Учениците няма да се връщат в класните стаи, завършват дистанционно

Матурите за седмокласниците и завършващите средно образование ще са в училищата
Обновена: 29 апр 2020 16:51 | 29 апр 2020 16:47, Камелия Цветанова
165
Учениците няма да се връщат в класните стаи, завършват дистанционно
Снимка: Pixabay

Учебната година ще приключи дистанционно, съобщиха от Министерството на образованието.

В училищата ще се проведат само изпитите и то при засилени мерки за сигурност.

Още по темата
Решението за това е на  министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации.

Датите за изпитите ще бъдат конкретизирани в следващите дни при вземане предвид развитието на епидемиологичната обстановка в страната и постъпващите в министерството становища.

По време на разговора беше отбелязана готовността на образователната система за провеждане на изпити при спазване на мерки за безопасност, включително за учениците в самостоятелна и задочна форма на обучение, както и за практическите изпити за професионална компетентност. Участниците в срещата приеха в училищата да бъдат допускани и организирани индивидуални присъствени консултации за децата, които са пожелали такива, или преподавателите са преценили за необходими.

В рамките на срещата беше постигнато съгласие за определяне на материала, включен в изпитите, на база данните от проучване сред училищата за нивото на усвоените знания и преподадените теми.

Предстои да бъдат анализирани постъпилите данни и да бъде оповестено учебното съдържание, което няма да бъде включвано.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
26
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 4 години
Свинският грип беше не по-малко сериозен/хиляди починаха/, но тогава нямаше ЕВРОмилиони.
28
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Фалшив животДистанционното обучение е като виртуалния живот. Уж нещо правиш, ама всъщност нищо.-----------Aбсолютно точно казано!
27
2
 
15
 
! Отговори
Беселина преди 4 години
А кога ще има яснота за детските ясли и градините?
26
0
 
16
 
! Отговори
... преди 4 години
Дати, разпределния в училищата за матурите, материал , нещо ? Кога ще се обявяват тези неща, защото всички навсякъде се взеха за много разбиращи от образователната система и накрая нищо не се случва ?
25
5
 
21
 
! Отговори
Ако някой сам реши преди 4 години
Учениците нищо няма да научат дистанционно!
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Майка18 като ги гледам децата, .............те навън вместо нещо смислено да правят ,стоят като замбите на телефона.включително като вървят по улицата.В клас по същият начин-телом там.А по отношение на присъствието в часовете редовно 25% липсват изобщо.Няма какво да се лъжем. Имам 3 ученика и леля учителка.от всичките е горната информация.
23
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и това ако е учене, здраве му кажи...
22
7
 
32
 
! Отговори
Баща до майка преди 4 години
Абсолютно съм ЗА. Нека да гласуваме! Който иска да си праща децата на училище да не им създават пречки. Които имат хронични заболявания и хипохондриците да си завършват дистанционно. Същото да важи и за учителите! Не виждам какъв е проблема при спазване на елементарни хигиенни навици - да си мият често ръцете със сaпун, като директорите да се погрижат да има такъв в тоалетните, а не както до сега....
21
2
 
39
 
! Отговори
Фалшив живот преди 4 години
Дистанционното обучение е като виртуалния живот. Уж нещо правиш, ама всъщност нищо.
20
11
 
12
 
! Отговори
Нено преди 4 години
Каква нулева година бе хора, по-добре догодина да наваксват. 70 % от образованието са ненужни факти а неща, които ние когато завършим 18 осъзнаваме, че никого за нищо няма да ползваме. В училище дори не се учи как да си направим елементарен семеен бюджет. И сега хората масова са без спестявания, чакат да свърши кризата.
19
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Kiro6-ти ,дъщеря ми учи в ПГТК София.сега завършва.от 9 клас реве за дистанционно обучение ,поради шум по време на час ,поради това че й се губи времето с градският транспорт.Нивото там на преподаване е...........добре че е самостоятелна и амбициозна да копа за да учи.
18
9
 
42
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Пак не послушаха доцент Мангъров да се пуснат младите, здравите и силните напред, за да преболедуват безпроблемно болестта и така да предпазим старите и болните.Явно целта на Щаба и правителството е тази агония да се проточи, колкото може по-дълго.Властта има полза от това днешното положение да се запази.Народът - не !
17
19
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, от страх и паника ще ни затриете!!! Да пускат училищата и детските градини, да тръгваме на работа! Това искаме!
16
18
 
41
 
! Отговори
Майка преди 4 години
Защо не търсите мнението и на родителите,които са за връщане в клас.Не лишавайте децата от нормално завършване на учебната година.Аз съм против това зомбиране пред компютъра .
15
2
 
21
 
! Отговори
Карантиньос Велики преди 4 години
Щом е така, нека и Началника ИНСПЕКТИРА обекти дистанционно........или за него вирус няма?!
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
значи дъщеря ми няма да завърши образованието си защото сме в рисковата група.баба след инсулт и леля с множествена склероза.
13
18
 
40
 
! Отговори
Баща преди 4 години
Имам двама ученика, единият от които абитуриент! Явно балове няма да има тази година. Категорично съм всички деца да се върнат на училище и да спре тази масова психоза и насаждане на хипохондрия! Децата в къщи психясват и се зомбират пред компютрите. Качеството на преподаване не е същото! Това е много по-страшно от всеки вирус!
12
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Мон Вие сте едни нормални хора направихте най разумното
11
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"А ти ве, г-н министър на образованието, вярно ли си мислите че правите нещо с това образование, ве? Ми те като ходеха на училище бяха пoмияри, сега онлайн ги учите и мислите, че правите нещо ли, ве? Не ви ли е срам, ве?"Киро Брейка от оня ден.
10
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слушахте се в думите на Народа си Господа Министри ,че е опасно за нашите деца и учители.Искам да знам предполагам и други родители на седмокласниците как ще се проведат Матурите в Класните стаи за да е безопасно за децата ни и за самите учители?Разбрахте ,че децата на и учителите не са Ви ОПИТНИ ЗАЙЧЕТА.