НС реши: Без говорене за нетрадиционна сексуалност в училище

Няма полова идентичност, различна от биологичната
7 авг 2024 16:00, Инна Ангелова
158
НС реши: Без говорене за нетрадиционна сексуалност в училище
Снимка: БГНЕС

След часове дебати Народното събрание прие на първо четене промяна в Закона за предучилищното образование, предложена от "Възраждане".

С нея се забранява популяризиране и подстрекаване по какъвто и да е начин пряко или косвено на идеи или възгледи, свързани с нетрадиционната сексуална ориентация или определяне на полова идентичност, различна от биологичната. С промяната се дава и определение какво означава нетрадиционна сексуална ориентация.

Законопроекта е подкрепен от 154 народни представители, 8 "против", а 9 са "въздържал се.

Още по темата
Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и Йордан Цонев от ДПС защитиха законопроекта.

"Това е идеология, античовешка идеология, на която сега ние с този или няколко малки текста в закона ще сложим кръст. Ще я ликвидираме в зародиш", каза Костадинов.

Йордан Цонев допълни: "И Бог създаде човека по свой образ…мъж и жена ги създаде". И това няма нищо общо с толерантността към различните. Който има различна сексуална ориентация има цялата толерантност на обществото. Но децата са друго – те трябва да бъдат оставени да се развиват по божиите закони".

Срещу въвеждането на дефиницията възрази Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС, заради противоречие, по думите му, с редица европейски документи и Конституцията на България. Приема се дефиниция, която не съществува в нито една държава член на Европейския съюз (ЕС), обясни той и поиска текстът да отпадне, което бе отхвърлено при гласуването в пленарната зала и дефиницията за "нетрадиционна сексуална ориентация" остана в закона.

Няма нито едно постъпило отрицателно становище по тази част на законопроекта обясни лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, който е един от вносителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
17
 
! Отговори
НЕМСКИ ФАШИСТ преди 1 месец
ЖЕНД.ЪРЛЯТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ВКАРАНИ ВЪВ КОЦЛАГЕРИ ЗА ДА СПРАТ ДА РАЗПОСТРАНЯВАТ ВЕНЕРИЧЕСКИ БОЛЕСТИ!!!
105
9
 
6
 
! Отговори
Дриско преди 1 месец
Новите ученички какви яки *** правят ум ще ви вземат. Не ви трябват християнските баби след точно едно свирене на тромпета ше смените мнението.
104
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един път нещо умно и нормално да приемат. Направо съм изненадан.
103
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей едно добро нещо да излезе от този парламент. Много съм доволен.
102
6
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
Гледам яко футанари в хентай2рийд и си го джвакам и слюнча. Понякога си и гълтам.
101
5
 
16
 
! Отговори
ПКП преди 1 месец
ППДБ най-много милеят за джендърите и Зеления
100
2
 
7
 
! Отговори
До 99 преди 1 месец
Ами постой в сайта и ще видиш
99
3
 
16
 
! Отговори
До 99 преди 1 месец
Да се беше разходил до морето и щеше да ги видиш като дойдоха Хотела , който не плашат колко звезди трябвало да бъде, детето му в еди коя си детска градина трябвало да ходи ,кара по улиците като екстремист албанец.Е чакай бе ти бежанец ли си ,какъв си ,а?
98
4
 
8
 
! Отговори
НЕМСКИ ФАШИСТ преди 1 месец
ВСИЧКИ ЖЕ.НДЪРЛЯ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ВКАРАНИ ВЪВ ГАЗОВИ КАМЕРИ.
97
5
 
4
 
! Отговори
Българ преди 1 месец
Не това е големия проблем на страната, пак хвърлят прах в очите...
96
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо не е качена снимка със самото гласуване? Да се види по партии кои са проводниците на д?жендър идеологията в БГ! ПП-ДБ 33 общо ,гласували против закона-33 ! Много показателно! ДПС 18 общо, 18 гласували против закона! Също интересно как консервативни мюсюлмани масово гласуват против закон забраняващ д?жендър пропагандата в училищата! Или новият гуру Пеевски се е разпоредил! ГЕРБ -61 общо,6 против,8 въздържали се.......
95
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 92 Освен в руската пропаганда аз не съм срещал "нагли украинци". Нагли лицемерни руснаци все още има останали в България ама ще ги разкараме. От украинците по-работливи и читави имигранти до сега не съм срещал.
94
3
 
8
 
! Отговори
До 91 преди 1 месец
Ти не разбра,че тук не ти е Урколадия и нямаш думата
93
2
 
7
 
! Отговори
Толерантна жена преди 1 месец
Няма защо ЛГБ... да са против. Пише "пропагандиране, популяризиране и подстрекаване". Не е забранено да се говори или обяснява на децата. Много добре е дефинирано.
92
6
 
1
 
! Отговори
АналенРазширител преди 1 месец
Обичам наркооргийте.К ва по ци ци да ми подава Бело на поднос да си шмугнем у носо идна линийка Докъто през това време е б а некоя яка чалга к ва.Рай!
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Caмo roвopeнeтo лu, a nucaнeтo, aмu npaвeнeтo?
90
4
 
11
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Защо нито един "български политик" не каза нещо за мъжете в женския бокс на олимпиадата? Българските момиче в бокса излизат срещу биологични мъже с психически отклонения, а нашите пишман политици знаят да си пеят само за опозицията.
89
5
 
10
 
! Отговори
До 87 преди 1 месец
Украинска копейко не се обаждай в чужда държава, какво обича България,ами ние.не харесваме наглите украинци копейки, които си помислиха ,че тук им е Урколандия и имат думата за, каквото и да било в България
88
5
 
5
 
! Отговори
до 88 преди 1 месец
Ще подкрепям, каквото си искам, глупк! Мразя джндъризма, мразя и путинизма! Кое не разбра!?
87
3
 
2
 
! Отговори
ДО 87 преди 1 месец
Прочети пак ?Точно Копейките са вкарали Закон за Защита на Децата от сексуални посегателства от Депутати , Партийци , Министри и НПО /