Миков към †Неофит: Ще оправим заплатите на отчетата!

Шефът на НС благодари на Църквата за единението на хората
18 юни 2013 17:32,
36
Миков към †Неофит: Ще оправим заплатите на отчетата!
Снимка: НС

Председателят на парламента Михаил Миков обеща на патриарх Неофит в най-кратки срокове да се подготвят промени в Закона за вероизповеданията, така че да се коригира заплащането на свещенослужителите.

На среща в Светия Синод двамата са обсъдили въпроси около нормалното функциониране на православната ни църква, включително специалния статут на свещенослужителите, който според Миков трябва да се реши на законодателно равнище.

Членовете на Синода са поставили и въпроса за собствеността на храмовете, както и необходимостта от промени в Закона за местните данъци и такси по отношение на начина на определяне на размера на такса "битови отпадъци" за църквите.

Не на последно място е бил поставен и въпросът за законодателно уреждане на вероучението в училищата.

На свой ред председателят на Народното събрание е поел личен ангажимент депутатите, във взаимодействие с другите институции, да анализират поставените теми и в най-кратки срокове да бъдат намерени конкретни законодателни решения.

Миков е подчертал, че парламентарната институция високо цени всеотдайната дейност на православната ни църква за напредъка на България и за единението на нашия народ.

Негово Светейшество патриарх Неофит пък казал, че църквата, която винаги е редом до светската власт, следи с внимание и загриженост случващото се в обществено-политическия живот у нас.

"Всички се молим за добруване, благополучие и единение на нашия народ", заяви Негово Светейшество, цитиран от пресцентъра на НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
Оня същия Неофит от Русе с досието Русенския митрополит Неофит?" Той беше обявен от комисията по досиетата като агент Симеонов на Шесто управление на бившата Държавна сигурност за борба с идеологическата диверсия от 1983 г."Дето нито веднъж не излезе ни февруари ни сега към народа?
26
0
 
3
 
! Отговори
ставри преди 10 години
До ббПример: в Габрово в градинката до театъра е имало женски манастир в който Левски е отсядал ,и след 9 септември 1944 е разрушен из основи от БКП майката на БСП ,а сега тичат да се прегръщат със свещенослужителите.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
hahahaha ей това е като все едно хитлеристи да откриват санаториуми за пострадали в концентрационните лагери еб..ати каква метаморфоза са преживели комунистите тц,тц,тц
24
0
 
4
 
! Отговори
chmatka преди 10 години
КАТО СТЕ ТРЪГНАЛИ ДА ОПРАВЯТЕ ВСИЧКО И ВСИЧКИ ,ВЗЕМЕТЕ ОПРАВЕТЕ И ПОПАДИЙКИТЕ
23
1
 
8
 
! Отговори
sofeto преди 10 години
Интересно с чии пари разполага Миков.
22
2
 
16
 
! Отговори
Марин преди 10 години
Нали сме светска страна??? Другото, което ме изумява е наглостта на КОМУНИСТА.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво значи ще оправим заплатите на отчетата. Ами да раздава от собствените си , крадени , червени пари. Защо да взема от здравеопазване, деца, пенсии , майки и да раздава на отчетата. Тия са ***.
20
0
 
6
 
! Отговори
shredder преди 10 години
До запознат,наричай го издръжка, наричай го субсидия - както искаш го наричай.Милиони годишно се наливат в църквата. Спомняш ли си преди 2 години как за една бройка да се прави одит на църквата, за да се разбере как харчи държавни пари? Или си забравил?Или също е удобно и да забравил колко пари под масата взимат църковните служители за различните църковни обреди?Заплатите не идват от държавния бюджет, но са доста наливаните държавни пари - събрани от данъци.
19
1
 
17
 
! Отговори
бб преди 10 години
До ПравославенСамо да не се забравя,че комунистите направиха навремото църквите конюшни,и избиха без съд и присъда много от тези отчета !!!!...даже им конфискуваха и имотите !!..а сега е на ход популизма!! комунист и вярващ !!! ХА,ХА,ХА !!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много от епископите и свещениците са се разписвали на две ведомости след 44- та както се разбра служейки на антихриста. Сега ще продължат да дават на техните си за добра служба, нищо ново.Църквата е крила и финансирала българи борещи се за свободата на България, просто тези не са църква, а са същото каквото е Миков, Пеевски, Доган патрика максим и т. н.
17
2
 
7
 
! Отговори
запознат преди 10 години
До shredderЦърквата не е на държавна издръжка, заплатите на свещениците не са от държавния бюджет, получават се само еднократни целеви помощи за ремонти на отделни църкви. Заплатите се формират от треби и продажби на свещи!! Не се изказвайте неподготвен!!!!
16
6
 
12
 
! Отговори
Родител преди 10 години
Аз не съм видял мършав и гладен поп .Ама деца плачещи за храна съм виждал и то на работещи родители. Това действие да не е изкопуване на грехове към народа с народни пари?
15
0
 
14
 
! Отговори
Истина преди 10 години
Защо някой не разследва дали свещенниците си получават заплатите??? Или както във Видинска епархия не получават заплати и са гонени от църквата и замествани от монаси. Монаха трябва да да служи в манастира, а свещенника в църквата.
14
6
 
2
 
! Отговори
Пак аз преди 10 години
А какви са тези "случайно" про ГЕРБ избрани протестиращи в "случайната" про ГЕРБ бТВ в Лице в лице в момента, които разправят, че най-доброто било служебно правителство на Плевнелиев?
13
2
 
16
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Тия оправиха държавата и вече взеха да оправят църквата...Боже, Боже, Боже...Имате точно един месец още в Парламента, в най-добрия случай.
12
3
 
10
 
! Отговори
shredder преди 10 години
На държавна издръжка е църквата, заплатите са от държавни пари, допечелват от дарения, за отдадени имоти под наем и продадени вещи и свещи данъци не плащат, искат и такса смет да не плащат. Допълнително църквите получават пари по разни програми за ремонт на сгради. Колко трябва да е дълбок джоба на данъкоплатеца?В голямата си част Църквата е скупщина от бездарни, архаични, безочливи хора без работа.
11
0
 
10
 
! Отговори
3goro преди 10 години
Миков с чужда пита помен прави !!Що не питате народа какво мисли по въпроса ?Това са неговите пари все пак !Наемите от имоти на църквата облагат ли се с данък , като нормалните хора ?За всяко мероприятие искат пари по-зле са от държавни служители .....Да ми простят честните свещеници...Пък и Миков, вие няма много да се задържите в парламента , не се надценявайте !!!
10
3
 
10
 
! Отговори
* преди 10 години
До 12Ходжите опяват без пари , но после трябва да им се даде подарък . На поповете и да им дадете подарък , пак ще трябва да им дадете пари .Щом ще получават заплати, ще трябва да работят с касови апарати, а ние като граждани да не купуваме свещи и др.без касов бон...кой губи от цялата работа? Миков дето една свещ в годината пали или дядовците попове? Те най-много обичат неброени *** да харчат...310 лв. не ги устройват, ако ги водят "Временна заетост" са 280. Как ще си купиш Ролекс ?
9
1
 
8
 
! Отговори
Православен преди 10 години
Ей хора, не се излагайте! В църквата няма политически пристрастия! Въпреки, че трябва да имат становище по обществените въпроси и ясна позиция срещу бившите комунисти
8
2
 
7
 
! Отговори
Анoнимният преди 10 години
Ми да, даже може да ви опеят без пари.