Обществен труд възпитава ромите, изгаврили се с велики българи

Те ще се срещнат с момчетата от Стара Загора, които изпяха химна
7 ное 2012 21:17,
67
Обществен труд възпитава ромите, изгаврили се с велики българи
Скандалната снимка. Снимка: Facebook

Двама от тримата роми, които се изгавриха с портрети на велики българи, ще положат по 40 часа безвъзмезден труд в полза на общината,  съобщи секретарят на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Добрич Росица Добрева.

Родителите на двете момчета - на 17 и 18 години, са получили предупреждение, че при повторно деяние на
децата им ще бъдат глобени до 1000 лева.

Двамата ученици ще преминат и 20-часова програма, както и консултации с психолог за преодоляване на отклонението в поведението им. Непълнолетният ще има и обществен възпитател.

Тримата роми взривиха миналия месец интернет със снимка, на която позират непристойно с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I. Те са ученици в Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски” в Добрич.

Педагогическият съвет на училището вече наказа единадесетокласниците, като ги прехвърли в индивидуална форма на обучение, което означава, че ще трябва да се подготвят сами по всички учебни предмети и в края на годината да се явят на изпити. 

По време на възпитателното дело учениците признали, че са направили голяма глупост и съжаляват за стореното.

Вече стана ясно, че няма данни за организирана провокация от страна на тримата, а младежите са искали да станат известни и да изпъкнат сред връстниците си.

Още по темата
Възпитатели са обещали на провинилите се да ги запознаят с момчетата от ромската махала в Стара Загора, които изпяха българския химн като знак на извинение за случката в Добрич.

Третото момче от снимката е от община Крушари и възпитателни мерки ще му наложи местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: добричснимкароми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
1
 
! Отговори
Трут преди 11 години
Да се ууууучим да ръбоооотим да строим живота нооооофГордо знааааамеее ни е Ботев пръф учител Димитроф
50
3
 
1
 
! Отговори
tenkess преди 11 години
Какво значи при повторно деяние господа съдии???Какво още трябва да направят ВЕЛИКИТЕ ГЕРОИ???Тези двамцата пълнолетните - по бързата процедура и да разберат тогава кои са били хората от портретите!!!!!НЕЩАСТНИЦИ!!За това сме на тоя хал- от ДОБРИЧКИ съдии1111
49
2
 
6
 
! Отговори
i преди 11 години
И аз да попитам разходката им с държавни пари ли ще е ? Може би ще ги пратят и в университет за сметка на държавата за да им се извинят , че така са ги нарочили Българите за проявите .
48
3
 
8
 
! Отговори
боклуцииии преди 11 години
"Вече стана ясно, че няма данни за организирана провокация от страна на тримата" е значи ако трима българи направят нещо е организирана престъпна група ама ако са *** не е организирана провокация... защо тогава и тримата се гаврят с портретите,а не е само един ? и тази им разходка до Стара Загора пак ли е за наша сметка питам *** управление на герб?
47
3
 
6
 
! Отговори
маймун преди 11 години
*** - ясно, сега ще поработят, но се извиниха, нали.Оня издухан загубеняк с побелял нос и цаки за 300лв - Шамара, с какво е по-горе от братчедите. Пък и наглец, реклама си прави, колко е печен. *** и цървула.
46
3
 
6
 
! Отговори
до 51 преди 11 години
Аз на 18 г. бях ултранационалист. А ти очевидно си бил ***.
45
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълна демагогия и популизъм. Всичко е въпрос на натрупване, целенасочени и постоянни действия в дадена посока,а не кампанийно и после пак НИЩО. Няма политика.
44
2
 
3
 
! Отговори
Tina преди 11 години
Тези глупости за "помиряване" по американски модел ли ги измислихте?Преди години Обама по подобен начин "помири" бял полицай и черен нарушител на реда - срещна ги да си поговорят, за да успокои обществото и да замаже истинските етнически проблеми в страната.За съжаление щетите тук за последните 23 г. са огромни, за да успокоите обществото с една среща.
43
9
 
