Гъркиня ни върна 9-годишно сираче с такси. Писнало й!

През август тя взела детето от SOS селището в село Дрен
9 окт 2009 07:10,
116
Гъркиня ни върна 9-годишно сираче с такси. Писнало й!
Снимка: Булфото

9-годишно момиченце от SOS селището в село Дрен е било върнато от гръцката му осиновителка с такси, без придружител.

Малката се появила на вратите на комплекса само 7 дни след като новите й "родители" я взели при себе си.

Детето носело със себе си багажа и слязло самò от колата.

Мария-София била осиновена на 28 август от Панайота Николаос Малигуди.

Детето разкало на полицаите, че гръцката му майка го качила на такси в Благоевград, след като си признала, че й писнало.

Скандалният случай излиза наяве едва сега, след като Върховната касационна прокуратура, обяви, че е образувала производство заради изоставеното дете.

До една година затвор очаква чужденката, ако се докаже, че е изоставила без надзор хлапето и е застрашила живота и здравето му.

Мария е изоставена от родителите си, когато била на три годинки.

Пораснала е в дома за деца, лишени от грижи, в село Дрен, а след като навършила седем години, е преместена в къщичка на SOS.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
ТТ преди 14 години
До 44Дай гласност за такива случаи обществото да ги посочи с пръст.За токива *** затвор и отнемане на биологичното им дете.Това не са росители.Много ми е интерестно, когато порасне биологичното им дете какво ще му обяснят.Защото това не може да се пази в тайна, все накой "доброжелател" ще му каже, че е имало брат или сестра.
53
0
 
0
 
! Отговори
G преди 14 години
В домовете за сираци е нещо страшно. Почти всички дечица са с изкривена психика и комплекси. Трябват страшно много усилия от страна на осиновителите за да помогнат на такова дете да живее нормално и да се откъсне от старата среда. Тези деца са видели всичко, абсолютно всичко. И ако реши някой да осинови дете трябва да е наясно с това/ изключвам малките дечица до 3-4 годинки/. Отговорността е огромна и на който не му издържат нервите да не се захваща. Покупко-продажбите стават в магазините.
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Щом знаеш за тези случаи в България, то ти си ги научила от медиите, не от уста на уста, т.е. и тук като се случи нещо подобно, обществото се надига. У нас тези случаи не се потулват, но дали гъркинята ще получи заслуженото? Сигурна съм, че този случай, ако беше с българка, пишещите тук със същото настървение щяха да скочат и срещу нея.
51
0
 
0
 
! Отговори
ТТ преди 14 години
За кое я разбираш бе Яна???!!!!Да не би и ти да си била в нейната ситуяция????Взела дете , пък не й харесало и го върнала!!!!!!!!!!Независимо от каква националност си, това е недопустимо.Не може да осиновиш дете и после да ти писне от него.Що за безумие, все едно си на пазара "Кирков".Това да не е чувал с картофи бе мила!!!!!!Щом нямаш душа и сърце за такова нещо, просто не го правиш!
50
0
 
0
 
! Отговори
Е добре преди 14 години
Аз не отричам, че има и много добри хора, които си гледат своите и осиновените деца без да ги делят. Евала на такива хора. Но има и много от другите случаи, има случаи и на семейства, върнали детето без да са си родили свое, защото забележете, много цапало. Може да не са масови такива случаи, но ги има и сред българите, а веднага се нахвърлиха върху гъркинята, не, че и тя е стока де. Момичето можеше българско семейство да го вземе, сигурно е имало желаещи, но трябва пари от чужденците да се цоца
49
0
 
0
 
! Отговори
Iznervena преди 14 години
@ 46 и 48: Има и едната и другата страна на нещата. Хора, които си обичат децата и хора, които си мислят, че явно осиновеното дете е временен вариант - дете под наем. Аз лично не мога да възприема как може да изоставиш дете - в дом, след осиновяване или ако щете случайно дете загубило се в парка - да не му помогнеш да намери родителите си. Всякакви *** има, как спят спокойно такива хора незнам.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не са толкова много,колкото си мислиш ти. Това са единици. Аз също познавам семейство, на които първото дете им е осиновено, след това им се ражда собствено, но никога по никакъв повод не са ги делили. Познавам и семейство с 2 собствени и 3- то осиновено, които по същия начин не делят децата си.
47
0
 
