Държавата дава 800 хил. лв. за децата без място в забавачка

В София право на обезщетение са имали родителите на 734 деца
11
Държавата дава 800 хил. лв. за децата без място в забавачка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Държавата ще плати 827 378 лв. на семейства, за чиито деца не е осигурено място в детска градина, съобщиха от правителствената пресслужба.

С това решение на правителството се компенсират разходи за отглеждане и обучение на децата през последните два месеца на 2021 г. и през първите два месеца на 2022 г. В края на миналата година в столицата право на такова обезщетение са имали родителите на 734 деца, а в началото на тази - на 820. В Пловдив ще се платят компенсации за три деца за ноември и декември 2021 г. и за четири - за януари и февруари на 2022 г.

Законът за предучилищно и училищно образование позволява финансова помощ за деца от тригодишна възраст до постъпването им в първи клас, които не са приети в детска градина поради липса на места.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: детска градинадеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
И в склада няма преди 2 години
Ами какво да кажа. Дъщеря ми не се класира за детска градина въпреки, че градината я виждам от прозореца. Частната е над 1000 лева на месец. До момента за тази учебна година са платили само 291 лв за октомври :-) Голямото подпомагане. Скоро като си говорих с общината че само даваме документи и не получаваме нищо, казаха няма и в бюджета и това ми било подпомагане
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези над 800 хиляди лева какво означават? По 260 лева на дете ли? Частната детска градина струва в пъти повече.
9
0
 
3
 
! Отговори
Ели преди 2 години
Добре де... Майчинство е 2 години, а докато детето стане на 3? Една година ми липсва в математиката. Значи задължително трябва единия родител да напусне работа през тази една година, а после на ново да търси. Пълни тъпотии. Трябва да има място за всяко дете над 1 година място в детските градини. Нали все пак за това плащаме данъци!
8
0
 
4
 
! Отговори
поредни лъжи преди 2 години
Моят внук си е на частна градини и до сега вече 3 години. От общината нямаме помощ един лев. А за София има хиляди деца, които не посещава държава или общинска градина.
7
0
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7113126860 преди 2 години
Конфискация на еврейските имоти в централната част на Сердика,които са заграбени от османо-испано-еврейскста инвазия,ще освободи място за хиляди Български...Етнически Български Семейства и е Техните дечица. Конфискация на еврейските заграбени от Българите имоти! В тези имоти днес живеят поканените от евреите бежанци,които са също евреи. НАРОДЕН СЪД!
6
0
 
0
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
А така - тя (ние) дава (даваме), те взимат и ние всички + децата пак ще цъкаме! Рязане на глави трябва. И то не условно и фиктивно, ами както си трееее
5
0
 
4
 
! Отговори
Предложение.. преди 2 години
А защо дава?Да строи бе!Да събори празните градини и училища по празните села и да занесе тухлите в Сyфето да си градят градини там!Много богата таз бедна държава бе..на украинците помощи..на угандийците ваксини...на индийците помощи...на лекарите и мутрохотелерите помощи..за Украйна помощи...за куцо кьораво и сакато помощи !Че 7ма ли кой да бачка да изкарва парите бе
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но пък места за укрите веднага се намериха.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова ли включиха укронацистите, за да земат и пари като не се класират?
2
0
 
7
 
! Отговори
До три какво? преди 2 години
А за тези до три? Или се предполага, че единият родител трябва да го няма три години от работа и да си го гледа?! А с тези цени как става това? Частните детски са по 900 лв/месечно. После се чудите защо хората нямат деца. Ето защо. Не може да работи, няма градини, а държавата спи. Реално то казва: Оправяй се, децата са си твои.
1
0
 
10
 
! Отговори
Децкаградина преди 2 години
За бавачки да им назначат по една украинка, и без това само се мотаят по моловете и хипермаркетите.