0
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Много сте интересни я се замислете всички вие колко ви е еняло за миалта родина на 15-18 години , дали поведението не ви е било диктувано от хлапашки глезотии за да сте по-интересни за останалите деца около вас. Дали ако се замислите няма да се сетите за куп простотии които не са излязли на бял свят само защото преди 15 г. интернет го нямаше и не сте могли да се изтепосате там.Тези бели сме правили и ние и ще правят и нашите деца а след време ще се сещат и ще викат -Леле какви сме ги в вършили
42
4
 
6
 
! Отговори
някой преди 11 години
Предлагам общественият труд да се изразява в чистене на обществените тоалетни. С голи ръце.
41
2
 
19
 
! Отговори
SS преди 11 години
Четиресе часа труд ама да чукат камъни на някоя кариера а не да метът шумките пред общината и кмета да ги черпи кафе.И накрая на работния им ден по две палки през гъзарете така като масажче за по добро възтановяване, да не ги лови мусколна треска де.
40
3
 
14
 
! Отговори
Gost преди 11 години
Айде стига сте ги правили известни тия *** и най-вече докога ще я показвате тая гнусна гавра непрекъснато по медииите. Нужно ли е всеки път да показвагте манаглите как се гаврят със светини????? Покажете ги в раирани костюми, м..мка им ***.
39
3
 
15
 
! Отговори
Мангал преди 11 години
Татеее кво тфа демукрация?Тва кат българите работят вместо нас ***...Ама татеее тфа българите не ги ли дразни?Хдразни ги, *** тфа вече е расизъм.
38
3
 
6
 
! Отговори
до к.46 преди 11 години
Ромите не са виновни, виновни са ***. Ромите са само едно племе от тях, които като връх на всичко не са населявали България. Тези турците с ги довели преди 4-5 века, та да има и черни като катран сред тях...
37
3
 
6
 
! Отговори
до к.37 преди 11 години
Може и да си прав, защото тези от МВР, чиито полицаи вместо да си гледат работата спят по колите си като *** турци. А теб дирекцията на Я.Вълчев трябваше да те засече по IP-то на компютъра, да те идентифицират и сетне да те дадат на местните структури на Атака или ВМРО. На другия ден щяхме да четем: намерен е млад мъж в неадекватно състояние ; който го познае моля да се обади на най-близкото поделение на МВР. Разбра ли?! Много съжалявам,че не вземат да ви пуснат феновете на Локо Пд и Ботев ПД. Те имат опит от Катуница. Щяха да ви намачкат, сетне да ви съберат на куп и да се снимат върху вас Те излязоха наглава на *** царе, та на вас ли няма да ви свият сармите...
36
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До педагогРомите трябва да се наказват! Винаги са виновни! Докато им плащам тока и водата, ще са виновни!
35
3
 
9
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 11 години
А бе трябваше да ги обесят или най малко да ги депортират във турция те нали са мюсюлмани и си обичат и възхваляват турските герой а българските за тях са врагове!
34
12
 
3
 
! Отговори
педагог преди 11 години
Какво са виновни ромите, че позират непристойно с портретите на историческите българи, когато самите българи си унищожиха и изгавриха с голяма част от историческите си паметници, портрети и мавзолей на исторически велики за времето си личности и българи,останали завинаги в историята на България, без някой да им потърси отговорност и превъзпита с безвъзмезден труд !
33
5
 
5
 
! Отговори
Аман бре преди 11 години
*** да бяха взели изучени българи,за да чистят и ремонтират училището и да стоят пред портретите на великите българи по цял ден мирно диван чапраз по УСТАВ и да им отдават чест ,а не националистите да се чудят сега как да обвиняват неуките роми, че по време на работа по преместването на портретите са се гаврили,когато те от радост от предоставения им шанс и достъп да пипнат портретите и се докоснат до великите българи са решили по свободно и демократично да се фотографират с тях за спомен !
32
6
 
24
 
! Отговори
Калина преди 11 години
Леле майко! Колко думи са написани! Колко институции замесени и колко пари ще се пропилеят за кауза пердута! Какви 40 часа, бе! До живот да копат камъни! Гадове мръсни!