Готвят акция за пилешкото на пазара

Ядем най-лошия хляб, защото се прави от нискокачествена пшеница
Обновена: 8 фев 2011 10:38 | 8 фев 2011 10:24,
64
Готвят акция за пилешкото на пазара
Имаме достатъчно пшеница, каза земеделският министър. Снимка: Булфото

Ядем най-лошия хляб, защото той се произвежда от нискокачествена пшеница. Това заяви земеделският министър Мирослав Найденов пред bTV.  Използва се нискокачествена пшеница, в която, за да бъде подобрена, се добавят оцветители, сол, стабилизатори и т.н., посочи министърът.

Аз съм на 41 години и трябва да ви кажа, че едно време с черния хляб си спомням, че хранеха прасетата. Черният хляб от тогава е по-качествен от този днес, заяви Найденов и покани хлебопроизводителите на диалог другата седмица.

Хлябът трябва да присъства на нашата трапеза – истинският, насъщен хляб, без добавки, подобрители и соли. Всеки може да поръча изследване и всеки може да намери начин да го интерпретира. Например, когато се изследваше категорията мляко, бяха решили, че производителите трябва да носят млякото в лабораторията. Имахме резултати, в които не можехме да намерим нито един микроорганизъм, защото те просто го варяха, преди да го донесат. Когато РИОКОЗ мине към земеделското министерство, няма да има такова нещо, каза още Найденов.

Още по темата
24 яну 2011 13:12
45
"Пшеница имаме достатъчно. Имаме даже, ако някой желае да изнася", добави той.

„Факт е, че пилешкото, което се продава в момента, е пилешко и още нещо.  Пилето се инжектира с разтвори, доближаващи се до животинските телесни разтвори, които му придават обем и маса и го правят да изглежда по-свежо. По същество те са безвредни, но аз като ветеринарен лекар не ги препоръчвам. Консумацията им не би трябвало да причинява нищо, но когато си купувате пилешко, вие трябва да получавате такова. Имам информация, че малки разфасовки съдържат до 40% от тези разтвори“, заяви земеделският министър.

Готви се съвместна акция с асоциацията на птицевъдите, съобщи той. Коректно е да кажем, че инициативата за нея идва от българската браншова организация. Има изключително голям интерес към родното пилешко месо. Не трябва да дискредитираме качеството му, смята Мирослав Найденов. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Гладен преди 13 години
Няма по хубав хляб от този в селската фурна.
60
0
 
1
 
! Отговори
съвет преди 13 години
Правете си хляба сами, ще си спестите голяма част от *** в него, а ако можете го откажете направо.
59
1
 
2
 
! Отговори
zaraliq преди 13 години
ami hipatita...kude go zabravihte.......mizernici....!!!!!
58
0
 
0
 
! Отговори
Budala преди 13 години
Ако искаш и агнешко яж, кво ти пука, бе лиглю!!!
57
0
 
0
 
! Отговори
Бай Пиле преди 13 години
Тука сега леб ли ша ручаме или пилешко, че не разбрах....
56
0
 
1
 
! Отговори
Деградат преди 13 години
До 52: - Прав си, брачед....
55
0
 
1
 
! Отговори
Живо пиле преди 13 години
А така - яж пилешко без хляб, яж....!
54
0
 
2
 
! Отговори
kireza преди 13 години
Хлябът у нас е отрова и не бива да се вини пшеницата а химикалите които влагат хлебарите!!!Заради хляба на 4 пъти щях да хвърля топа,но разбрах причината и сам си пека хляба.Използвам всякакви брашна и стомахът "не го дерат котешки нокти",но освен брашно ползувам обикновенна сол,чешмяна вода и жива мая.От две седмици и мая не ползувам а заделям тесто от всяко месене и го влагам вместо мая.Вярно е че втасва много бавно,но хлябът е супер,макар и с тези лоши брашна!!!Така че сами си печете хляб!
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 41:Повярвай, не искаш да ядеш месо за 2-3 долара :-)
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе днес.бг, що си пре**хте отговорите на коментарите? Вече като дам "Отговор" и ми отива най-горе да пиша коментар. И трябва да се обяснявам на кой искам да дам отговор... Нещо деградира тоя сайт, май ?!??
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да минат на проверка в тоя новия Лидъл. Не е реално да се пускат такива цени, които са много под себестойността си. Там ми е интересно да се изкарат резултати за качеството на стоките. Сигурно са най-долнопробните ***, които цяла Европа си изхвърля при нас. Ама вие купувайте, купувайте...
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо предварително се обявяват акциите а не постфактум а се обявяват наказанията. За да могат да се прикрият които трябва ли?
49
0
 
1
 
! Отговори
Аврамов преди 13 години
По повод агентите, законът Панев забраняваше на агенти да влизат в научните съвети. Искаше се собственоръчно подписана декларация че не си агент. Тогава мнозина заявиха, че това "Не БИЛО МОРАЛНО" и за това не подписват и не влизат в съветите. По-късно, щом Беров се утвърди на власт изведнъж по команда същите се съгласиха да подпишат и от тогава дерибействат в съветите. Ами защо не се проверят досиетата им. Защо прокуратурата не се самосезира за подписване на документи с невярно съдържание.
48
1
 
7
 
! Отговори
писна ми от тоя преди 13 години
Селянина си е селянин-преди си спомняше като малък как е ял кисело мляко, след това как дядо му е правил суджуци, сега как е ял селски хляб, а утре ще си спомни вкусът на бабината пилешка чорбица-смещник ***, а кой разреши вноса на скапаното ирландско месо, паратуберкулозните овце от Франция,изчезналия патешки пастет на Оряхово, на крив.... козина му пречи
47
1
 
0
 
! Отговори
toni преди 13 години
koito iska ka4estven hlqb da kupuva na Lagarde
46
0
 
2
 
! Отговори
гошо преди 13 години
Хахаха!Избиха рибатаааа!Ами едно време имаше един филм с Луи дьо Финес -"Крилце или кълка".Тогава се чудихме как става така ,но вече и при нас дойде пущината
45
0
 
5
 
! Отговори
krezo преди 13 години
На същата тема гледайте и филма SuperSize me.
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хем хляба поскъпва, хем ядем нискокачествена пшеница - нахалство и го търпим.
43
0
 
8
 
! Отговори
срамота ! преди 13 години
у нас ядем нискокачествена пшеница. не може да се сравнява с хляба в др. страни.
42
5
 
6
 
! Отговори
Rudi преди 13 години
Само внос от Турция и др. страни ще реши проблема. Контролът е временна мярка за богоизбраните.