На Найденов му се видя скъп кашкавалът

16 лева за килограм е нереална цена, отсече министърът
Обновена: 10 мар 2011 16:36 | 10 мар 2011 16:35,
131
На Найденов му се видя скъп кашкавалът
Снимка: Булфото

Масови проверки на млекопроизводителните предприятия започва земеделското министерство.

Причината за това са спекулативно вдигнатите цени на млечните продукти, обяви в Пловдив министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

"Горивата се вдигат сега, а кашкавалът е направен да зрее преди два месеца. Затова не може поскъпването на бензина да оправдае скока на сиренето и кашкавала“, каза пред журналисти земеделският министър и добави:

"16 лева за килограм кашкавал е нереална цена в момента“.

Проверките ще се правят от работна група за наблюдение цените на пазара на храните под шапката на МС.

В нея влизат експерти на земеделското министерство, НАП, МВР, министерствата на финансите и икономиката, както и представители на Комисията за защита на потребителите и Комисията за защита на конкуренцията.

Регистрираните спекуланти и некоректни производители ще бъдат публикувани на специален сайт.

Данъчните пък ще направят обстойни проверки дали се плащат данъците на новите цени. 

Земеделският министър участва на заседание на кризисния щаб на животновъдите в България, който се провежда в Пловдив.

Пред него фермерите поставиха 2 основни искания – да се намалят цените на горивата, с които обслужват фермите си, и да се намали данък печалба.

По време на заседанието стана ясно, че земеделците ще получат 1 млрд. и 100 млн лева субсидии за единица обработена площ. Най-голямата част от сумата ще иде при зърнопроизводителите.

Другата новост е, че фермите вече се връщат в селата и отпада забраната те да извършват своята дейност в населените места.

Същевременно стана ясно, че се въвеждат нови критерии за работа на бакалиите.

Малките магазини ще трябва да отговарят на редица изисквания, за да продължат работата си. Иначе ще бъдат затваряни, заяви пред Dnes.bg шефът на новата агенция Йордан Войнов.

Още по темата

"Не може в един фургон или трафопост да се продават колбаси, и то при съмнителни хигиенни условия“, каза още Войнов.

Вече малките магазини и бакалии ще трябва да сключват договори с екарисажи, на които да дават за преработка месото с изтекъл срок на годност.

Всяка бакалия без такъв договор ще бъде затваряна, закани се Войнов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 13 години
Само приказки,нищо няма да се промени ! Сит на гладен вярва ли ?
125
0
 
4
 
! Отговори
kapo преди 13 години
Найденов, подавай си оставката, некадърник такъв, и престани да се показваш за щяло и нещяло по медиите, щото само бели правиш!Който смята, че Найденов трбва да си подава оставката и да се разкара "+"Който смята, че Найденов е национално богатство, което трябва да съхраним "-"
124
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НА ВАС ЯВНО ВИ СЕ ВИЖДА ЕВТИН КАТО ИМАТЕ ПОРЪЧКОВИ СТАТИЙКИ.......ЗАЩОТО И НА МЕН МИ СЕ ВИЖДА БАЯ СКЪП,АМА ОТ *** КАТО ВАС НЯМА СЕ ОПРАВИМ......
123
2
 
1
 
! Отговори
.. преди 13 години
Явно социализма още не е свършил в главите на някои. Цените се определят от пазара, а не от държавата. Така е във всяка нормална държава. Кой държавен ръководител на запад говори за цени - толкова е смешно това. Цените не се коментират от политическите лица. Има си органи като Комисия за защита на конкуренцията които следят за картели. А този министър е опасно ляв и трябва да си ходи. Уви, "Генерална подмяна", това се случи с вота за ГЕРБ. Гласуваш за дясна политика, и ти натрисат център-лява.
122
1
 
4
 
! Отговори
ринго преди 13 години
и на ме ...не ми се видя същото Найденов.Ами чекво само констатираш бе остава да почнеш като оня *** да викаш ...за бога братя не купувайте.Правиш се на много загрижен гербаджийско толупче а ?
121
0
 
