След вчерашния ден

Какво се случва около парламента тази сутрин
Обновена: 24 юли 2013 09:35 | 24 юли 2013 09:21,
120
След вчерашния ден
Откъртени плочки и сутрешно спокойствие. Снимка: Dnes.bg

Обстановката около Народното събрание е спокойна въпреки снощните протести, които прераснаха в сблъсъци и оставиха депутати, министри, журналисти и синдикалисти приклещени в парламента.

Тази сутрин около сградата има около 20-ина протестиращи. Една част от тях седят откъм Националната художествена академия, друга – точно пред централния вход.

Още по темата

Има много засилено полицейско присъствие. Постоянно пристигат нови и нови униформени, но мерките за сигурност около сградата не са толкова засилени, колкото снощи.

Барикадите на протестиращите, изградени след полунощ от тротоарни плочки, вече са разчистени.

Съвсем малка част от изкъртените павета все още са на тротоарите, но и тяхното разчистване е в ход.

След вчерашния ден
Снимка: Dnes.bg

В Народното събрание е спокойно, дойде един-единствен депутат от БСП - Борис Цветков имал да внася законопроект, макар снощи шефът на парламента Михаил Миков да призова народните избраници да не идват днес на работа, докато ситуацията се поуспокои.

Пред входа на НС се тълпят журналисти, които обаче не биват допускани в сградата, по всичко личи, че заседание на парламента днес няма да има. Официално съобщение за отмяна на пленарния ден обаче няма. На сайта на НС продължава да стои проект на програмата за деня.

На задния вход на парламента продължава да има десетина протестиращи, които скандират дежурното: "Оставка!".

Станалият вече дежурен на сутрешните протести мъж с мегафон пак подвиква шегички, но този път по абсолютно празната сграда: "Не излизайте в отпуска, искаме да продължим да работите, искаме бат' Сали за министър на енергетиката". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
0
 
! Отговори
Анастасия преди 10 години
До Дъртаняне"Аз съм жена, и да хапнахме си, гледахме малко циркове по телевизията и си легнахме. " Днес се надявам да сте прочели поне една книжка "Българска граматика". Срам и позор с такава грамотност. За човек, който определя себе си /и то в мн. число/ в ежедневието "хапнах, .. заспах" е много смешно да говори за "светоглед". Едва ли големите личности на историята са "хапвали ... и заспали". Едва ли! Но с тази грамотност са Ви простени всякакви теории за живота. Едното води до другото
81
2
 
0
 
! Отговори
РИКО преди 10 години
До sbsТОВА ЗОП НЕ Е ЛИ ЗОБ ЗА НЯКОИ ФИРМИ
80
14
 
4
 
! Отговори
ФИФИ преди 10 години
ИСКАМ ДА ЗНАМ ТИЯ СКАЧАЩИ МАЙМУНИ СНОЩИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА КОЛКО ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ СА ВНЕСЛИ ОТ НАЧАЛОТО НА ТАЗИ ГОДИНА В ХАЗНАТА. АКО 200 ИЛИ 2000 ПРОТЕСТИРАЩИ МОГАТ ДА РЕШАТ СЪДБАТА НА ДЪРЖАВАТА ТО ЗНАЧИ БОКО ТИКВАТА Е ПРАВ В ТВЪРДЕНИЕТО ЗА ЛОШИЯ ЧОВЕШКИ МАТЕРИАЛ, КОИТО Е ОСТАНАЛ В ДЪРЖАВАТА. ТЕРМИНАЛ 2 НИ ЗОВЕ.
79
10
 
5
 
! Отговори
ФИФИ преди 10 години
А защо народа не скачаше когато Боко тиквата назначаваше физкултурници и Калинки, или когато зам.министър на Тагарински беше шофьора на Костов? ТЕЗИ ПРОТЕСТИ СА ПЛАТЕНИ
78
2
 
9
 
! Отговори
гг преди 10 години
До ДъртанянеАми легнете си, само дето утре ще си се оплаквате че нямате работа, от цената на парното, местата в детските градини и какво ли още не..Спете си спойно!
77
8
 
16
 
! Отговори
фифи перото преди 10 години
1. И най-тъпите разбраха, че това не са вандали.2. Разрушените плочки са от нашия гърбец и какво от това и без това са ни свалили всички кожи! От там са и заплатите на тези, които НИЕ НЕ ЖЕЛАЕМ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ!3. За тези дето искат да дадът срок на парламента - ами аз от 40 год.познавам тези лица и разбрах, че нищо за обикновените хора няма да се промени, докато те си пълнят джобовете си вкарват парите в офшорки. Вие на кого от парламента вярвате?
76
9
 
