Взривиха главната трибуна на стадион "Георги Аспарухов"

През юни ще бъде съборен сектор "Б"
3 фев 2013 18:20, Елка Василева
53

Снимка: Булфото

 


Левски започна мащабна реконструкция на стадион "Георги Аспарухов" с взривяването на сектор "А".

Цялата конструкция беше свалена с няколко последователни взрива, които започнаха към 16:31 часа и продължиха около пет секунди. Самата процедура не причини неудобство на столичаните, защото облаците прах се разсеяха за секунди.

Събарянето на сектор "А"е само начало на огромния проект, с който се захваща ръководството на Левски. Следващата стъпка ще бъде предприета през месец юни със събарянето на сектор "Б", а по двете части от стадиона ще тече непрестанна работа, планирана за завършване до 100-годишния юбилей на 24 май 2014 година, пише БТА.

Очаква се след ремонтните дейности по сектори "Г" и "В" Левски да разполага с модерно съоръжение с капацитет около 28 хиляди зрители.

На събарянето на сектор "А", под дъждовното време в София, присъстваха редица клубни легенди, които и в момента са на работа в Левски. Сред тях бяха имена като Павел Панов, Кирил Ивков, Николай Илиев и много други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
2
 
! Отговори
минко преди 11 години
редордед,мълчи бе *** крастав :)
38
2
 
4
 
! Отговори
До глупака редордед преди 11 години
Софииския свинарник барабар с петолъчката е за ур.ди със съветско самосъзнание и останали без родина и държава в днешни времена!Като се почне от ЦСКА-Москва,ЦСКА-Киев,ЦСКА-Кишинев,ЦСКА-Ереван,ЦСКА-Душанбе и ЦСКА от Казахстан.....Само че родната Ви държава вече я няма на картата
37
2
 
4
 
! Отговори
redordead преди 11 години
то и хайнекен и стела артоа явно са комунистически фабрики, щом имат петолъчки в емблемите...също така и конверс, а явно най-комунистическо е знамето на САЩ - 50 петолъчки...а говедата няма какво да го коментираме - преди комунизма позираха с хителрситки поздрав, и от 1924 до 1944 имат 4 отличия - 3 титли и една купа - след като са репресирани от комунистите печелят от 45 до 53 9 от 16 възможни трофея...ей на това му викам аз репресия...
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глупави прасета.Каква е тази петолъчка за емблема,гургури чорбарски?Европа осмива комунизма,мухлярии :).Само Левски!!
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Poduene is the power!The power is Poduene!
34
2
 
5
 
! Отговори
Неграмотници! преди 11 години
А аз си мислех, че Левски е починал на 18 февруари 1873 г. Пък той взривил стадион.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Под звуците на химна ли е бутано? /химна на отбора/Новия стадион ще бъде ли открит под звуците на химна?Подуене е класа, сила, устрем за победа!Подуене е славно място!
32
0
 
2
 
! Отговори
. преди 11 години
Само искам да добавя , че аз не съм гето ром, баща ми например не е бил близък на партията ,нито майка ми , нямали са кой знае колко пари , купили са жилище в Подуене ,аз съм им благодарен и не само това възпитаха мен и брат ми така , че да не се изказваме по начина по който се изказват някои по-долу защото са ни научили, че няма значение откъде си , има значение кой си , света е по-голям от квартала , София и България ,колкото по-рано го разберат някои индивиди , толкова по-добре :)
31
0
 
3
 
! Отговори
. преди 11 години
Радвам се , че ще има хубав стадион в квартала, отвреме навреме мога да прескачам да гледам мачове.
30
3
 
7
 
! Отговори
ПРОСВЕТИТЕЛ преди 11 години
До хомопомияра 21!Каква балканска война те вълнува след като "ЛЕВСКИ"СОФИЯ е създаден като училищен отбор от деца още през 1911 г.Екипа трябвал да е жълти фланелки,червени гащета и зелени чорапи но тъй като нямали пари да си ги купят играли със сините си ученически униформи!Оттам идва и синия цвят на един велик отбор за разлика от изкуствения хомопомиярски цска!Най-стария регистриран отбор в България под 1 е Славия сф от 1913г.НА 24 май 1914 е регистриран "Левски"София но е основан през 1911г.
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само Левски! цеците остават да си играят на селския стадион в Борисовата.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Новината изобщо я нямаше в новините/сайтовете на TV7 и бТV.Колко интересно... Платената, агентурска пропаганда машина на Мутро-Тиквата сега усилено мисли как да се отърват от най-грандиозният скандал на ГРАБ до момента. Защо оня БЮРЕКОВ нещо го няма в ефира тия дни. Дали е "разследващ" журналист. Нека да прави един "разследващ" репортаж относно тези бих казал доста люти разкрития. Но изглежда че по-важна новина за TV7 днес е спирането на тока в някое село залади вятъра днес.
27
5
 
10
 
! Отговори
Пъзел преди 11 години
То и свинете биха взривили, биха направили нов стадион...ама нема, нема кинти...те за тоя нямат камо ли за нов...пък и за взрив няма пари :)
26
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Говедата отиват да ритат в *** гето Христо Ботев.
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Gaskoingнема един нормален българин, който да не се е зарадвал че са бутнали гюреня :)))след 1 седмица бако като рече че "паре нема" и дигне моу на него место, целокупния български народ ще завижда на аматьорския статут на отбора на политическата полиция на политбюро.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Син потомък"изключоте;но "...леко се не пеняви ше упущиш некой завой , после ше варосват проходите след тебе...
23
2
 
5
 
! Отговори
с. преди 11 години
Те пък са фенове на Азис!Армията е полусрутена ***!Това между другото се отнася и за Локомотив,Славия,Академик и така нататък!И въпреки това са се събрали тук да злобеят!Гадна свинска ***!
22
4
 
9
 
! Отговори
син потомък преди 11 години
Спокоен съм бе червено чадо. Още по-спокоен ще бъда, че след няколко години ще заведа сина си на нов стадион, докато вие си ритате на порутената армийка. Продължавайте да агонизирате. Наистина сте много просто племе, не си виждате *** , тръгвате да коментирате чуждата паница. *** народ сте чорбари. Не случайно АЗИС ви е фен.
21
6
 
7
 
! Отговори
с. преди 11 години
Лелее,тука е пълно с гадна свинска ***!Грухтите ли завистливо бе!?САМО ЛЕВСКИ!
20
5
 
7
 
! Отговори
до син потомък преди 11 години
Спокойно бе човек! Подуенци никога не са членували в БКП! Никога!Подуене = на слаба култултура + чалга.Наско Сираков правилно си показа дирника на сините преди 20 години.