НС реши: Без говорене за нетрадиционна сексуалност в училище

Няма полова идентичност, различна от биологичната
7 авг 2024 16:00, Инна Ангелова
158
НС реши: Без говорене за нетрадиционна сексуалност в училище
Снимка: БГНЕС

След часове дебати Народното събрание прие на първо четене промяна в Закона за предучилищното образование, предложена от "Възраждане".

С нея се забранява популяризиране и подстрекаване по какъвто и да е начин пряко или косвено на идеи или възгледи, свързани с нетрадиционната сексуална ориентация или определяне на полова идентичност, различна от биологичната. С промяната се дава и определение какво означава нетрадиционна сексуална ориентация.

Законопроекта е подкрепен от 154 народни представители, 8 "против", а 9 са "въздържал се.

Още по темата
Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и Йордан Цонев от ДПС защитиха законопроекта.

"Това е идеология, античовешка идеология, на която сега ние с този или няколко малки текста в закона ще сложим кръст. Ще я ликвидираме в зародиш", каза Костадинов.

Йордан Цонев допълни: "И Бог създаде човека по свой образ…мъж и жена ги създаде". И това няма нищо общо с толерантността към различните. Който има различна сексуална ориентация има цялата толерантност на обществото. Но децата са друго – те трябва да бъдат оставени да се развиват по божиите закони".

Срещу въвеждането на дефиницията възрази Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС, заради противоречие, по думите му, с редица европейски документи и Конституцията на България. Приема се дефиниция, която не съществува в нито една държава член на Европейския съюз (ЕС), обясни той и поиска текстът да отпадне, което бе отхвърлено при гласуването в пленарната зала и дефиницията за "нетрадиционна сексуална ориентация" остана в закона.

Няма нито едно постъпило отрицателно становище по тази част на законопроекта обясни лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, който е един от вносителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
10
 
4
 
! Отговори
Хейт преди 1 месец
От Величие по цял ден нямате какво да правите, а? Никой не влиза в парка? И събирането на пари от дарители не върви? Хайде целувайте ръка на Марков, че ви вкара в парламента и пак свърши работата: поне с това решение децата ви няма да си сменят пола при 3 дни. Докато вие си клатехте краката, полковникът се договори с останалите партии и прокараха това гласуване.
65
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е нужно да се говори В УЧИЛИЩЕ, който си става - си става гей и без това, както си е било винаги. Но сега вече има нещо като мода да бъдеш различен. И се вменява на децата, че така стават необикновени.
64
8
 
8
 
! Отговори
Почнах да им преди 1 месец
чета платформите, избягвайки популизми. Единственият засега е Клисаров, пряка демокрация. Казва че българите трябва да имат избор, който иска неналични, който иска кеш, който иска цифрово, регулации за крипто и т.н.. Да има отзоваване на депутати. Както и референдуми. Прибиране на българско злато. БНБ да емитира лев. Читава му е платформата. Ревизия на договор с ЕС. Трябва масово гласуване есента, масово. Сегашните се надпреварват кой пръв да обслужи началниците в ЕС.
63
2
 
30
 
! Отговори
anonimen преди 1 месец
Има 2 пола- мъж и жена. Всичко останало е за психиатрията...
62
4
 
7
 
! Отговори
покойник марков преди 1 месец
не ме търсете аз съм за риба с верни другари-гербери и турци
61
0
 
17
 
! Отговори
Емилио преди 1 месец
До Евразин Алахакбаров Евроатлантически поздрав за теб, другарю! От общи познати научих, че ще сключваш брак с твоят годеник Мохамед и любовника му Абдула. Радвам се, че си направил своят цивилизационен избор и следваш неотклонно евроатлантиеската линия.
60
1
 
22
 
! Отговори
Мозъчен тъст преди 1 месец
Най сетне някаква работа да свършат
59
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото и да се пънеш Копейкин, 100 000 гласа по-малко са си 100 000 гласа по-малко. Стана смешен. Лъжец.
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега ако забранят Хамстера и съсем неуки ще останат младежите .
57
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тупани, искам да видя какви наказания ще предвидят за нарушенията и може също да повикат някой педагог да им обясни какво става когато забраниш категорично нещо на тийнейджър. А тия дето са го разпространявали това трябва да ги съберат, да ги строят в една редичка и да им приложат описаните в листовката техники. Може да ги запишат и да направят образователно филмче дето да пускат на децата.
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да гласувам , или ще глсувам за някой нов и свестен. Няма да е за Полковник Марков със сигурност , той се оказа лъжец и измамник .
55
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
дрън дрън та пляс общо взето - безсмислена работа. Безсмислен закон. Безсмислен човек (Копейкин)
54
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това, че няма да се говори за нетрадиционната сексуалност в училище означава, че за нея подрастващите ще научават от други източници - интернет, улицата, посещение на шествията на тези групи и пр. Това ще отмени ли съществуването на т.нар. обратни? В Народното събрание наистина има преобладаващо безмозъчни хора.
53
6
 
4
 
! Отговори
До троловете долу преди 1 месец
Точно Марков повдигна този въпрос на разговорите с ИТН и поиска да се гласува изрично в пленарна зала. И повечето от останалите парламентарни субекти се съгласиха. А Ивелинчо и компания си траехте. Така че стига сте тролили. Това е отново е едно от решенията, които именно хората на Марков прокараха.
52
2
 
7
 
! Отговори
Не се страхуват от преди 1 месец
народа, в момента тече усилена подготовка за въвеждане на цифрово евро в България. А процесът по дигитализация не е спирал: електронни глоби, онлайн сметки, електронни рецепти, електронни здравни книжки, цифрови портфейли. Дори Чобанов БНБ евентуално бъдещ служебен премиер се хвалеше, че безкешовото плащане се увеличило. Но забрави да спомене, че го вкараха насила първо в държавни институции. Ваучери за храна в големи вериги. Пешеходни и сини зони, част от бъдещи умни градове. Биометрични паспор
51
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не мога да разбера , защо вземат заплати от данъците на хората , тези безполезници . Трудовия стаж на Коцето е директор на музей и то за 2 години или нещо такова . Как бе джанъм ще оправиш държавата ? В музея има уредик и чистачка .Тоест е бил началник на чистачката , защото уредника поне е екперт ибез него няма да има музей .Уникален е Коцето
50
3
 
15
 
! Отговори
BASI MAMAT преди 1 месец
Този Закон Трябваше да се приеме отдавна . Стана Скандал с Олимпиадата в Париж . Проблема ще е с НПО от САЩ , които плащат на Депутати и Партийци в България за Задължително Развратения на Децата в Училище . Тоест трябва да се съдят хора от Министерства - Те са аналноподатливи и са педофили с Учебниците които Одобряват , проблем ще има от ЛГБТ НПО . Но все пак - има надежда за Децата НИ , и Ние Родителите - има предложение за промяна на Закона . Разчитам на Парламента да спре тази Гавра с Деца .
49
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма страшно, тя културата си влиза от тикток и тн - децата без това вече не им пука за даскало. Това е колкото да замаже очите на бройлерите, че Възраждане видиш ли се грижи за запазването на българското и тн. А то българското го няма от 6 века - по телевизията турските филми дрънчат, на морето се говори на руски само от години, те ми говорят за българско
48
5
 
6
 
! Отговори
Гaля преди 1 месец
Xxxммм, а cъrлacyвaнo лu e c nocoлcтвoтo?
47
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам голяма желание на вляза в НС ....с автомат