13
 
! Отговори
Nexeus преди 10 години
Шшш, нямате ли малко срама, ъ? Циркаджии сте вие дето позволявате да ви управляват клоуни, а не онези хорица пред парламента. Ножа е опрял до кокала, вие наричате протестиращите циркаджии. Т'ва може да го каже само някой *** с пълен стомах и имащ до безобразие. *** в провинцията и виж как живеят хората - буквално на мускули. Живота в България стана нетърпим за... кажи-речи 85% от населението. Т'ва дето става в момента е нищо. Нужно е сега някой депутат да пострада, ама лошо...
75
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо рушат най - хубавата част на София тия.
74
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По телевизията показаха протестиращи,които спират линейки и ги проверяват за скрити в тях депутати,като в някакъв криминален филм.Питам ,ако наистина в някоя линейка имаше депутат със сърдечен пристъп и тя трябваше да го превози до болница ,нямаше ли да я пуснат?Щяха ли да повярват,че човекът е болен?Едва ли,особено ако беше от управляващите.Вероятно щяха да го измъкнат от линейката и повече не ми се мисли.
73
2
 
25
 
! Отговори
*** преди 10 години
Войната продължава за 24 години 500 милионера и 4 милиардера ни смучат живеца сега трябва да им отмъстим Съд и затвор
72
35
 
22
 
! Отговори
Дъртаняне преди 10 години
Аз съм жена, и да хапнахме си, гледахме малко циркове по телевизията и си легнахме. Разликата между мен и тези пред парламента е, че аз не гледам света само и единствено от собствената си гледна точка. Дълбоко се надявам сега да напишат едни глоби на всички вандали, които на воля си вилнееха цяла нощ. Ако тълпата решаваше, нямаше да има нужда от държави и закони, това че някой иска нещо, не означава, че е правилно и колкото по-скоро го разберете толкова по-добре, че идва зима :-)
71
5
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
бойко не трябва да се бута никъде...
70
28
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък съм против този вандализъм! Оплакват се, че били бити, малко са бити според мен. Мен снощи никой не ме е бил и тормозил, защото си бях вкъщи със семейството си. А относно ескалацията на напрежението в тълпата отчасти са виновни платените протестиращи, отчасти пълнолунието, което както знаем влияе зле на психически лабилните хора. А вместо да трошите това което всички трябва да плащаме, да бяхте гласували по съвест на предните избори!
69
14
 
34
 
! Отговори
FFFFFFFFuck преди 10 години
Съжалявам, че нямам възможност да съм на протестите, но ви подкрепям на 100%!!! С вас сме , братя ! Вие сте бъдещето на българия от тук нататък!!! Долу *** от ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака!!!!
68
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До дъртанянМного обичате да цитирате Апостола - "за чиста и свята република" ,но защо не продължите -"в която българи ,турци и *** ще живеем заедно" или това не ви харесва?
67
4
 
3
 
! Отговори
Все още анонимен преди 10 години
"До Аз и Все още анонименВие все още ликовете на Ленин и Сталин ли целувате ?"А, Вие, "дъртанян", чий ........! Защо разглеждате реалния живот като Windows - "запецва" и ... "рестарт"! Животът е РЕАЛЕН, а не ИМАГИНЕРЕН, защото при последното - не се знае какво има между ушите Ви!
66
10
 
11
 
! Отговори
Егон преди 10 години
До МарчевНапротив, България ги подкрепя, а Марчев не ги подкрепя. Ти ли си този, който ще се изказва от името на всички?
65
56
 
34
 
! Отговори
Марчев преди 10 години
България НЕ подкрепя няколкостин платени софиянчета, тръгнали да рушат общинска и държавна собственост, и да свалят законно избраното правителство на България. Полицията трябваше да ги арестува всичките снощи, и без това бяха прекалено малко. Тъкмо полицаите щяха да си се приберат рано-рано вместо да висят цяла вечер пред Парламента. Властта е прекалено толерантна, ама наистина прекалено. И точно това е проблема.
64
21
 
31
 
! Отговори
Пако преди 10 години
Протестите се провалиха, Пашата и Бойко спират да плащат скоро .. ми те се разориха тия хора бе.
63
7
 
14
 
! Отговори
Все още анонимен преди 10 години
Писна ми от "театър": то не беше "подпалването на Партийния дом", "стачката на миньорите - при Луканов", то не бяха "Боянските ливади", то не беше "1997 г." и т.н. и т.н. Все един и същ "театър". ДОКАТО НЕ СЕ РАЗПАДНЕ ЕНЕРГИЙНАТА СИСТЕМА НА БЪЛГАРИЯ - СТРАНАТА НЯМА ДА СЕ "ОПРАВИ"!