Шефът на Варненския общински съвет остава в ареста

Зад решетките остава и Дънката, другите двама са под домашен арест
3 апр 2010 14:00,
95
Шефът на Варненския общински съвет остава в ареста
Снимка: БГНЕС

Варненският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на председателя на Общинския съвет в града Борислав Гуцанов, който бе задържан в сряда при специализираната полицейска операция "Медузите".

Съдът остави в ареста и варненския бизнесмен Даниел Славов, известен като Дидо Дънката.

На управителя на “Градски транспорт” ЕАД Пенчо Пенчев и на главния счетоводител на фирмата Йоана Димова – Йорданова съдът определи домашен арест.

Четиримата са обвинени в организиране и ръководене на престъпна група от лица, заемащи отговорно служебно положение, нанесли значителни вредни последици, както и в длъжностни присвоявания в особено големи размери, умишлена безстопанственост, подбуждане към лъжесвидетелстване и съставяне на неистински документи.

Те ще отговарят за сключването на три сделки за доставки на рециклирани автобуси от Франция и Германия, които според разследващите са в нарушение на закона за обществените поръчки.

Сделките са реализирани в периода 2003 - 2007 година. Според разследващите чрез тях задържаните са отклонили средства за около 2 млн. евро и са съставяли документи с невярно съдържание.

Предстои изготвянето на съдебно-следствени поръчки, чрез които да се съберат допълнителни данни за извършените престъпления.

Още по темата

Продължава издирването на петия заподозрян от операция "Медузи" - холандския гражданин Андриано Дингян, който живее от години във Варна.

Мъжът е обявен е за общодържавно издирване, има издадена и Европейска заповед за задържането му.

Междувременно над 100 душидойдоха пред сградата на Окръжния съд във Варна преди днешното заседание по мярката на четиримата.

Събралите се, част от които членове на БСП дойдоха, за да подкрепят председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов.

В петък пък стана ясно, че съпругата на Борислав Гуцанов ще съди инстируцията, която е организирала това "влизане", заради психически тормоз над семейството по време на ареста на мъжа й.

Според нея в дома им не е имало 100 хиляди лева, както бе обявено, а около 20-25 хиляди лв., които били предназначени за семейна почивка в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
Don Gucano преди 14 години
Тоя да не е взел италианско гражданство?-нали Италия е родина на мафията
90
0
 
2
 
! Отговори
bekir преди 14 години
to da ne rasledvat samo tam i da idat malko vav kardjali tam da vidyat nedeyyte da mahate saob6teniata
89
0
 
4
 
! Отговори
varnenka преди 14 години
Blagodarja za hubavata velikdenska novina !!!Chestnite balgari praznuvat u doma si, a kradlivite komunisti vav zatvora !Chestito !!!
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Само така! Браво на Цветанов! Един по един, всички пиявици на кръвта народна- в затвора. На безсрамието трябва да се сложи край. Без значение от коя партия са престъпниците. Поздрав на варненци! Христос воистина воскресе!
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хайде сега и кмета! Крайно време е!
86
0
 
2
 
! Отговори
Флориан преди 14 години
"Борислав Гуцано" ЛОЛ ! Това като "Дон Гуцано" ли трябва да е. Не знма кой ви е главния редактор ама.. аман му и системата.
85
0
 
2
 
! Отговори
Джони преди 14 години
и 25000 да са били,от къде ги имат и платили ли са им данъците,и кой нормален човек почива с толкова пари.....безобразни крадци
84
0
 
0
 
! Отговори
r преди 14 години
И защо още никой не се е поинтересувал от далаверите по времето на Виденов???
83
0
 
6
 
! Отговори
петров преди 14 години
Да, и Кирчо Йрданов, ама, нищичко не знаел, човека! А, кой лансира толкова години Гуцко на този пост!
82
1
 
2
 
! Отговори
tihina преди 14 години
monika e pod na6a ohrana aide po leko 4e 6te vi boli posle aaa...
81
1
 
13
 
! Отговори
Your Aunt преди 14 години
Абе, кой държавен служител почива с 25 хил. лева в чужбина? :) Нагли, безобразни ***! Марш в панделата!
80
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а нима само във варна има такива далавери???? защо софиянски не споделя съдбата на гоцанов....или някой друг привилигирован софиянец. хаиде моля, всичко е политическа манипулация...на герберите Варна е отдавна е трън в очите... и докато не я унищожат няма да се успокоят
79
1
 
5
 
! Отговори
Невинен преди 14 години
на Гуц тва му е корониа номер - да си купува *** и да ги държи около себе си после с пари. съпругата му едва ли подозира с колко от тея които са му го лапали се целува уста в уста. а веси томова мислех, че е независима и не е клиентелистка. а то кво се оказа.
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Samo 100 meduzi..se sabrali..za Guzi.
77
2
 
8
 
! Отговори
Дончо преди 14 години
Крадливата Гуцанка.....
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
A Monika dali shte go zashtitava ,ako znae kolko evtini klientki sa e...i neinijat Guzi advokata mu Bobi Geljazkov !??
75
0
 
4
 
! Отговори
Varnenka преди 14 години
Veselina Tomova napravo e poshtrakljala...ha ha ha ..nali zapochnaha da arestuvat tezi sas koito varti dalaveri..a az kato ja vidja na ekrana i zagasjam televizora..a ot debelija , prostashki glas i rechnik napravo imam alergija !!!Idva i tvoi red Veselinke, nali sama napisa kniga za sebe si i za prijatelite si : " Banditska Varna" !! ha ha ha
74
0
 
5
 
! Отговори
Янко Станев преди 14 години
Е хубаво две мен що никой не ме търсиБ Амчи Гуцанов с ко повече е достоен от мен Б
73
4
 
5
 
! Отговори
РОДИ преди 14 години
АРЕСТИ ДО ПОВ РЪШАНЕ А РЕЗУЛТАТ НЕМА!2 Събота, 03 Април 2010 17:46родиАйде да вкараме целия народ в ареста и да мирясаме всички!!!Е па не ви ли омръзнаха тия екшъни ? То в нашата родина нищо не се прави с мярка а все е по много ,като залитнем в едно и само него правим.Цял свят празнува Великден ,а ние само за арести слушаме ама бат Бойко сега не е в България нали ? Той празнува а ние се храним само със зрелища? И то само показни .Докато няма един управник в затвора всичко е само мижи народе да те лажем ,че нещо се прави с в тая държава
72
3
 
9
 
! Отговори
Мен преди 14 години
Абе какъв арест ? НА БЕСИЛОТО ВЕДНАГА ДО КМЕТА !!!!!!!!!