173 училища са затворени в страната заради студа и грипа

В 129 от тях няма занятия заради висока заболеваемост
Обновена: 30 яну 2012 13:19 | 30 яну 2012 13:15,
30
173 училища са затворени в страната заради студа и грипа
Снимка: архив, Булфото

Общо 173 училища в страната са затворени днес заради студа и високата заболеваемост от грип, съобщи министърът на образованието Сергей Игнатов.

В 129 от тях няма учебни занятия заради грипа. От тях 22 са в Пазарджик, едно - в Плевен, а 106 - в София-област.

В останалите училища няма учебни занятия заради влошени пътни условия или заради температури в класните стаи, по-ниски от необходимите 18-19 градуса, каза министър Игнатов.

По думите му заради минусовите температури на някои места в страната РИОКОЗ са издали предписания да не се учи в училища, в които класните стаи не могат да бъдат отоплени до 18 градуса.

Игнатов отказа да се ангажира колко дни училищата няма да отворят врати. Поне до петък не се очаква затопляне и по тази причина ще се изчака да се види как ще се развие ситуацията.

Освен това постоянно се следи заболеваемостта сред учениците, за да има яснота докога училищата ще останат затворени заради епидемията.

Няма да има междусрочна ваканция, но учениците ще са във ваканция на 23, 24, 25 и на 26 февруари, както предвижда графикът за учебното време за 2011/2012 година, съобщи още Игнатов.

През настоящата учебна година първият учебен срок завършва на 6 февруари (понеделник), а от 7 февруари започва вторият учебен срок и няма предвидена междусрочна ваканция.

Министър Игнатов припомни, че графикът на учебното време цяло лято е бил обсъждан с родителски организации, с ученици и с експерти, преди да бъде подписан от него. Затова според министъра протестите на родители и ученици за междусрочна ваканция били неоснователни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
Anonymous преди 12 години
Защо по новините не правят статий за Сергей Игнатов който ни кара да ходим на училище в тоя студ?! Все едно потъна в дън зема, крият ли го кво ама е много по важно да дадат как се обличали от парламента, а за дето ходим на училище в -25 градуса абсолютно нищо.
18
0
 
4
 
! Отговори
u4enika преди 12 години
za kakvo ni e vakanciq na 23,24 fevruari kato studa e sega i sega ima epideii ama ministara kakvo go barka nego toi si e toplo i hi4 ne go interesuva ne mu puka za naroda i decata . Dobre 4e ima pone suvestni roditeli i u4iteli ta se obajdat na decata da ne hodqh i da mryznat po spirkite dokato doide avtobusa. Moe mnenie ;)
17
2
 
4
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Затварят се училища заради студа и грипа.... Детски градини обаче не се затварят, макар е там ходят много по-малки дечица.... Та заради студа ли се затварят училища, или заради нещо друго?!
16
0
 
16
 
! Отговори
УЧИТЕЛ преди 12 години
В учителското съсловие се питаме и още нещо. Защо вторият срок да не започне както си му е реда на 6 февруари, понеделник, а от 7-ми, вторник? Какво пречи и какво ще стане, ако първият срок завърши на 3 февруари, което е в петък и е край на седмицата? Тези в МОМН нямат ли календари?
15
0
 
10
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
Прав си ! Но и не само това ,заради делегираните бюджети и липсата на увеличение , при завишените цени на горивата , много училища НЕ се отопляват ,или отоплението е символично.Дъщеря ми е в софийско училище и умират от студ , а какво да кажем за провинцията ,където и доста по -трудно с парите за отопление...
14
0
 
10
 
! Отговори
kuku преди 12 години
Kade pishe, che zavarshva na 6=01@ v zapovedite na ministara parviat srok ima nachalo, no niama krai! za prav pat v bg-obrazovanieto tova se sluchva - e, organizirano e ot veliki eksperti- kato nego samia!!!!!!
13
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И природата проти в ГЕРБ ей! Тези *** никой не ги иска!
12
5
 
10
 
! Отговори
Цвъ Цвъ преди 12 години
Студено ли ви е?Хайде, разгрейте!Раз, два, три, четири!Раз, два, три, четири!
11
4
 
36
 
! Отговори
аз преди 12 години
Защо не обявят дървена ваканция в цялата страна. МОН трябва да е малко по-гъвкаво - само след две седмици има предварително обявена 4-дневна ваканция. Най-логично е по спешност тя да бъде преместена тази седмиця. Още повече , че в тази седмица завършва 1-ви срок и започва втори. Никой не си дава сметка колко деца пътуват в този студ, сняг и лед, за да учат в други градове. А какъв студ е в общежитията ! А как се отоплят квартири ! Много хора си мислят, че тази държава се състои от София и областни градове. Другите - да се оправят. А и икономическия елемент не е за пренебрегване - колко ще се спести от отопление, ако училищата бъдат затворени точно в най-студената седмица.
10
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При ГЕРБ е така! Само тулупчето Боцко трябва да е добре отоплен! Децата кучетата ги яли!
9
14
 
8
 
! Отговори
СЕРГЕЙ преди 12 години
Най добре е децата да учат през лятото а ваканцията да е през зимата , така ще се пести от отопление, а през зимата учителките могат да заработват допълнително като се включат в снегопочистването
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За ГЕРБ образованието не е от първостепенно значение и се чудя защо има още училища! То за недостигащите овчари на Борисов училища не трябват!
7
11
 
9
 
! Отговори
До 11 преди 12 години
И аз съм за с две ръце,но от Плевен и околие!Сутринта нямаше как да обясня на 7год. си син, че автобуса закъснява с 30м, а при -22 и 5м. са много от навън!Ав класните стаи тем. беше о/о13-14гр.Усещам грипната ваканция че се задава следващата седмица,ако не останат по домовете си поне в тези студове!
6
9
 
12
 
! Отговори
rm преди 12 години
Да се обяви в Русе"дървена ваканция".Каква е ползата че в класната стая е 18 градуса,като тази сутрин в Русе беше -20градуса.Все пак децата ни не летят а вървят по улиците.В Русе освен че не са почистени всички улици е и кучешки студ.Децата вървят по пътното платно защото и тротоарите са не проходими,а това е страшно опасно.А от утре времето ще е още по студено.Ало кмете събудете се, не само площата има нужда от снегопочистване.
5
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АКО СТУДЪТ ЗАДЪРЖИ 1 МЕСЕЦ УЧЕБНАТА ГОДИНА ЩЕ СЕ ПРОВАЛИ - ТОВА Е БЪЛГАРИЯ 2012 - ИМА ПАРИ ЗА МАГИСТРАЛИ- НЯМА ПАРИ ЗА УЧЕНЕ......
4
12
 
6
 
! Отговори
иво преди 12 години
За това не е виновен,но вижза "БАЛКАН"????
3
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По принцип, Костов е виновен.
2
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да обяват неучебна седмица в цяла България, че при тези условия не е нормално децата да ходят на училище.
1
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що така бе, нали просперитет и напредък ?! Де го ?!...Ама още има живи дето помнят как беше преди....МАскари с маскари долни. ***. Нещастници......Да ви се върне дано на поколенията...Унищожихте Българския род. Българо убийци.