клас се кандидатства в някои гимназии.
10
0
 
1
 
! Отговори
ivanov преди 7 години
някой знаели какво точно се е паднало на 7 клас
9
0
 
7
 
! Отговори
катя преди 7 години
До 4Интересно ми е как някой който го мързи да прочете Гераците ще се справи с медицината или военноморското? Затова държавата ни е пълна с безработни неграмоници...
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз искам да уча във военноморското във Варна но за целта трябва да мина през Гераците хехех е няма такова безумие,а ако не взема изпита Гераците няма да имам шанс да осъществя мечтата си нали ?
7
5
 
4
 
! Отговори
4 преди 7 години
Децата във другите страни на ес хабер си нямат от матури,там при слаби оценки класовете не се повтарят за да не се стресират децата,там изпити държат тези които искат да учат висше а тук безумието днес е Гераците,кому е нужно това?Що за простотия,децата трябва да се насърчават ,трябва да се търси техният талант за да са по полезни за себе си когато станат самостоятелни а не да се отегчават с Гераците и ненужни изпити причиняващи стрес.Така хора не се интегрират
6
1
 
6
 
! Отговори
Асен преди 7 години
До 1 Ами трудно ще се види нивото, защото ако си малко притеснителен, с драконовските мерки за сигурност ( децата едва ли не се чувстват като престъпници..полицаи, камери, квестори...), може да си глътнеш езика и да забравиш и за какво си отишъл в училището.
5
2
 
8
 
! Отговори
до анонимен 3 преди 7 години
Да, особено за Медицина е важно да имаш една здрава основа от средното си образование. Което значи да минеш и през "Гераците", както и през целия Елин Пелин, Иван Вазов, Йордан Йовков, Петко и Пенчо Славейкови, Любен Каравелов, Димитър Димов, Димитър Талев, Захари Стоянов.. да ги изброявам ли. Съвременната литература ще си я четат, когато излязат от училище, но има произведения, които всеки Българин задължително трябва да прочете. И без това излизат вече неграмотни. Не става само с четене в нета
4
1
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Нужно е, зa дa се види кaкво е нивото нaзaвършвaщите 7. клaс и евентуaлно дa се съпостaви с товa нa връстниците им в ЕС и в светa. Друг е въпросът, че истериятa е излишнa и че родителите нaливaт куп пaри зa чaстни уроци, нещо нaпълно излишно, но провокирaно от сaмите родители.
3
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Внимание ,който иска да учи медицина трябва да мине през Гераците ,хехехе,логично нали ??? Или пък не ???Тоест дадено дете иска да учи химия нооо първо трябва да научи Гераците за да има шансове за химията.Пак сме във трети век
2
2
 
13
 
! Отговори
Aсен преди 7 години
На матурата има повече мерки за сигурност от държавната ни граница.
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за простотия?Така само отегчават децата и ги карат да бягат от училище.Кому е нужно това?