През 2013 пътуваме от София до Бургас за три часа

Това лято магистрала "Тракия" ще стига до "Петолъчката"
Обновена: 30 юни 2012 12:45 | 30 юни 2012 12:45,
271
През 2013 пътуваме от София до Бургас за три часа
Строителните работи по магистралата продължават. Снимка: Булфото

Това лято магистрала „Тракия” ще стигне до „Петолъчката”. Това заяви пред Дарик радио Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на  Изпълнителна агенция „Пътна инфраструктура”.

„Амбицията и обещанията на изпълнителя са до „Петолъчката” да се пусне в началото на август”, заяви той. Отсечката от „Петолъчката” до Карнобат пък ще бъде свързана в началото на следващата година.

Така за следващото лято, 2013-а година, реално ще имаме цялата завършена магистрала „Тракия”, изтъкна Лазаров. 

Договорът за последния участък изтича февруари месец. "Тъй като в последните дни на договора трябва да бъдат полагани последните слоеве асфалт, нашата техническа спецификация не позволява това, защото предполагаме, че тогава няма да има едно ярко слънце, което да има оптимални температури. И със сигурност ще се наложи администрацията като възложител да се намеси и да спре договора, има такава клауза в него, да спре изпълнението на строително-монтажните работи, и това реално ще отложи с няколко месеца пускането”, обясни още Лазаров. И прогнозира, че отлаганията вероятно ще е за май месец.

В пълния си вид магистралата от София до Бургас ще е дълга 345 км, което означава, че при вече разрешена скорост от 140 км в час би трябвало разстоянието да се взима за грубо 3 часа, посочи Лазар Лазаров.

Утре ще бъде прерязана лентата на участъка от Стара Загора до Нова загора, като в целемонията по откриването ще участват премиерът Бойко Борисов, държавният глава Росен Плевнелиев както и еврокомисарят по регионална развитие Йоханес Хаан, който в събота пристигна на посещение в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
0
 
1
 
! Отговори
матао преди 10 години
Взима се за 3 часа, ако караш с постоянна скорост 140 км/ч, което е невъзможно:))))
222
1
 
1
 
! Отговори
joni преди 11 години
Ами бургас-варна ти е точно час :) 3+1=4
221
2
 
1
 
! Отговори
Чоко преди 11 години
Боко на кого подкрепя бизнеса с тези магистрали към селяндурското българско черноморие , че всеки интелигентен и що годе платежоспособен човек там няма да стъпи има къде по добри места и близки дестинации
220
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За нас всеки ден всеки час на всякъде има матриал и тази година имаме магистрали , другата година ще имаме аутобани
219
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При Станишев беше направена частта от магистралата от Ветрен-Житарово, село до Бургас-до Карнобат. Не сме ние виновни за малките пенсии, както пише един наглец. Просто не ни ги дават-ние сме си ги изработили. При тази безработица и това няма да дават.Ще подпомага бедните предизборно за тока. От чии пари? Като не дава на 45 хиляди души изчислените пенсии и храни *** и ги раздава по приятелски за "заслуги"? Не искам да ме управляват хора под средно образователно и културно ниво. Нагла мутра!
218
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Градовете и улиците са приоритет на Общините, Общините, Общините!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕ правителството е отговорно за лунният пейзаж по градските улици!*** СМЕШЕН НЕ ОБРАЗОВАН *** ДА ЕБЯ!
217
5
 
13
 
! Отговори
Вуте преди 11 години
Много ми е чудно как от София до Пловдив мога да си карам колата със 140km/h през раздрънканата и надупчена като швейцарско сирене уж "магистрала"???Аз и със 120 като карам почват да ми се късат бъбреците, затова намалявам нарочно до 100.Да не говорим че кой знае кога ще ми се потроши нещо а пари за сервизи нямам!Е да ти чишкам на магистралите другарю Бойко!!!
216
0
 
4
 
! Отговори
Вуте преди 11 години
"Това лято магистрала Тракия ще стигне до Петолъчката."Ами бомбите?
215
4
 
15
 
! Отговори
UF преди 11 години
А до Варна За 6 часа !!!??? Ох забравих, че дрогата идва от Бургас към София.Трябва да и се осигори по бърз път.
214
4
 
3
 
! Отговори
f преди 11 години
MU6ENNICI
213
5
 
16
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Една магистрала, а останалите пътища са като след бомбардировка! Пък и асфалта не се яде.Те и маите са построили пътища дето стоят и до днес, но малко са изчезнали...
212
0
 
3
 
! Отговори
до 256 преди 11 години
точно в големия град познавам доста хора, дето се поздравяват на "селски". И някои от тях си позволяват да коментират на "майка" ...
211
3
 
7
 
! Отговори
2 преди 11 години
Ако Костов ,Царя и Станишев бяха направили по една магистрала.....сега държавата щеше да е коренно различна.......В БГ може да се прави само едно...щото толкова пари има държавата....Сега правят магистрали,ако имахме пътища сега щеше да е къде къде по лесно да се прави здравна реформа или нещо друго.....20 години не можаха да направят магистралата до Перник а това са 15 км.......не е направена поради липса на пари,а защото са ни управлявали пълните убитаци бате
210
0
 
0
 
! Отговори
do 256 преди 11 години
Гражданино, 254 се майтапи, използва метода на иронията
209
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
253Селски да не друсан бе пич та така пелтечиш???
208
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На администратора на сайта който е от Горно *** и ми трие постовете ще му кажь ЕДНО:Ела ме хвани за *** бро!Ако ми се качиш на магистралата ще видиш звесди посред бял ден.А на бугарите ще им кажа:Що глад ще видите РОБИ за да стане Боко МНОооооооооооГО богат с тези магистрали.......МАМА ЛЕОНЕ!*** ви е мамата за 100 години напред.
207
0
 
1
 
! Отговори
магистрален преди 11 години
Този участък е за 2013 бе човек!
206
0
 
0
 
! Отговори
До 248-ми преди 11 години
Има линк към снимките, копираш и зареждаш
205
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
246 Защо тази злоба? Магистралата се изгражда по три лота наведнъж, като изпълнението на никой лот не е свързан със следващия. Утре се пускат 30 и няколко км от Ст. Загора до Нова Загора. На 15 юли трябва да пуснат 35 км от Нова Загора до Ямбол (с. Крушаре). Това за което говориш е част от последния лот и ако прочетеш по-горе статията ще видиш кога смятат да го пускат. То и Моста над Тунджа не е готов още.
204
0
 
2
 
! Отговори
до 246 преди 11 години
Може ли да ги качиш тези снимки някъде, че ми е интересно да ги видя.