НС реши: Без говорене за нетрадиционна сексуалност в училище

Няма полова идентичност, различна от биологичната
7 авг 2024 16:00, Инна Ангелова
158
НС реши: Без говорене за нетрадиционна сексуалност в училище
Снимка: БГНЕС

След часове дебати Народното събрание прие на първо четене промяна в Закона за предучилищното образование, предложена от "Възраждане".

С нея се забранява популяризиране и подстрекаване по какъвто и да е начин пряко или косвено на идеи или възгледи, свързани с нетрадиционната сексуална ориентация или определяне на полова идентичност, различна от биологичната. С промяната се дава и определение какво означава нетрадиционна сексуална ориентация.

Законопроекта е подкрепен от 154 народни представители, 8 "против", а 9 са "въздържал се.

Още по темата
Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и Йордан Цонев от ДПС защитиха законопроекта.

"Това е идеология, античовешка идеология, на която сега ние с този или няколко малки текста в закона ще сложим кръст. Ще я ликвидираме в зародиш", каза Костадинов.

Йордан Цонев допълни: "И Бог създаде човека по свой образ…мъж и жена ги създаде". И това няма нищо общо с толерантността към различните. Който има различна сексуална ориентация има цялата толерантност на обществото. Но децата са друго – те трябва да бъдат оставени да се развиват по божиите закони".

Срещу въвеждането на дефиницията възрази Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС, заради противоречие, по думите му, с редица европейски документи и Конституцията на България. Приема се дефиниция, която не съществува в нито една държава член на Европейския съюз (ЕС), обясни той и поиска текстът да отпадне, което бе отхвърлено при гласуването в пленарната зала и дефиницията за "нетрадиционна сексуална ориентация" остана в закона.

Няма нито едно постъпило отрицателно становище по тази част на законопроекта обясни лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, който е един от вносителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извън училище ще процъфтява нетрадиционната сексуална ориентация! Същото като едно време. В училище ни учеха на партийни и руски песни, а извън училище - Пърпъл, Цепелин, Блек Сабат, Джудас прийст и пр.
125
1
 
6
 
! Отговори
без тротинетки преди 1 месец
тия дето са гласували против какво им има
124
5
 
7
 
! Отговори
Евтин популизъм преди 1 месец
Бидейки член на ЕС сме длъжни да спазваме ангажиментите по меж. договори. Когато масово навлезе ЛГБТ обучение, а то ще навлезе, българите ще питаме, ама защо така? Тогава с право ще поискаме Референдум, КСъд ще ни обясни, че нямаме право на Референдуми по сключени международни договори. На печелившите, честито. Най-трагичното е, че НС и депутатите много добре знаят този факт, но идват избори, хората вярват.
123
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямат си друга работа...Вместо правителство да бяха сформирали се занимават с щуротии ,за да гледаме на следващите избори същите муцуни.
122
8
 
4
 
! Отговори
Пфф преди 1 месец
В българските училища никога не се е говорило за нетрадиционна сексуалност. Обратното може да го твърди само човек, който няма деца.
121
2
 
14
 
! Отговори
Серго преди 1 месец
Браво, децата и поколенията са най-важното което една държава има. Дано не променят нещо, че вече писва от всякакви психатрии.
120
7
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 1 месец
Това беше най-големият проблем на България. Сега всичко е цветя и рози. Сред сагата с крокодила Гена от Ботунец, където полицията я беше страх да влезе цели 3 дни, за да не ги набият, мине се през това, че освободиха преди месец без обвинение пияният, който сгази момче на пешеходна пътека миналата година и се стигне до увеличението на заплатите на книжни плъхове в университетите, така асистент по етнология, много важна специалност, ще взима 1.5 пъти повече от медицинска сестра.
119
6
 
3
 
! Отговори
Евроджендърмерист преди 1 месец
Донякъде похвално, но да попитам в закона за образованието ли трябва да се дава дефиниция за сексуална ориентация? Трябва ли въобще да се дава? Да разбирам, че всички проблеми в образованието вече са решени и е дошло времето за сексуалната ориентация.
118
3
 
2
 
! Отговори
браво преди 1 месец
А с жестомимика - може :)
117
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не мина щото са слаби католиците в БГ, иначе там където са силни първо легализират pеdеrаsтiаtа, после ще свалят възрастта да излезят на чисто че помпата младежи
116
2
 
7
 
! Отговори
Добра новина преди 1 месец
За това депутатите заслужават поздравления. Но не е зле и да се включи в Наказателният кодекс съдебна отговорност за разпространение на джендър идеологията сред деца.
115
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И така до следващия път. Всичко рано или късно ще бъде прокарано. Просто се откажете. Дори на смъртният си одър не можете да гарантирате бъдещето че ще бъде запазено по вашият старовремски модел. Просто няма как да сте сигурни. И накрая слънцето ще изтрие всичко така или иначе, защото няма никакъв бог, а вие сте само едни чeрвеи с хранопровод, които са се помислили за специални, че отиват в някакъв рай. А само подхранвате почвата с бебетата си, както ги правите неволни участници в месомелачка.
114
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нервоатлантицити пак ще поскачат на ушите си от ярост
113
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на Възраждане!
112
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Библията греши и този грешно я цитира. Първо няма Бог, второ Бог не е създал мъжът по свой образ, а жената от реброто му. Y хромозома някога е била Х хромозома и се е счупила и така се е появил мъжът, от жена или *** с ХХ. И постепенно ще я изгубим, защото се скъсява. Сега е стабилна, но губи аминокиселини, някои мъже са толкова повредени че не могат да забременяват жена и не произвеждат достатъчно тестостерон. Има даже мишки, които нямат мъжки пол и си карат на еднополово размножаване.
111
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво ,, едно хубаво нещо да гласуват и приемат ! И естествено ***-:да-лите от БКП гро-Б герберугите отново против народа нацията държавата и българдкия интерес . Нищо ново под слънцето . Само пълен аутсайдер може да гласува за тея БКП из-роди от ГЕРБ
110
7
 
1
 
! Отговори
да питам преди 1 месец
а за традиционната може ли
109
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Богословът Йордан Цонев остава да ни каже, че няма нужда от наука и да четем само Библията! И той е един християнин, ум да ти зайде! Тотално лицемерие!
108
3
 
25
 
! Отговори
Сармат преди 1 месец
Тцъ,Тцъ, толкова налети милиони за джендърска пропаганда, и нищо, хахахах
107
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не на евроатлантическите ценности в училищата