4
 
! Отговори
detektiff преди 13 години
Prav e ministar Naidenov. Kade se e dyanal Dyankoviya ministar dyavol go vzel, ta ne korigira dohodite v Bg. Togava kashkavala nyama da e tolkova skap. Spravka-Kralstvo Ispaniya-Sots. pravitelstvo-Silna opozitsiya: - kg kashkaval 6,5 evro-min zaplata okolo 650 evro.Pomoshti - 450 evro, sled iztichane na sroka za obezshtetenie ot trudovata borsa.
120
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
FABRIKA ZA EKSKREMENTI!!!
119
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя дето има вид на касапин най - добре ще бъде да вземе една гега и да ходи да пасе овце, не крави или биволи по ще му приляга.
118
1
 
5
 
! Отговори
ismislen ministyr преди 13 години
Naidenov e nai smesnia TeKeZeSar ot Gerb. baba e rabotila za tkzeeto-kakto tiak kazvase i znae pove4e ot nego.naprimer znae 4e salamite i tehnite "dupeta" imat razli4no ka4estvo zaradi razli4noto koli4estwo wyzdyh w kraistata i posredata na salama i za tova salamyt zree po razli4en na4in i ima razli4no ka4estwo. na baba nadenicite biha super- zastoto imase 4alym kak da im vyrje fliongite
117
10
 
1
 
! Отговори
дебелия преди 13 години
много сте загубени ***.оставете министъра да си върши работата.4акай че се нервирах......
116
0
 
11
 
! Отговори
ретро преди 13 години
тоя *** и нагъл лъжец до кога ще ни го навират в лицето.занимава се само с простотии и това угодничещите журналисти го представят като новина.а новина са плачевното състояние на земеделието,животновъдството,тютюнопроизводството,неусвоените еврофондове и каквото се сетите,срещу което уж се бориха гербаджиите.към това прибавете абсолютната некадърност и безхаберие на сегауправляващите кражбите и ето ти картината на селскостопанския сектор.а гнусаря найденов се *** по всички възможни телевизии
115
1
 
2
 
! Отговори
Бенковски преди 13 години
Спецорганът трябва да може да разстрелва на място спекулантите или да ги беси!Да видим тогава ще ли се повишават цените? Иначе те си откупуват свободата от "правната" система, облажават се съдии и адвокати и "народът плаче и стене глухо" Няма ли най-после да дойде сериозна власт, която да не се церемони с престъпния контингент? Да гази, да мачка мародера и рушветчията!
114
0
 
2
 
! Отговори
лили преди 13 години
договор с екарисаж за всяко домакинство.повече пари в бюджета
113
0
 
6
 
! Отговори
никои преди 13 години
на министьр наиденов му се видя скьп хляб в клията,това трябва да пише скоро по тея ибрикчииски вестници
112
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И това ли е новина ?!?Всеки ден под различно заглавие се изказва този *** .Преди три дни го беше казал това пред бтв , днес отново...
111
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То не е само цената на кашкавала. Имали в момента цена която да е реална? Захар, олио, хлеб, гориво, ток.Всичко е спекула и баснословни печалби в джоба на некои господа - добре облечени" бизнесмени" с маркови коли, хотелчета и пр. на гърба на народу.
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само така...:))))
109
0
 
19
 
! Отговори
ХОРА преди 13 години
Днес Железничарите започнаха , в Неделя 13.има протест на Българите срещу Мафията.Търсете във Фейсбук.ДА СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА ,ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ,ДА СЕ ОПЪЛЧИМ НА МАФИЯТА.
108
3
 
10
 
! Отговори
BOKO преди 13 години
БОКО този ЦОКО ще те затрие.
107
3
 
12
 
! Отговори
ppancho преди 13 години
Глупости говори госин министъра.Просто кашкавал от 16 лв няма кой да го купи.Няма обяснение за глупашките изяви.Съкращения в държавната администрация и обратно на село при замята е ключът от бараката.Тези млекопреработватели да вземат да затворят,министъра да си нахлупи каскет и не е лошо да има в БГ повече малки ферми и по-малко млекопреработвателни "предприятия" и министри.