НС реши: Без говорене за нетрадиционна сексуалност в училище

Няма полова идентичност, различна от биологичната
7 авг 2024 16:00, Инна Ангелова
158
НС реши: Без говорене за нетрадиционна сексуалност в училище
Снимка: БГНЕС

След часове дебати Народното събрание прие на първо четене промяна в Закона за предучилищното образование, предложена от "Възраждане".

С нея се забранява популяризиране и подстрекаване по какъвто и да е начин пряко или косвено на идеи или възгледи, свързани с нетрадиционната сексуална ориентация или определяне на полова идентичност, различна от биологичната. С промяната се дава и определение какво означава нетрадиционна сексуална ориентация.

Законопроекта е подкрепен от 154 народни представители, 8 "против", а 9 са "въздържал се.

Още по темата
Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и Йордан Цонев от ДПС защитиха законопроекта.

"Това е идеология, античовешка идеология, на която сега ние с този или няколко малки текста в закона ще сложим кръст. Ще я ликвидираме в зародиш", каза Костадинов.

Йордан Цонев допълни: "И Бог създаде човека по свой образ…мъж и жена ги създаде". И това няма нищо общо с толерантността към различните. Който има различна сексуална ориентация има цялата толерантност на обществото. Но децата са друго – те трябва да бъдат оставени да се развиват по божиите закони".

Срещу въвеждането на дефиницията възрази Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС, заради противоречие, по думите му, с редица европейски документи и Конституцията на България. Приема се дефиниция, която не съществува в нито една държава член на Европейския съюз (ЕС), обясни той и поиска текстът да отпадне, което бе отхвърлено при гласуването в пленарната зала и дефиницията за "нетрадиционна сексуална ориентация" остана в закона.

Няма нито едно постъпило отрицателно становище по тази част на законопроекта обясни лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, който е един от вносителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде, Копейкин да не види нещо от Русия. Мистър Копи Пейст от руската дума.
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приемем ли еврото , държавата приключва на секундата . Тези там в залата положиха много тежък и непосилен труд .За три месеца приеха да не се говри за *** ! Толкова пот се лее от челата им , толкова сили хвърлиха , така се умориха , че чак ще си почиват в собствените си хотели .
44
3
 
9
 
! Отговори
Защото когато преди 1 месец
ни заробят към ЕЦБ с цифровото евро, ако не сме съгласни с политиките на ЕС ще директно банковата система и сметките. Като Гърция, тогава искаш не искаш приемаш всичко.
43
1
 
6
 
! Отговори
Какво стана преди 1 месец
с отлагането на еврото до 2043? И правото на Кеш в конституцията? Има ли българска работна група към ЕЦБ за въвеждане на цифрово евро?
42
10
 
1
 
! Отговори
Юрган Цонев преди 1 месец
и алла създал аратлика по свой бичим, чоджум и уруспу
41
3
 
26
 
! Отговори
Крум преди 1 месец
Не всички в НС са били безмозъчни. Радвам се, че въпреки безнадеждната ни политическа етика все пак има проблясъци на реализъм.
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали видяхте какво стана с техническите прегледи .Усетиха ,че народа ще ги беси и веднага смениха изискванията .Тези са там да ни крадат и да ни унищожават да знаете .Забраняват разговор за джендърството - браво , но сега не трябва ли да забранят наркотиците , а хазарта ? Усещат, че народа ще ги мачка , страхуват се от народа !
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ментата е завършил Богословие, така, че ги чатка тия работи.
38
1
 
7
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Въй, ами сега?!о, а дано. нямам търпение
37
22
 
2
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
горя от желание да дойде деня, в който задунайци ще напуснат ес и нато и ще останат по седемдесет годишни експерти и общественици, и малцинствени групи, от друга страна. а авторите на тоя законопроект - обратно в училище, да им се обясни разликата между биологичен пол и сексуална ориентация
36
3
 
4
 
! Отговори
селянин преди 1 месец
язе отдавна не помним как се правеше сексо и що се правеше требе да питам комшийката
35
4
 
8
 
! Отговори
Въй, ами сега?! преди 1 месец
Да не ни изритат от ЕС?! :D
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полковник Марков нали от първия ден щеше да ги вкарва по затворите , нали имаше база данни , доказателства ? Ето сега има уникален шанс да разкрива всичко и на изборите да стане национален герой , обаче сега е за риба с тлъста заплата , която народа му плаща.
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На децата с различна ориентация учителиге ще пишат по-високи оценки за да може родителите да не се оплачат че са им дискриминари децата.
32
3
 
6
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 месец
марков гласува против за да предпази симо тека
31
11
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
До Анонимен27закво, като нафталините в задунайски татарстан могат да прогласуват поредния текст без никакво значение вместо да се занимават с армията, спешната помощ и гражданска защита. викнали половин свет да ги гаси, наще подрипат по свирката на лукойл.тва че ръждички шестокласници натискат деца в тоалетните на смесените училища, никой не му прави впечатление. те са си такива.
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво!
29
2
 
26
 
! Отговори
Напишете имената! преди 1 месец
Тия 8 против и 9 въздържали се да не би да са нещатни сътрудници на "Отворено общество" и да получават втора заплата от Сорос? Искаме да знаем кои "народни избраници" подкрепят джендър идеологията в България!
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега Коцето ще се осмели ли , да вкара точка за отлагане на еврото ?
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Натискайте ги ! Тези ще приемат всичко , точно за да се харесат преди изборите .Затова натискайте за не приемане на еврото , намаляне на пенсионната възраст , закон за личния фалит , облекчаване на условията за бизнес , тотална забрана на наркотиците . Горещите теми трябва да ги гласуват сега !