0
 
! Отговори
meryj преди 14 години
това е много стара информация
46
0
 
0
 
! Отговори
Е добре продължение преди 14 години
Та това момиченце става на 13 години и на семейството се ражда дете. Те натирват момиченцето в дом, вече не им било нужно. Представяте ли си какъв шок е пък това за това дете? До 13 годишна възраст да те гледат мама и татко, да имаш семейство, да живееш добре, да те обича уж, а в един момент да се окаже, че си ненужен, вече не те искат, ти си чуждият. За тези случаи никой не пише обаче. А те са толкова много.
45
0
 
0
 
! Отговори
neo5 преди 14 години
Разкажи нататъка братле, стана ми интересно.
44
0
 
0
 
! Отговори
Е добре преди 14 години
За този случай се разсмърдя, защото главната героиня е чужденка. Но аз знам за много случаи с български семейства, които се отказват от осиновените си деца и ги връщат в домовете. За тях обаче никой не пише. Аз знам за не един случай, когато българско семейство осиновява дете, после му се ражда собствено и решават, че вече осиновеното не им трябва, тъй де, как така чуждо ще дели храна, дрехи и имоти с тяхното? Даже един от случаите е особено фрапиращ, осиновили момиченце като бебе.....
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Решението да осиновиш дете, не е като решението да си купиш нова блуза! Щом се е решила на нещо толкова отговорно, ще си носи последствията! Това не е игра. Като ти омръзне и го зарязваш! Аз съм майка и понякога дъщеря ми беумно много ме нервира, но това означавали, че мога да я зарежа, защото ми е писнало?! Ей, така! Писна ми, от утре не съм ти майка... как ти звучи, а? Тази жена точно това е направила, станала е майка и като й е омръзнало просто се е отказала! Никой не казва, че е лесно, но...
42
0
 
0
 
! Отговори
Nasty преди 14 години
До 39: Не съм твърдял обратното.
41
0
 
0
 
! Отговори
Iznervena преди 14 години
А процедурите за бълг. бездетни семейства или самотни родители са безумни. Познавам жена, която от 4г. ходи по съдилища и не може да си доосинови детето. Грижи се за момиченцето, то живее с нея, казва й "мамо"...Догодина ще тръгне на у-ще, а още няма официално фамилно име. А няква гръцка *** си връща дедето с такси - пфф нема проблеми. Държавата и без това осигурява супер условия и грижи за сираците. Да им *** майката проста..!!!
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Янче, това не ти е да отидеш в магазина и да избираш кои банани са по-хубави или кой чифт дънки ще ти стоят по- добре. Децата не са стока. Всяко дете има право на обич, независимо от етноса си. Ако гъркинята е искала просто красива кукла, то тя е сбъркала сиропиталището с детски магазин.
39
0
 
0
 
! Отговори
Дам преди 14 години
Точно така. Нищо не я очаква. Те и за това си правят каквото си искат. Както каза - те македонците не ни бръснат за нищо, та камо ли гърците. Хахаха, смешна държава сме.
38
0
 
0
 
! Отговори
Дам преди 14 години
Точно така. Нищо не я очаква. Те и за това си правят каквото си искат. Както каза - те македонците не ни бръснат за нищо, та камо ли гърците. Хахаха, смешна държава сме.
37
0
 
0
 
! Отговори
яна преди 14 години
Аз я разбирам до някъде жената.Сигурно е положила доста усилия,ама *** се е правило на интересно.На никого не му писва от хубавото.И не знам защо тук всичко се избива на някаква националистична почва.С нищо не сме повече от гърците,да знаете.
36
0
 
0
 
! Отговори
до 35 преди 14 години
Номер 35 когато осиновяваш дете НЯМАШ право да избираш какво да е детето. Това да не е ти е пазар за деца, че да избираш. Имаш право да откажеш предложеното ти дете или да решиш да го осиновиш, но не и да ти наредят деца в редица и да избираш. Когато едно семейство си създаде собствено дете те не могат да избират какво да се роди. Осиновяването създава отношение както при родствена връзка и дори и осиновения да не го одобряваш с нещо ще си го гледаш, щом си го осиновил доброволно.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да осъдят гръцката гражданка е все едно да чакаш от умрял писмо и от *** запис. Като знаете българските власти какви са гъзоблизци не чакайте да има правосъдие. Ние на една Македония не смеехме нищо да й кажем, а само миличко й се молихме, та на Гърция ли ще се опънем.

Спонсорирани публикации